Най-големият сайт за бойни спортове

Истинската същност на източните бойни изкуства !!!

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

Истинската същност на източните бойни изкуства !!!

0     Мнениеот mishok на 14 Ное 2012, 20:37

Като начало искам да кажа че ефективността им е в пъти преувеличена от филмите и телевизията.
Стратегически са сгрешени.
Много от тях са замръзнали в 19 век. Пример смешният прав удар цуки :DD
Освен това водят човек до психически проблеми.
В махалата имахме един Иван дето все се занимаваше с такива изкуства : карате, айкидо и подобните. Накрая взе че полудя и отиде в психиатрия.
Ако някой се замисли сериозно относно личността на Б. Лий ще види че и този не е бил наред с главата. Преди като тренирах бокс и в залата и на стадиона Левски и после на Славия спортес идваха каратисти. Понеже в карате явно ударите с ръце са умряла работа , та искаха да се научат на бокс. Проблема при тези беше че не разбираха какво е тренировъчен спаринг, от тука пък не можеха да научат лесно тези удари. Много пъти ми се е случвало да захвана леко да чукам ръкавици, както се казваше и оня да налети на бой, като все едно сме се скарали жестоко. Естествено понеже имам доста опит в бокса ги спуквах от бой, ама на тези акъла не им идваше. Накрая просто спрях да правя спаринги с каратисти и подобни, а и треньорите не ми даваха, понеже бяха видели че ги блъскам много жестоко и откачам от тези.
Според мене ММА и УФЦ са друга работа и го няма този ненормален фанатизъм дето им го набиват с медитационните техники в главите.
По-добре човек да тренира: борба, самбо или ММА и УФЦ отколкото тези шантави източни неща.
mishok
mishok

Град: milano

Re: Истинската същност на източните бойни изкуства !!!

0     Мнениеот 5yToBcKu на 14 Ное 2012, 21:36

mishok написа:Като начало искам да кажа че ефективността им е в пъти преувеличена от филмите и телевизията.
Стратегически са сгрешени.
Много от тях са замръзнали в 19 век. Пример смешният прав удар цуки :DD
Освен това водят човек до психически проблеми.
В махалата имахме един Иван дето все се занимаваше с такива изкуства : карате, айкидо и подобните. Накрая взе че полудя и отиде в психиатрия.
Ако някой се замисли сериозно относно личността на Б. Лий ще види че и този не е бил наред с главата. Преди като тренирах бокс и в залата и на стадиона Левски и после на Славия спортес идваха каратисти. Понеже в карате явно ударите с ръце са умряла работа , та искаха да се научат на бокс. Проблема при тези беше че не разбираха какво е тренировъчен спаринг, от тука пък не можеха да научат лесно тези удари. Много пъти ми се е случвало да захвана леко да чукам ръкавици, както се казваше и оня да налети на бой, като все едно сме се скарали жестоко. Естествено понеже имам доста опит в бокса ги спуквах от бой, ама на тези акъла не им идваше. Накрая просто спрях да правя спаринги с каратисти и подобни, а и треньорите не ми даваха, понеже бяха видели че ги блъскам много жестоко и откачам от тези.
Според мене ММА и УФЦ са друга работа и го няма този ненормален фанатизъм дето им го набиват с медитационните техники в главите.
По-добре човек да тренира: борба, самбо или ММА и УФЦ отколкото тези шантави източни неща.

теб най-накрая няма ли да се намери някой да те блокира или изгони от този сайт защото вече ми писна от твоите простотии това дето го пишеш просто не е свързано по смисъл едно с друго.Ако някой админ ти махне,блокне,изтрие регистрацията ще може да четеш статии и такива работи но няма да може да пишеш...и ще се спреш с твоите провокативни коментари защото аз не виждам нещо смислено в това което си написал освен ПРОВОКАЦИЯ !!!

П.П. МОЛЯ АДМИНИТЕ ДА СЪДЕЙСТВАТ И ДА ПРЕМАХНАТ ОТ САЙТА ТОВА ПРОВОКАТИВНО ЛИЦЕ КОЕТО САМО КАРА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ДА ПИШАТ НЕЦЕНЗУРНИ И ЗЛОБНИ КОМЕНТАРИ :)

ако искате може да направиме "петиция" за или против mishoka или там както се пише ;)
Аватар
5yToBcKu

Град: с.Бутово

0     Мнениеот racko1 на 14 Ное 2012, 21:51

Как се тренира УФЦ ?
Аватар
racko1

Град: Sofia

0     Мнениеот VAm на 14 Ное 2012, 22:53

Аз тренирам УФЦ lol lol lol lol Иначе за първи път виждам капка логика в мнение на мишока,според мен всяка бойно искуство трябва да се развива,и останили някаде в годините то е обречено,както и всяко не що в живота има нужда от развитие,но не мога да коментирам карате и другите източни изкуства защото не съм ги тренирал и не мога да изкажа компетентно мнение,само имам леки наблюдения за тайдзицюан,че цените са убиствени и като например за месец към 200 лв,и това неми допада,имат и една страна реклама която също много дразни.Това е
VAm
VAm

Град: Стара Загора

0     Мнениеот nhikolla на 14 Ное 2012, 23:02

Докладвайте го тоя тъпир иначе няма да спре с пропагандата си, просто натиснете удивителния знак до пстовете му и го докладвайте барем го разкарат най после
Аватар
nhikolla

Град: София

0     Мнениеот Aramis на 15 Ное 2012, 00:20

racko1 написа:Как се тренира УФЦ ?

Извинявай приятелю, но си много незапознат. Аз също тренирам УФЦ. С Мишока ходим в една и съща зала. Аз не правя спаринги със него, защото ме е страх. Той онзи ден преби 25 каратисти наведнъж, а след това и Чък Норис, Джаки Чан и Джейсън Стейтъм, защото и те нали са тренирали ИБИ. Мишока успя да направи всичко това след двойна смяна и двоен бой в дискотеката, плюс изпълнение на невероятната му програма. Правеше сериите в кенефа, че на дансинга нямаше място от пребити от него хора. След тренировката имаше проповед. Изчете ни едно две жития, пя малко. За мен чудо, за Мишока напълно обикновен ден.

Мишок силно ти желая да не попадаш на средно статистически джудока, щото ще си паднеш на главата малко над хиляда пъти. Вероятно е крайниците ти да започнат да се огъват под странни ъгли. Аз имам съвсем малко, е така...нищожно, ама миниатюрно познание по това източно бойно изкуство и смея да твърдя, че шанса ти да ми припаднеш в ръцете е повече от добър.
Поздрави!

П.С. Бъзикам се бе! Какви поздрави за тебе.
Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.-Лао Дзъ
Аватар
Aramis

0     Мнениеот KcD на 15 Ное 2012, 05:23

Лиото Мачида.Току-що опровергах безсмисленото ти мнение mishok.
KcD
KcD

Град: Панагюрище

0     Мнениеот mishok на 15 Ное 2012, 11:04

Арамис и какво ще ми направи джутеката ? Наеш кога ще успее да ми направи техника а ?
Освен това джудото е станало спорт. При него единственото вредно е че техниките се наричат с японски имена.
Сега трябва да се каже че например японските видове карате и подобни изкуства са по-малко вредни от китайските кунг-фута. При китайските нещата стават направо страшни. Напоследък нашумя един стил винг-чунг или нещо подобно : пълна тъпанарщина, по смешно нещо не бях виждал. Много смешно е и корейското тае-куон-до :DD :DD :DD
Как се тренира УФЦ не знам - пошегувах се !!! Злобата ви обаче взе да ви задушава ха-ха-ха :DD :DD :DD :DD
С нищо не съм нарушил правилата на форума понеже е за ММА , не за източни дойни изкуства. На който му харесват си има форум дао-тао бг. да ходи там да стеня.
mishok
mishok

Град: milano

0     Мнениеот nhikolla на 15 Ное 2012, 14:28

Арамис добре се посмях мн добро изказване хахаха, мишока....абе мишок, кво повече :D
Аватар
nhikolla

0     Мнениеот VAm на 15 Ное 2012, 15:47

mishok написа:Арамис и какво ще ми направи джутеката ? Наеш кога ще успее да ми направи техника а ?
Освен това джудото е станало спорт. При него единственото вредно е че техниките се наричат с японски имена.
Сега трябва да се каже че например японските видове карате и подобни изкуства са по-малко вредни от китайските кунг-фута. При китайските нещата стават направо страшни. Напоследък нашумя един стил винг-чунг или нещо подобно : пълна тъпанарщина, по смешно нещо не бях виждал. Много смешно е и корейското тае-куон-до :DD :DD :DD
Как се тренира УФЦ не знам - пошегувах се !!! Злобата ви обаче взе да ви задушава ха-ха-ха :DD :DD :DD :DD
С нищо не съм нарушил правилата на форума понеже е за ММА , не за източни дойни изкуства. На който му харесват си има форум дао-тао бг. да ходи там да стеня.

Еи гей,и майкати е гей спи да провокираш хората сега пък за винг чун,как говориш без да си запознат,така аз без да те познавам казвам че си гей,майкати и тя ако ще да нарашавам правилата ама ти си за лудницата,ще отваря тема мишока педал ли е,така ще съм по правилата :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
VAm
VAm

Град: Стара Загора

Следваща

Назад към Общи дискусии