сила на удара
9 мнения • Страница 1 от 1
Re: сила на удара
качи мускулна маса, тренирай мускулите на ръцете и си усъвършенствай техниката ударите да идват през краката, таза и тялото а не да от рамото, едва ли го обясних по най добрия начин, но треньора ти ще ти каже. тежестта на удара зависи главно от собственото ти тегло и техниката ти.
-
nhikolla - Мнения: 136
- Град: София
Трябва ти техника правилно разпределяне на тежеста добре развити мускули които участват в удара(рамо гръб трицепс) но силата не е нищо.След минута спаринг силата ти ще намалее двойно, важното за нокаута не е само силата, то е пласирането на правилен удар на правилно място.Сила се прави на круша, лапи, добро упражнение също е да удряш по гума с тръба не знам как се казва.
-
jamski - Мнения: 251
Още един въпрос като правия лоу кик бия противника си във ребрата не мога да си кача крака до главата му.Какви упражнения да правия един приятел ми каза да правия шпагати?
-
- Град: sofiq
Пробвай се да се разтягаш - това ще ти помогне и с шпагатите и с гъвкавостта. 

-
значи, за да риташ високо, разтягай добре, без да претупваш нещата. порови се в youtube, ще намериш добри упражнения за разтягане. за силен удар - както казаха по-горе, тренирай мускулите, които участват в удара (рамене, трицепс, гръб...), разбира се без да пренебрегваш останалите мускули
. и техниката е много важна, за да не повтарям горните мнения, питай тренера, той би следвало да знае най-добре
. сещам се за едно упражнение за рязък и експлозивен удар - кофички, но не ги правиш с пълна амплитуда до долу, а се смъкваш до половината и после се "изстрелваш" максимално рязко нагоре. надявам се да съм бил полезен поне до някаква степен 

-
- Град: София
да неправия друга тема реших да питам тука.Аз съм на 25 години тежа 80 кила да ви питам дали като направия малко повече стаж в залата и се чуствам готов дали мога да се пробвам на некое състезание.Какви категории има и дали възраста ще е проглем?
-
- Град: sofiq
Ако имаш желание, а и за трупане на опит си е добре да се пуснеш като придобиеш опит и умения в състезание. Това си е наистина ценен опит. Пробваш се в малко по-различна ситуация от тая в залата и е много приятно, особено като побеждваш
. В твоя случай ти спадаш към възрастовата група мъже, а за теглото то си има категория от 75 до 81 кила и следващата вече е до 91 кила. Така че имаш възможност, даже няма да си от най-тежките.

-
За да риташ високо всеки път на края на тренировката се правят 10 минути различни разтягания. За да удряш силно (в кик бокса е основно крака) ти трябват развити мускули както ти казаха. Друг съвет от мен - когато удряш удряй с всичка сила, в началото е трудно, но после ставаш по-бърз и по-бърз, а ударите остават супер силни.
-
- Град: Силистра
9 мнения • Страница 1 от 1