Най-големият сайт за бойни спортове

Съвет за хранителна добавка ?

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

Съвет за хранителна добавка ?

0     Мнениеот Meto на 24 Окт 2011, 17:58

Здравейте пичове ... Незнам дали има друга подобна тема , но не можах да намеря а и няма много време за търсене в момента.. Искам да попитам по-"опитните" в областа на фитнеса ...

Така..
Досега от както тренирам ( повече лостове , успоредки,лежанка,коремни преси , лицеви опори и т.н , без тези дъмбели , които както знаем ни вдървяват , ) а това за нас е лошо при бойните изкуства. Имам релефно тяло. Висок съм 1.70 и нещо.. Имам още да раста сигурно , .. тежа около 70 кг. Досега от както тренирам не съм приемал никакви хранителни добавки , чел съм много статии и дискусии.. Но искам да покача мускулна маса ( не да взема креатин да се направя 45 рака :Д и да съм като дърво) .. Искам да кача чисти мускули. Просто не се задоволявам със сегашното си телосложение. Не искам да ставам буца , някакъв мазен , без никакъв релеф ... Искам просто да стана по обемен .. Сила и издръжливост имам в мускулите доста :) ..

Та се колебая какво да взема .. Разгледах някои продукти от сайта и се чудя дали да си взема протеин https://mma.bg/products/view/1 ... inov-sheik

или гейнер пак на BSN https://mma.bg/products/view/1 ... -true-mass

Бях чел ,че някъде гейнера омазнявал .. Незнам до колко е вярно затова искам да се консултирам с вас.. Кое ще е по-добре за мен ?

Пак казвам не искам да взимам креатини и т.н подобни "лайна" , щото много повече ме кефи релефно (, но с маса ) тяло отколкото някакви "надути" тела :)

Благодаря ви предватително :)
Този който е готов да умре или победи,рядко търпи поражение !
Meto
Meto

Град: Plovdiv/Velingrad

Re: Съвет за хранителна добавка ?

0     Мнениеот oho на 24 Окт 2011, 18:08

Така като те гледам как пишеш значи си още под или около 18 години и метаболизма ти е доста бърз. Ще напълнееш малко по-натам и без добавки.

Ако искаш на момента да качиш килограми без да се омазниш, пий протеин. Протеина на Optimum Nutrition или Syntha-6 на BSN са идеален избор. Протеина ти изгражда мускула, но само при условие, че си го натоварил с тежка тренировка и той има нужда да стане по-голям за да удържи следващото такова натоварване.

Гейнера освен че ти дава доста протеин, те снабдява и с много калории, които ако не изразходиш, се складират като мазнини. Ако тренираш много интензивно и често, не е проблем да пиеш и гейнер, по-добре е.

Освен добавки трябва да се храниш добре иначе нищо няма да се случи. А също и да си почиваш и спиш редовно и добре. Тренировките ти трябва да са тежки и редовни за да качиш маса.

Ако тренираш и боен спорт като карате или бокс ще ти е малко по-трудно, защото там се изразходва доста енергия, в такъв случай е по-добре гейнер и L-carnitine.
Аватар
oho

Град: София

0     Мнениеот Meto на 24 Окт 2011, 19:42

Наистина да .. след половин година правя 18 :)...

Така .. искам да поясна ,че тренирам БИ във вторник и четвъртък. В петък не мога поради други неща . Така .. През останалото време ходя на фитнес...но не всеки път ,защото имам много други ангажименти и затова когато намеря свободно време .

Във залата , оставам и на тренировки по Карате.. Това ще рече ,че като влезна в 18:00 излизам чак към 20:30 21:00 .. Първо присъствам на кик-бокса , след това отивам при каратистите , но в каратето сме в курс на начинаещите , така ,че там още нямаме спаринги и т.н

В този случай гейнера ако го взимам , без л-карнитина (защото не мога да го взема поради няколко причини) , значи ли че ще ме омазни , ако не тренирам усилено..

Или по-добрия вариант за сега е да си взема протеинче и да си "блъскам" здраво а пък ефекта с качването на маса ще дойде..
Meto
Meto

0     Мнениеот barakuda на 24 Окт 2011, 20:12

Почни редовно фитнес и си ходи на БИ. На 17 години още не си използвал целия арсенал на тялото си, затова по-добре изчакай с добавките.Тях ги вземай вече като видиш, че трудно се възстановяваш или трудно качваш/сваляш.Както казваш "креатини, лайна", това говори лошо за познанието ти коя добавка за какво е. Според мен на този етап е добре да започнеш фитнес редовно и да следваш някаква диета за покачване (ВВД или РБД).
barakuda
barakuda

Град: tryavna

0     Мнениеот Meto на 24 Окт 2011, 20:17

Както казваш "креатини, лайна", това говори лошо за познанието ти коя добавка за какво е.

Братле , знам коя за какво е ... Просто не искам да взимам креатин ,защото ми пълни мускулите до известна степен с вода, да не говорим ,че не искам да ставам "баница" в ръцете. Знам за какво служи креатина , няма да водим спор .

За тренировките искам да взимам добавка,защото виждам ,че за да развивам тялото си , вече трябва да му дам нужните продукти за да се възстановява добре , а аз не му ги давам.

Истината е ,че се чудя кое да взема .. Само протеина ако го взимам и си го комбинирам със други въглехидрати като се храня с ориз,картофи и отделно си правя шейкове със банани ? ?

Или по-добрия вариант е да взема гейнера ? .. Пак да поясна , ако го взема и тренирам по тази програма , където ви казах ще се омазня ли според вас ?
Meto
Meto

0     Мнениеот barakuda на 24 Окт 2011, 20:43

Всичко си е строго индивидуално! Зависи от тип-а на тялото, метаболизма .... Не знам за теб, но сега зимата понеже тренирам на открито и ще намаля БИ, а ще почна фитнес редовно, а БИ събота или неделя. За сега се възстановявам само с храна и една хран.добавка - бирена мая :)
barakuda
barakuda

0     Мнениеот Qk на 25 Окт 2011, 12:05

Момче,вземи си протеин и си го пий преди и след тренировка.Ако искаш си купи и една фруктоза от някъде и си бъркай протеина с фруктоза(така става като гейнер,с по-голямо количество протеин).И естествено яж повечко.И само да кажа,че креатина не може ей така изеднъж да те направи "баница",това не е магия. :)
Аватар
Qk

0     Мнениеот Батенце на 25 Окт 2011, 14:56

Добавките действат според начина на тренировка и почивките. Креатина е супер за БИ особено, ако нямаш достатъчно време за почивка. Тренировките с тежести трябва да са ти съобразени и да са за БИ или бойни спортове, не стандартни фитнес тренировки. Синта -6 е страшен протеин. Пробвай, ако не действа сменяй.
Батенце
Батенце

0     Мнениеот JELLYFISH на 25 Окт 2011, 16:05

Добавки за маса, възстановяване и сила ти трябват ако тренираш професионално и ходиш на 5 състезания в годината и имаш поне 12 тренировки седмично! ... в противен случай на 17 години няма как да не възстановяваш от 4-5 тренировки седмично!! Не се занимавай с глупости ... като станеш на 22-23 и спреш да растеш с темповете от пубертета - тогава можеш да си стимулираш организма с нещо от щанда за хранителни добавки!
JELLYFISH
JELLYFISH

Град: Varna

0     Мнениеот barakuda на 25 Окт 2011, 19:35

JELLYFISH написа:Добавки за маса, възстановяване и сила ти трябват ако тренираш професионално и ходиш на 5 състезания в годината и имаш поне 12 тренировки седмично! ... в противен случай на 17 години няма как да не възстановяваш от 4-5 тренировки седмично!! Не се занимавай с глупости ... като станеш на 22-23 и спреш да растеш с темповете от пубертета - тогава можеш да си стимулираш организма с нещо от щанда за хранителни добавки!

Много правилно! След като изчерпаш арсенала на тялото тогава използвай добавки :)
barakuda
barakuda

Следваща

Назад към Общи дискусии