Най-големият сайт за бойни спортове

Травма на гръден кош

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

Травма на гръден кош

0     Мнениеот Meto на 12 Ное 2011, 13:05

Привет момчета.Не след дълго време пак ще се наложи да се обърна за съвет към вас.Значи да заявя ,че тренирам доста сериозно и съм много доволен . :) Но преди няколко дни получих няколко сериозни ъперкъта в ребрата .. ( моята лява част- под лявата гърда , около сърцето някъде) .. Грешката за ударите беше моя , бях изнесал гарда настрани и безпроблемно влизаха..Катто се прибрах се обадих на един човек ,който доста време се е е занимавал с това и го попитах дали лед да сложа или някакъв мехлем.Той ми каза да пия само 1 течен или обикновен аналгин и да не слагам никакви мазила , понеже било крехка част.. Незнам колко е прав ,но го послушах. Наистина ме отпусна ,но сега усещам болка при дълбоко вдишване (понеже носа ми е запушен (болен съм ) и се налага да вдишвам с устата.. ) и като поема въздух реброто ме стяга яко ..

Знам,че ще кажете " И какво от това . Нормално е . " .
Да , но искам да попитам да посетя ли лекар , и вие знаете ли нещо , с което да го намажа...и колко г/д дни ще ме държи така..Кога мога да започна пак тренировки .. ?

И межудругото за мое нещастие снощи ме бутнаха в една печка , Бях гол , и сега целия ми гръб е изгорен , целият съм в бинтове и марли ... Лошо ама кфо да направя .. .

Та ще съм благодарен ако кажете дали сте имали подобни ситуации и как сте се справяли с това ..

Много ме е яд ,че не мога да тренирам ... Имам толкова енергия в мен а не мога да я изразходя .... Наистина е доста кофти ..
Този който е готов да умре или победи,рядко търпи поражение !
Meto
Meto

Град: Plovdiv/Velingrad

Re: Травма на гръден кош

0     Мнениеот ElBeasto на 12 Ное 2011, 15:32

Ако тренираш в АСКК Тракия бих ти препоръчал да говориш с треньорите си, те ще ти дадат съвети или препоръки дали да отидеш на доктор. Моята мисъл е, че са ти натъртили ребрата, но пак ти казвам говори с треньорите си или направо с доктор.
ElBeasto
ElBeasto

Град: Ловеч

0     Мнениеот Meto на 12 Ное 2011, 16:51

Да точно в АСКК Тракия тренирам :) . Ами това ще стане във вторник, защото аз не съм родом от Пловдив. Пътувам си всеки петък и понеделник .. Сега съм във Велинград. Когато се прибера в Пловдив ще ги попитам , но утре смятам за всеки случай да отида при личния лекар да видим той какво ще каже .

И аз мисля,че е е натъртване . Поразрових се малко из интернета , и намерих един материал , в който пишеше за разни травми на гръдния кош.. Моето е май от секцията:
Болка- при дълбоко вдишване и резки движения .

Дано да не се окаже по - сериозно...
Този който е готов да умре или победи,рядко търпи поражение !
Meto
Meto

Град: Plovdiv/Velingrad

0     Мнениеот Psihar на 13 Ное 2011, 23:33

Определено е натъртване. Ако беше счупено, болката щеше да е неописуема, преди година след един шут точно на същото място ми счупиха 2 ребра. Все пак те съветвам да отидеш при специалист, заради белия дроб. При мен това беше един от проблемите. ;)
Psihar
Psihar

Град: Sofia

Назад към Общи дискусии