Kои силови атлети са най силни и защо ?
35 мнения • Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Kои силови атлети са най силни и защо ?
Многобойците разбира се. При тях има много и различни дисциплини, а и всичко се прави за време, което ги натоварва още повече. При останалите изброени натоварването е значително по-малко.
-
racko1 - Мнения: 239
- Град: Sofia
Много спортове правят човек много силен,особено ако са почнати в детска възраст. Като ученик ( 90те ) учих в спортно училище (153то в "Свобода"). Бях лека атлетика и Джудо/Самбо (тогава 2те бяха почти 1 дисциплина).
Имаше борчета със зверска сила.И ние бяхме машини.Шангистите също.Но определено НАЙ- НАЙ Брутално силни бяха.Гимнастиците (успоредка,лостове ,халки). Няма такива твърди и уформени мускули.И не са напомпани а чиста мускулна сила.От вдигане на собствена тежест.
Брутални бяха.Особено дъртите тренйори и по-старите състезатели.
P.S.По онова време непрекъснато си мерехме пишките,за всичко възможно.Имаше мега конкуренция.Разбира се силата си зависи и от гените,от самия човек.Но като цяло определено ГИМНАСТИЦИТЕ са най-силни.
Имаше борчета със зверска сила.И ние бяхме машини.Шангистите също.Но определено НАЙ- НАЙ Брутално силни бяха.Гимнастиците (успоредка,лостове ,халки). Няма такива твърди и уформени мускули.И не са напомпани а чиста мускулна сила.От вдигане на собствена тежест.
P.S.По онова време непрекъснато си мерехме пишките,за всичко възможно.Имаше мега конкуренция.Разбира се силата си зависи и от гените,от самия човек.Но като цяло определено ГИМНАСТИЦИТЕ са най-силни.
-
EDDIX - Мнения: 222
EDDIX написа:Много спортове правят човек много силен,особено ако са почнати в детска възраст. Като ученик ( 90те ) учих в спортно училище (153то в "Свобода"). Бях лека атлетика и Джудо/Самбо (тогава 2те бяха почти 1 дисциплина).
на този коментар мога да отговоря единствено: ХАААААААААААААХАХАХАХА-ХАААААХАХАХАХА-ХАААААААААААААХАХАХАХА.... приятел, що за борци, джудисти и щангисти сте били, щом гимнастиците (сигурно и гимнастичките на ленти и топка) са били по-силни от вас бе? силно се надявам да се шегуваш с този коментар, защото ако казваш сериозно че лоста развива сила, с гласуване ще те обявят официално за глупак на годината... лоста развива силова издръжливост, сила - АБСУРД!!! за сила, гимнастиците вдигат ЩАНГИ!!! а относно това къде са по-силните атлети като груба сила, за мен са в трибоя и щангите, в другите дисциплини има много техника и издръжливост, и не толкова груба сила като в трибоя и щангите. но пък като приложима в ежедневието сила, многобоя е за предпочитане, а пък за най-предпочитане като цяло функционалност сила/бързина/техника/издръжливост/визия е кросфита!

-
- Град: Sofia
^ Съгласен, също и бегачите на къси разтояния помпат яко то ако нямаше смисъл от свободни тежести нямаше да ги има щяха всички да се набират.
body-puncher
-
Sunrise - Мнения: 351
- Град: София
съгласен съм че в многобоя много от упражненията са зависещи повече от техниката и издръжливостта отколкото от чистата и груба сила естествено това не означава че не са бизони
по отношения на щангистите бях чул мнение на един треньор ,че не иска да му докарват едри деца които се предполага че са силни физически ,a иска упорити деца които всеки ден ще повтарят по 1000 пъти двете техники изтласкване и изхвърляне защото в щангите всичко е техника , силата идва покрай техниката ..... а за силовия трибои моето мнение е ,че и в трите дисциплини се изисква само груба сила ,техниката в трите упражнения ти помага по скоро да не се контузиш отколкото да успееш да изпълниш даденото упражнение.

-
Леката атлетика е майката на всички спортове. Това го казва един човек, който е от много време в спорта, знае как стоят нещата и аз споделям това мнение. Гимнастиците са силни, корави и издръжливи, затова не бързайте да се нахвърляте върху EDDIX, доста е прав. Техните мускули са свикнали да на всякакъв тип натоварвания.
С най-много експлозивна сила са щангистите. А за бойни спортове, най-корави за мен са борците.
Но тук всичко е много относително - всеки атлет притежава добре развити качества според тренирания от него спорт. Не може да се сравнява лекоатлет с самбист и т.н. Всеки е по-добър в неговата област. Но именно ММА и кондиционните тренировки за този спорт съчетават лекоатлетически, щангистки и доста други прийоми, които правят занимаващите се с този спорт добри атлети във всяка от тренирате от тях дисциплини.
С най-чиста и груба сила са хората, чиито тренировки се състоят в експлозивно преодоляване (хвърляне, изстласкване) на много голямо съпротивление (много голяма тежест). Кои са според вас?
С най-много експлозивна сила са щангистите. А за бойни спортове, най-корави за мен са борците.
Но тук всичко е много относително - всеки атлет притежава добре развити качества според тренирания от него спорт. Не може да се сравнява лекоатлет с самбист и т.н. Всеки е по-добър в неговата област. Но именно ММА и кондиционните тренировки за този спорт съчетават лекоатлетически, щангистки и доста други прийоми, които правят занимаващите се с този спорт добри атлети във всяка от тренирате от тях дисциплини.
С най-чиста и груба сила са хората, чиито тренировки се състоят в експлозивно преодоляване (хвърляне, изстласкване) на много голямо съпротивление (много голяма тежест). Кои са според вас?
-
oho - Мнения: 1032
Защо говорите за лекоатлети , бегачи , гимнастици самбисти , борци , мма-ци и други ...... Никой не оспорва техните качества като издръжливост , експлозивност , хвърляния но темата е за ГРУБАТА СИЛА придържайте се към нея не всичко е ММА !!!!!!!
-
За мен многобойците са най-силните атлети.Просто те имат толкова много и различни дисциплини,в които и сила и техниха са много важни.Те също така са силни и на трибойските упражнения и на щангистките и т.н.Щангистите са силни в техните движения,в тягата и клека.Но например съм чел,че на лежанка нямат сила.
От бойните спортове най-силни според мен са:джудисти,борци,самбисти и да не забравяме сумистите.
От бойните спортове най-силни според мен са:джудисти,борци,самбисти и да не забравяме сумистите.
-
Qk - Мнения: 161
Дефинирай, моля те, какво разбираш под груба сила.
-
oho - Мнения: 1032
35 мнения • Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4