Най-големият сайт за бойни спортове

Истинската същност на източните бойни изкуства !!!

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

Re: Истинската същност на източните бойни изкуства !!!

0     Мнениеот kuzman на 16 Ное 2012, 15:08

Според мен, едно бойно изкуство/спорт може да се счита за ефективно и качествено, ако има спаринг.
Наученото трябва да се прилага - това е единствения начин (пак казвам, това е лично мнение) да се усвои нещо на добро/полезно ниво. Условните движения тип Гинко пуска на Панчо бавен удър и той го избягва, не се броят.
Именно в тази връзка не разбирам Мишока какво има против Джудото и други подобни спортове.
В джудото, в киокушина и други, има доста стабилно количество спаринг сесии.
А това, че джудото и WTF таекуондото са олимийски спортове, г-н Мишка не го отчита по достойнство.
Трябва да има разнообразие - един му харесва борба, ще тренира борба. Друг иска бокс - ще тренира бокс. Трети иска карате - карате да е.
Аватар
kuzman

Град: Sofia

0     Мнениеот mishok на 16 Ное 2012, 19:45

Батенце не знам колко разбираш от реален бой, но да улучиш око, гърло или слабини е доста трудно, става само по филмите.
Кузмане радвам се че си написал едно смислено и добро мнение в сравнение с други потребители.
Значи аз джудото го уважавам, има недостатъци от рода на : какво правиме без кимоно, но го уважавам, както и джу-джицо.
Прав си и за спарингите, без тях не става нищо.
Проблема е че много от тези изкуства са станали дойни и са за доене на наивниците.
Не ми харесва и типично корейска техника или пък японска да е олимпийски спорт.
mishok
mishok

Град: milano

0     Мнениеот nerozavar на 16 Ное 2012, 20:18

Мишок, ето тук не мога да не се съглася с теб. Проблема идва от това че някои хора се опитват да кажем да бъдат по японци от японците и изглеждат смешно. Като се почнат едни кати, едни медитации по 5г. тренираш само това. Но това си е проблем на отделни кукувци а не проблем на цялото изкуство. Аз лично си тренирам карате, като видя борец си се боря с него, цъкам си и с боксър, и с граплъри. От това вадя положителните и вадя отрицателните неща и си ми е супер.
nerozavar
nerozavar

Град: София

0     Мнениеот mishok на 16 Ное 2012, 20:29

nerozavar написа:Мишок, ето тук не мога да не се съглася с теб. Проблема идва от това че някои хора се опитват да кажем да бъдат по японци от японците и изглеждат смешно. Като се почнат едни кати, едни медитации по 5г. тренираш само това. Но това си е проблем на отделни кукувци а не проблем на цялото изкуство. Аз лично си тренирам карате, като видя борец си се боря с него, цъкам си и с боксър, и с граплъри. От това вадя положителните и вадя отрицателните неща и си ми е супер.
Ами на доста места става доене, естествено има и школи, където не се случва.
От любопитство: как се бориш срещу борец с хватки от карате ли ?
mishok
mishok

0     Мнениеот Батенце на 16 Ное 2012, 20:45

Мишок, да уцелиш слабините на някой въобще не е толкова трудно, нито очите! като говорим за реален бой, нали не си представяш ,че седя на 5 метра от теб с моите хора, ти с твоите и се гледаме злобно. Това е от филмите. Виждам ,че не търсиш дискусия, а опит да наложиш мнение. Успех с темата
Батенце
Батенце

0     Мнениеот nerozavar на 16 Ное 2012, 20:50

В комбинация от двете. Сами по себе си и двата стила са страхотни, обединени още по-добре :)
nerozavar
nerozavar

Град: София

0     Мнениеот Qk на 16 Ное 2012, 22:55

Като цяло и аз не съм фен на някои от източните бойни изкуства,особено в тези,които няма спаринг или ако има е сведен до минимум.Наистина в доста от тях се правят някакви безсмислени неща и ти промиват мозъка,че вършат работа и едва ли не ставаш безсмъртен.
Но не може всичките източни бойни изкуства/спортове да се слагат под общ знаменател.
Аватар
Qk

0     Мнениеот mishok на 17 Ное 2012, 13:32

Батенце написа:Мишок, да уцелиш слабините на някой въобще не е толкова трудно, нито очите! като говорим за реален бой, нали не си представяш ,че седя на 5 метра от теб с моите хора, ти с твоите и се гледаме злобно. Това е от филмите. Виждам ,че не търсиш дискусия, а опит да наложиш мнение. Успех с темата

Като дете доста се биехме и все гледахме да удариме противника в слабините. Мене за толкова збивания не са ме ударили , нито веднъж, а и аз не помня да съм успял да улуча някого. Накрая спрях да се опитвам и по едно време ползвах : коляно в корема, което даваше добри резултати.
И като голям са се пробвали да ме ударят, ама пак не са успявали.
mishok
mishok

0     Мнениеот dkp на 23 Ное 2012, 11:08

Малко и от мен,нов в съм в форума имам малко малко опит в бойните изкуства около година карате и две айкидо,лично за мен и двете не ми влезнаха под кожата,каратето наистина трябва да имаш много здрава психика да издаржиш всички физически "мъчения",а катите просто не ги разбрах и това е,а айкидото поклон пред създателят и практикуващите,уникално бойно изкуство за огромно мое съжаление за две години успях да усвоя много малко от нещата просто не ми се получаваше,винаги съм го отдавал на възраста в която го тренирах може би търсех нещо по фулконтакт,изводът лично за мен е,че всяко бойно изкусво,спорт е достойно за уважение,за духовното в бойните изкуства според мен ами не е за всеки.
В момента съм се запалил по бокс нито аматьорски нито профисионален ами просто за кеф ей така за изпускане на парата след работа,след като се запознах с съществото на бокса и тренировките просто се влюбих в този спорт да впрегнеш цялата си сила и мощ на тялото и от краката да я предадеш на върха на ръката си ето това е изкуство за мен .
dkp
dkp

0     Мнениеот mishok на 23 Ное 2012, 12:54

dkp написа:В момента съм се запалил по бокс нито аматьорски нито профисионален ами просто за кеф ей така за изпускане на парата след работа,след като се запознах с съществото на бокса и тренировките просто се влюбих в този спорт да впрегнеш цялата си сила и мощ на тялото и от краката да я предадеш на върха на ръката си ето това е изкуство за мен .

Нов си във форума, ама не си глупав. Естествено че бокса ще ти хареса повече. Той не е обременен от каратистките досадни безсмислици, от които номер едно по тъпотия са т.н. кати.
Предполагам веднага можеш да направиш разликата между съвършените удари на бокса и тъпанарският удар цуки?
mishok
mishok

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии