Най-големият сайт за бойни спортове

"Лек" Спаринг ?

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

"Лек" Спаринг ?

0     Мнениеот Meto на 10 Дек 2011, 21:48

Здравейте момчета :) . От доста време не съм писал насам , последно време нямам и много фрий тайм :) , но каккто и да е ..
Искам да ви споделя една историийка от днес . Прибирам се днес от Пловдив (към мойто "село" ) и вече викам днес събота но ще тренирам.. Прибирам се ям, след 3 часа отивам тренирам си в залата за гърди и бицепс. Ама си бях взел и ръкавиците ей така за работа в/у чувала между сериите :) И си направих една добра тренировка за 2 часа и половина . Тъкмо вече си тръгвам хоп идват едни пичове (познати сме ) те се занимават с фитнес и единия пич и той така нещо ударчета раздава .. Зарибен е пича. .. И вика аре да се боксираме ..

Първоначално му викам няма да мога , имам травма от един месец и нещо на ребрата ,която ме дърпа още при удари , а и бях изтощен от фитнеса.Той ме убеждаваше ,че леко само ей така за 5 10 минути ..

Да подчертая човека е по -голям от мен и на години и на физика .. сигурно с 10 - 15 години по-голям от мен , и на кила е 120 кг + и то мускулна маса.. А бе здравичък е ... Наистина не исках да правя нито спаринги нито тренировки, но той като каза леко се съгласих ..

И почнахме , сложихме ръкавиците ... Дебя го аз , гледам го как ше ми играе ... Слаб е на техника , никакви сериозни движения , аз постоянно му бягах , лъжливи удари , но не го удрях .. По едно време почна да ми влиза агресивно и то хамалско, смисъл свален гард и само удари в торса, А забравих да каажа ,че той предпочиташе да не се удрим в главата... Кофти за мен , щото при тоя гард 100 удара щях да му напукам .. Но мамка му

Тоз човек като планина като се засили към мен с тез хамаслки удари аз само избягвам и се пазя ... Удреше ме в тялото, но се пазих ,но ударите си бяха коварни , в смисъл той удряше агресивно и колкото да се пазех от самата вибрация усетих малко болежки в БОЛНОТО МЯСТО - Ребрата ... ВИкам лошо .... И пак така аз му играя технично залъжа го 2 3 прави , хоп ъперкът в ребрата или в дроба , но не мн силни , даже сравнително леки ...

Но след като усетих ,че ребрата почват да наболяват спрях.. Хем го предопредих преди това , да не ме удря и уж щяхме да тренираме леко а той влезна агресивно (поне за мен беше такова) ...
С него имаше 2 -ма 3-ма които си гледаха безплатно шоу,. Незнам на какво се дължи това искаше да изпъкне пред тях или просто искаше да ме натърти .. ?

Да кажа ,че човека е пич смисъл знам го като точен и стабилен , а ми играеше така след като го предупредих ?

Сега знам ,че ще кажете "Е , що играеш,като те болят ребрата" или " Ами като си прайл спаринг ще търпиш" ..
попринцип е така , но той ми каза , че леко а и го бях предупредил ...

както и да е .. Друго ме притеснява
От един месец и седмица при дълбоко вдишване на моменти ме наболяват ребрата.. Знам ,че са натъртени,ходих на доктор, питах хора .. Всеки казва , ще ти мине .. ? Е добре колко време ще трае още това .. Знам ,че някога ще мине ама кога ще е това ???

И наистина какво мислите за поведението на моя "спаринг" партньор ?

Дори темата да е малко обширна и отплесната исках да ви споделя ?

Сега наистина съм малко разочарован ,защото се съгласих да играя . Знам ,че човек се учи от грешките си но просто ....

п.с - А и да ви попитам . Защо винаги когато играя спаринг с някой (поне по-големите и по-добрите от мен на теория) ме е страх да им влезна агресивно .. Всеки ми вика удриш плахо ... Имам някакво притеснение ,че ако го ударя ще го ядосам или той ще ми влезне после доста агресивно и от там пак ще е лошо за мен ...

Шантавото е че , имам техника на удари и ако изпозлвам цялата си мощ бих го свалил,дори това да означава нокаут , обаче на спаринг не използвам целия си потенциал . Някакви съвети ?
Този който е готов да умре или победи,рядко търпи поражение !
Meto
Meto

Град: Plovdiv/Velingrad

Re: "Лек" Спаринг ?

0     Мнениеот goldenglory на 10 Дек 2011, 22:13

Meto , думата "Спаринг" не означава разцъкване или тренировчица с ръкавички, както си мислиш ти.Това ,което сте правили е Свободна Игра
Спаринг означава неофициална среща в ринг или съответното място за това ,с рундове и почивки със съдия по избор/най-често треньора/.Правилата в Спаринга са като в действителност в зависимост какво БИ е ,там където има ръкавици е позволен и нокаут . Няма такова нещо като Лек Спаринг , има лека свободна игра.
Аватар
goldenglory

Град: Хасково

0     Мнениеот Meto на 10 Дек 2011, 22:21

Да goldenglory разбирам те .. Напълно ми е ясно какво означава СПАРИНГ ... Но ситуацията сама по себе си беше различна. Тоест имах предвид нещо като тренировка. И размяна на леки удари , а не удари все едно се готвим за състезание или на ринг .. Има спаринг и спаринг . както ти каза свободна игра . Истината е ,че аз искам просто да си покажем един два удара , някой ритник , кой г/д какво може и дори да правим "Свободна игра" , то тя да е повече технична от колкото хамаласка,т.е нека пробва да ме удари, но не със цялата си сила или силно а просто технично да допре крак /ръка до тялото .. Мисля,че схващаш за какво става дума. Ако целта беше спаринг и то як , и дето се вика да се млатим , то аз ако съм напълно здрав въобще нямам против..

Друго както казах искам да попитам .. Няма да се повтарям отново за да не спамя , а това ,което ме интересува съм го подчертал с по-дебел шрифт.
Айде поздрави :)
Този който е готов да умре или победи,рядко търпи поражение !
Meto
Meto

Град: Plovdiv/Velingrad

0     Мнениеот jamski на 10 Дек 2011, 23:34

В случая сте разцъквали и е било много нагло от негова страна да те пори с всичка сила при положение че си му казал че си контузен .... но това е положението нещо се е ебавал.Иначе нормално да те е страх при но това лесно се преминава трябва да му усетиш най силните удари и да видиш че няма нищо стреашно и после да се силиш колкото искаш!Сиулните удари са в засечките.Така да се силите един в друг няма какво толкова да си напривите, но ако го хванеш в засечка докато се е засилил и го посрещнеш успоредно доста повече ще го нараниш
Аватар
jamski

0     Мнениеот RIOT88 на 11 Дек 2011, 02:15

Всичко е до психическа основа. Трябва да си уверен в себе си. Аз като играя с някой значително по-корав от мене си викам на ум "Ти няма да ме победиш, защото аз няма да загубя" и това страшно ме надъхва и че колкото и да е здрав в трупа в главата сме равни.Просто гледай да правиш повече удари в главата, а не да концентрираш цялата си сила върху един удар, защото има голяма вероятност да не успееш тогава наистина може да го ядосаш и да стане страшно за тебе ако се панираш
Аватар
RIOT88

Град: Sofia

0     Мнениеот JonJones на 11 Дек 2011, 09:56

;) ест
Аватар
JonJones

Град: Бургас

Назад към Общи дискусии