Религиозни щуротии
47 мнения • Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Религиозни щуротии
А според теб на какви ценности те учат западните бойни изкуства и християнството?
-
- Град: София
nerozavar написа:А според теб на какви ценности те учат западните бойни изкуства и християнството?
На запад няма бойни изкуства. Нещо което е създадено за да разрушава не се нарича изкуство.
Православното християнство учи на истински ценности и поклонение на истинският Бог, а не на бесове, както при източните религии.
-
- Град: milano
mishok написа:nerozavar написа:А според теб на какви ценности те учат западните бойни изкуства и християнството?
На запад няма бойни изкуства. Нещо което е създадено за да разрушава не се нарича изкуство.
Православното християнство учи на истински ценности и поклонение на истинският Бог, а не на бесове, както при източните религии.
Хайде изрисувай си червен кръст на ризата и бягай в Йерусалим да колиш. Нали на това са се учили хората преди време.
Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.-Лао Дзъ
-
Aramis - Мнения: 456
Съвременните японски бойни изкуства са формирани по доста по-рационален "западен" модел. Основният фокус в тях са далеч не толкова дискусионни добродетели като човеколюбие и противопоставяне на насилието."О, Изток е Изток и Запад е Запад — и вечно/ще бъде така,/дордето за Съд над Небе и Земя Бог не/простре ръка." е написал Ръдиард Киплинг. Да опитваш да пречупиш източния модел под някаква илюзорна (лична в голяма степен) християнска догматика не е постижимо. Самото християнство ,макар и пишещите тук да го възприемате като такова, не е монолитно учение. Ако,да речем, в контекста на християнската догматика Никола дьо Малбранш би казал,че въображението е отдалечаване от Божията воля, то за Джовани Пико делла Мирандола е единственият начин да достигнем до истинското устройство на света по Неговия промисъл - идея, която може да срещнем и в хиндуизма. Ако за католицизма религиозното чувство трябва да са опира на разума и критичната оценка, то за протестантството, то е мистично усещане. Ако желаеш да определиш източните възприятия за всемира като "бесове", то трябва да се аргументираш - не може да го метнеш в едно изречение с безапелационната категоричност на абсолютен невежа и да срещнеш разбиране. Това е единствено някаква емоционална потребност, по всяка вероятност от това да получиш внимание и хапливи коментари от хора, които имат друга изначална идея (аргументирана или не). Тъй че, бъди здрав, вярвай в Бог и бидейки вярващ възпитай наистина християнски добродетели, а не използвай религията,за да влизаш в конфликт.
-
Victor - Мнения: 56
Tez същите в последствие ги е разбил българският цар Калоян, говориш за ордена на тамплиерите. Това са били някога католици,после са станали сатанисти, после масони и сега именно те ти набиват в главата че източните духовни практики са добри. От тях иде и това петък13 защото на този ден и дата френският крал разбива ордена им.Aramis написа:mishok написа:nerozavar написа:Хайде изрисувай си червен кръст на ризата и бягай в Йерусалим да колиш. Нали на това са се учили хората преди време.
Проблема е че всички тези неща не ги знаеш и няма и да ги знаеш, ама си отворил устата на хипопотама в калта.
-
Виктоте : знаеш ли какво е многобожието, същото дето го практикуват в далечният изток ? Поклонение на много бесове, защото няма как да е на много Богове, както твърдят понеже има само един истински Бог. От къде тогава при тях това многобожие а ? Ами това са бесове, а не богове. Виж ги само и колко са неприятни и на какви тъпанарщини ги учат. Да почитали кравите, като богове - ае стига бе !!!
-
Хайде само да не ме учиш на история точно ти, защото очевидно нищо не знаеш(определям го от пълните глупости, които си написал за тамплиерите). Аз случайно съм учил история и твойте простотии искрено ме радват. Добре, че си се махнал от България. Обществото, колкото и да е зле в момента, не заслужава присъствието ти. А относно религиите, за тях съм чел още повече. Нещата не са такива каквито ги представяш. Извади си главата от задника и прочети нещо е така за обща култура, която ти сам си каза, че не притежаваш. Интересно е, повярвай ми. Сега отивам да си поговоря с ЛОА(вуду духове) за теб.
-
Да бе знаеш я историята, та за това ги наричаше тези с червените кръстове, така е ..,. и още как и общата култура е висока при тебе даа..........Aramis написа:Хайде само да не ме учиш на история точно ти, защото очевидно нищо не знаеш(определям го от пълните глупости, които си написал за тамплиерите). Аз случайно съм учил история и твойте простотии искрено ме радват. Добре, че си се махнал от България. Обществото, колкото и да е зле в момента, не заслужава присъствието ти. А относно религиите, за тях съм чел още повече. Нещата не са такива каквито ги представяш. Извади си главата от задника и прочети нещо е така за обща култура, която ти сам си каза, че не притежаваш. Интересно е, повярвай ми. Сега отивам да си поговоря с ЛОА(вуду духове) за теб.
Да бе и за религиите си чел, ма ако е верно е онова дето го пишат наследниците на тамплиерите, ама ти и за тях си чел, ама ако те питам как се казват и общата култура издишааа. Извади си телевизора от главата и спри да мислиш с него а ?
За какво съм напуснал България и за какво не , не ти е работа на тебе. Колкото до българското общество в момента ще кажа само - че от това лято нямам желание да се прибирам в родината. То наистина няма нужда от мене и гаранция на 100% аз от него. Пълно е с такива, като тебе и ми е омръзнало да ги бия вече.

-
Да бе, брат. Знаем, че ги биеш всички. Нали си машина със една от най-безумните тренировъчни програми, които съм виждал. То християнството те учи да биеш хората, нали? Ти си примерен християнин или просто луд с комплекси за малоценност?
Ти си нов супер герой. Анимационен и комиксов. Ти си папа, който през нощта става нинджа и бие хората. Ти си Супер Папанинджа!
Ти си нов супер герой. Анимационен и комиксов. Ти си папа, който през нощта става нинджа и бие хората. Ти си Супер Папанинджа!
-
47 мнения • Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5