Най-големият сайт за бойни спортове

Луксация на колянната става

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

Луксация на колянната става

0     Мнениеот fenista123 на 24 Ное 2011, 00:58

Добър вечер.Бих искал да се консултирам и със вас относно "Луксация на колянната става".Преди кажи-речи 3 седмици в залата на спаринг ми се получи въпросната диагноза.Изведнъж усетих как коляното ми се згъна навътре и се оправи и паднах на земята от болка.Мина ми след 10 мин и реших да продължа своята тренировка,но уви след 5 минути пак същия сценарий.На другия ден си взех направление и утидох на ортопед.Имено той,ми постави тази диагноза.Интересното е че преди се получаваше само на левия крак,но днес отново получих същата болка и разместване,но на десния крак.Бихте ли ми обяснили на какво се дължи тази "Луксация",как се получава и как евентуално се лекува,защото ортопеда не ми обясни много сносно.

ПС: В момента използвам на левия крак наколенка (Orthoteh) и съм добре,но махна ли я ,куцам.

Благодаря предварително!
fenista123
fenista123

Град: Пловдив

Re: Луксация на колянната става

0     Мнениеот internationalwarrior на 24 Ное 2011, 01:49

провери в Google
Pain is temporary, PRIDE is FOREVER !!!
internationalwarrior
internationalwarrior

Град: Sofia

0     Мнениеот oho на 24 Ное 2011, 02:59

Намери си свестен лекар да те прегледа, не разчитай на самолечение, че може да стане по-зле.
Аватар
oho

Град: София

0     Мнениеот manhatan на 25 Ное 2011, 21:16

Имаш трайно изместване на колянната става,ще е добре да прекратиш за момент тренировките и да се вземат мерки от лекаря,който ще ти каже колко е сериозен проблема и дали ще се стигне до оперативно наместване на ставата.Може би са разкъсани и ставните връзки,щом изпитваш такава болка. :neutral:
manhatan
manhatan

Град: Sofia

Назад към Общи дискусии