Най-големият сайт за бойни спортове

Истинската същност на източните бойни изкуства !!!

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

Re: Истинската същност на източните бойни изкуства !!!

0     Мнениеот Qk на 25 Ное 2012, 23:30

Ние да не сме във форум за военни тактики,войни и такива неща? :DD :DD :DD
Аватар
Qk

0     Мнениеот Aramis на 26 Ное 2012, 00:29

Мишок, войната не се води чрез бойни изкуства, това не го ли разбираш? Ти нали омаловажаваш ИБИ? Нали това е темата ти? Или омаловажаваш Китай и Япония като цяло? Ако последното е вярно, значи не съм те разбрал правилно. Ако искаш да се придържам към темата ти "ИБИ не струват", то тогава няма как да се прави сравнение, подобно на това, което ти изказваш- "каратето е тъпо и за това Японците са бити във еди коя си война". Това са някакви детски разсъждения "как Спайдърмен ще бие Хълк при положение, че Батман може да победи Жокера".
Я ти ми обясни, по какъв начин някое бойно изкуство ще ти помогне, ако тичаш срещу картечници? Едва ли борбата също ще ти е от полза. Ти говориш безумие след безумие.
Май излиза, че ти гледаш много филми, а не ние, защото явно си представяш една битка като низ от ръкопашни схватки на забавен кадър.
Питаш, защо сме победили в някои войни, а Японците не са в други войни? Еми явно сме по-добри стрелци. Двамата ми дядовци, лека им пръст, са били очевидно и големи късметлии. Единия е загубил само слуха си във ВСВ, след като граната е паднала близо до него, а другия са му простреляли шинела около краката на пет места, но не са го улучили него самия. То като почнат да падат бомбите и като видиш как картечница прави другаря ти до теб на създърма, все ще ти е до борба и карате, да знаеш.
Знам, че пак ще ми дадеш някакъв странен довод, но поне опитах да ти обясня.
Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.-Лао Дзъ
Аватар
Aramis

Град: София

0     Мнениеот racko1 на 26 Ное 2012, 01:03

На шопа му обяснявали за жирафа, обаче той така и не вярвал. За това отишъл в зоологическата градина. Застанал пред клетката на жирафа, огледал го хубаво, замислил се и каза - Е се пак такоа животно нема!
Мисълта ми е, че на глупака, колкото и да му обясняваш нещо, той като не иска да го разбере и приеме, това просто няма как да стане. Всички го виждате мишока, че живее в някакъв невероятен филм и цялостната му представа и мироглед за живота са нелепи. Просто не му пишете и не си губете времето, защото и аз, не веднъж, съм спорил с такива хора и единственото, до което стигам е съсипани нерви и главоболие. Оставете го да си пише и да си пуска каквито иска теми, в един момент ще му омръзне и ще потърси друг форум, в който да търси интерес у другите, защото очевидно е много самотен човек.
Аватар
racko1

Град: Sofia

0     Мнениеот KcD на 26 Ное 2012, 11:21

racko1 написа:На шопа му обяснявали за жирафа, обаче той така и не вярвал. За това отишъл в зоологическата градина. Застанал пред клетката на жирафа, огледал го хубаво, замислил се и каза - Е се пак такоа животно нема!
Мисълта ми е, че на глупака, колкото и да му обясняваш нещо, той като не иска да го разбере и приеме, това просто няма как да стане. Всички го виждате мишока, че живее в някакъв невероятен филм и цялостната му представа и мироглед за живота са нелепи. Просто не му пишете и не си губете времето, защото и аз, не веднъж, съм спорил с такива хора и единственото, до което стигам е съсипани нерви и главоболие. Оставете го да си пише и да си пуска каквито иска теми, в един момент ще му омръзне и ще потърси друг форум, в който да търси интерес у другите, защото очевидно е много самотен човек.
Последна промяна KcD на 26 Ное 2012, 11:51, променена общо 1 път
KcD
KcD

Град: Панагюрище

0     Мнениеот KcD на 26 Ное 2012, 11:32

Мишок мога да ти кажа,че първо не знаеш истинската същност на ИБИ и 2ро без да те познавам съм сигурен че ако те сбара някоя каратяга от твоята категория и възрастова група направо ще те оскубе...
KcD
KcD

Град: Панагюрище

0     Мнениеот mishok на 26 Ное 2012, 14:03

Арамис 1-та световна война, както и балканската преди това и другите преди нея са си били низ от ръкопашни схватки - чети история бе. Нашите войни са тичали срещу картечници и оръдия, стигали са до окопите на врагът и с бой на нож са побеждавали. Толкова е просто че няма накъде повече, а го има и документирано. Победили сме не защото сме добри стрелци. Не е имало патрони и са обучили армията ни да се бие на нож. Победили сме именно със ръкопашните битки щик срещу щик. Чети история, образовай се.
Борбата прави войника доста издръжлив , което е важно качество по време на война. То и от карате се става издръжлив, но не чак толкова.
racko1 добре го каза за глупака, та за това няма да ти обяснявам нищо на тебе.
KcD работата е че аз я знам , тази същност, ама ти знаеш само това дето са ти сервирали от телевизора и филмите.
Даже не те питам каква е същността им: понеже ти знам предварително отговора.
Колко такива каратяги на моите кила и години и по-млади съм разбил не е истина. В залата по бокс редовно идваха да тренират за удари със ръце, понеже каратето е много стойностно.
Та там на спаринг тези побеснели от трениране на карате келеши ги къртех яката.
Не можеха да проумеят че спаринга не е бой, а само леко чукане на ръкавици, за отработване на техника. Накрая треньорите ми забраниха да правя спаринги с такива. Ама ти па стъпвал ли си в бокс зала а ?
mishok
mishok

Град: milano

0     Мнениеот nhikolla на 26 Ное 2012, 16:17

мишок, когато 20 човека ти обясняват че си луд, а ти сам им обясняваш на всичките, че те са луди, от чисто статистическа гледна точка, не мислиш ли че е време да се замислиш кой е крив и кой прав, не си сам на света все пак.

а по темата, никоя война в историята, дори и в най древни времена не е спечелена с борба - факт, не е нужно даже да се спори по този въпрос. войни се печелят с по-добро въоръжение и по-добра тактика. самураите са били на-страховитите и най-тренираните войни на времето си, това е мое мнение, но се съмнявам, че някой освен въздесъщия мишок би спорил с мен по тази тема. предполагам всички знаете какво е бушидо и какво е представлявал живота на самурая. за мен това са едни от най великите войни на всички времена, но това също е само мое мнение. мишока явно има някакъв проблем с азиатската култура като цяло, за всички ни е ясно че е ял бой не веднъж от хора трениращи ИБИ, та това е насадило в него комплекс против цяла азия... тъжна картинка.
Аватар
nhikolla

0     Мнениеот nerozavar на 26 Ное 2012, 16:41

Ами, той колко каратисти е утрепал в Япония има постери с неговия лик и надпис WANTED
nerozavar
nerozavar

0     Мнениеот unearth на 26 Ное 2012, 18:41

Стана ми интересно и се поразтърсих.Вижте мнение на същия от друг форум:

"Като са няколко човека накуп се засилвам и се блъскам в тях със страшна сила, при което тези веднага падат по 4-5 души и им минава мерака за бой."

Не мога да спра да се смея по-дяволите
unearth
unearth

0     Мнениеот nhikolla на 26 Ное 2012, 18:47

unearth написа:Стана ми интересно и се поразтърсих.Вижте мнение на същия от друг форум:

"Като са няколко човека накуп се засилвам и се блъскам в тях със страшна сила, при което тези веднага падат по 4-5 души и им минава мерака за бой."

Не мога да спра да се смея по-дяволите

тва е техника от борбата и от крав мага, не се смей като не разбираш! с тази техника западния свят смаза изтока, засилка и гюле, може и в басейн да се прави за забавление, но иначе е западна борческа бойна маневра!
Аватар
nhikolla

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии