Най-големият сайт за бойни спортове

Страх, от който ме много яд

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

Re: Страх, от който ме много яд

0     Мнениеот hranchev на 29 Сеп 2011, 21:17

пич,вероятно не си се бил досега...тренирай си здраво и следващия път,когато почнат да се ебават с тебе отиваш и просто спираш да мислиш за самия бой,повечко злоба...то страха всеки го има,ама тва твойто постоянно да те ебават не е на добре!
Аватар
hranchev

Град: Чирпан

0     Мнениеот newo на 30 Сеп 2011, 19:55

И аз си мислех, че боя е ужасно нещо и че едва ли не е супер ужасно ако те пребият. Спокойно! Ако се стигне до бой ще приключи преди да си го осъзнал. Има едно златно правило:

ВИНАГИ жертвата е в по-добра позиция от нападателя. Имаш 2-3 пъти повече адреналин щом те е страх - просто ако стане бой няма да усещаш ударите - говоря като БОЛКА, разбира се. Честно казано мен са ме ступвали така 4-ма човека много злобно, ей така на улицата без нищо - за спорта дето се вика :DD , да вярно - пребиха ме, ама не им дадох пари, телефон и т.н. Много е важно да се осъзнаеш, че е почнал боя. Никога не ритай, за да започнеш бой, особено в тяло или глава, освен ако не си опитен в ритниците, защото просто паднеш ли на земята при бой - оставаш там. Другото важно нещо е да удряш с ПРАВИ УДАРИ! Адреналинът е свръх човешки стимулант, не мога да ти опиша, докато не го изживееш сам. А и ако се съберат и те набият 5 човека НЯМА да си смешен ти, а те. Жалки страхливци. А и тия които ходят само на фитнес и са псевдо биячи целят само веждите и горната част от лицето. На теб са ти достатъчни просто ляв и десен прав в брадата им и ще паднат. После ако искаш бягай.
"Keep your friends close, but your enemies closer!"
Аватар
newo

Град: Sofia

0     Мнениеот bgwarrior на 30 Сеп 2011, 20:05

Аз, когато бях малък, около 5-6 клас, с две години по-големи се ебаваха много с мен. Дори ме ''подшляпваха'' по коридорите...така, подигравателно, по врата. А бяха пълни мижитурки. Пият, пушат, нищо не тренират, доказали се като големи ''говорители'', но не могат да се бият. Абе жалка картинка. Аз с поне 6-7 кг. повече, тренирах и тогава, но ме беше страх да ударя по бавни, по слаби, които се ебаваха с мен. Страх и това е. Сега, когато страха го няма, ОТНОВО огромно физическо и дори МЕНТАЛНО превъзходство имам над същите тези хора, имам огромно желание да си върна за предишните години, но не мога да го направя, защото много от тях са съвестни вече и не биха провокирали нищо вече, за което ме е много яд (че не си свърших работата в 6ти клас, когато имах възможност, оправдание и всичко).

Пич, трябва да знаеш, че страха понякога пази, но в твоя случай те убива като личност, убива ти репутацията и също - възможноста да градиш такава за в бъдеще. Един ден и семейство ще имаш..жена, деца, а гадовете, като тези, които спомена, винаги ще ги има. Много е важно сега какво ще направиш, защото миналото (И НАЙ-ВЕЧЕ сегашното) винаги влияе и на бъдещето. Нима ще позволиш на някакви помияри, от които един ден нищо няма да стане, да се ебават??

Като се ебават с теб, ебавай се и ти. Ясно е, че да се опълчиш + да не се биеш с някой от тях няма да стане. Поне гледай той да ИЗГЛЕЖДА провокатора. Като ти каже, че ''ще стане'', отговори му ''и какво??'' ! Като стане, стани и ти. Нека да разбере, че не може да се ебава с теб и, че ти дреме. Когато той вижда, че не предприемаш нищо, в очите му си като жертва и на него това му доставя удоволствие.

Като сте двамата прави и очевидно ти е навит, има правило - Удряй първи! Удряй изненадващо. Без излишни приказки, БЕЗ ВИДНО надъхване или каквото и да е, което показва готовност за бой. Просто СТАНИ СРЕЩУ НЕГО, ВСЕ ЕДНО ТИ Е ПРЕЗ ОНАЗИ РАБОТА.
Както казах - УДРЯЙ ИЗНЕНАДВАЩО, концентрирано, отпуснато, точно, с максимална сила и скорост.

Боят на ринг не е като боят на улица. Тренирай здраво кик-бокс, но и изгледай това видео.

Видео в помощ:

http://www.youtube.com/watch?v=5D2ITXqP48k - Руски бодигардчета, завидно пълни помияри и в един наговорен бой, всеки един от тях е свършен, НО обърни внимание на това как действат. Как? ИЗНЕНАДА. С изненада свалят както по-малки на размери, така и много по-големи ''противници''. Изгледай цялото видео, но НАЙ-ГОЛЯМО внимание обърни на 2:01 сек. Обърни внимание как с нищо този човек (на 2:01) не показва, че иска бой, или ще предприеме някакви действия. Как напълно отпуснат, вкарва цялата сила с максималната скорост и експлозивност, която този ''шишко'' може да генерира.

П.С: Започни да тренираш повече спаринг, когато си на кик бокс. Така ще се подготвяш ментално как да действаш при схватка, не само да биеш по крушата и да се подготвяш физически.

П.С 2: Не се притеснявай, че можеш да бъдеш бит. Репутацията ти пада, когато ги търпиш, не ако те набият. Погледни професионални боксьори, ММА бойци, кик-боксьори ако щеш - много от тях биват нокаутирани пред цял свят, но всички те са уважавани, заото са излезли и показали характер, въпреки, че са загубили...много от тях по брутален начин. Когато покажеш, че не могат да се ебават с теб, дори и да не ги набиеш (от теб зависи), повярвай ми, следващият път ще се замислят.

П.С 3: Запомни - Удряй изненадващо в брада, нос, очи, топки. Ръцете горе, главата наведена.

П.С 4: Ако искаш напиши ми скайпа си на личен, ще ти пратя някои неша, че тук с линковете съм лаик.

Успех и пиши!
bgwarrior
bgwarrior

0     Мнениеот faro на 30 Сеп 2011, 20:41

Обръсни си главата, напомпай яко мускули, намери си пекани приятели, започни да гледаш лошо, да всяваш респект и проблеми едва ли ще имаш.
Аватар
faro

0     Мнениеот granik на 30 Сеп 2011, 21:41

Тука много "психолози" са се събрали и се спукват да дават грешни съвети. Момчето просто не става за бияч, не може да доминира и това си е до характер, възпитание, първите 7 години и т.н.. Мекушав е и това си . Колкото и да тренира пак ще го е страх. Това не е неговата сфера, по добре да се усъвършенства в друго. Побойник и мъжкар няма да стане. Това не е притеснително ,защото 90% от хората са такива. В живота има много лостове да респектираш другите, издигаш се с престижна работа, контакти с важни хора и т.н., а биячите от училище цъкат с език и люпят семки ,зашото никой не ги бръсне за живи. На колегата предлагам да се маха от това училище и да отива в друго ,където никой не го познава и може да си намери нови приятели. Това е начина, когато на едно място не ти върви , просто се махай и отиди на друго на което ще ти провърви. Живота ти е твой и само един, затова гледай да си го направиш лесен и приятен,нямаш време да го усложняваш и не се напъвай да се доказваш пред разни селендури, няма да успееш ,а и ще те дръпнат надолу и ще се провалиш. Интелигентно момче си личи си , но си тръгнал да си играеш картите лошо. Смени училището, учи езици, компютри, науки и се движи нагоре, но пак си спортувай - това си е закон. Сега може и ми се разсърдиш, защото явно още си пуберитет и тестостерона ти ври, но някой ден като станеш важна клечка ще разбереш ,че съм прав.
granik
granik

Град: Варна

0     Мнениеот baxtera на 01 Окт 2011, 00:22

Аз мисля, че не е това начина "granik". Не го приемай като заяждане, аз просто така мисля. "Лесното не е интересно". Както ти каза ще отиде в друго училище и 100% ще има поне един такъв в цялото училище. И тогава, айде пак се мести. И до кога? Няма как. И аз мисля, че варианта на "bgwarrior" е на 100% УНИКАЛЕН. Мисля, че той ти даде най-добрия съвет. С няколко думи: Не мисли за след малко! Мисля, че ти след това ще си много по-спокоен, много по-уверен.. Направи го, няма значение дали ще загубиш или победиш. Става въпрос за твоето достойнство! А то е много повече! Хората са казали : Дали ще ме бият или аз ще бия, важното е да съм в боя! ;) Много ще се радвам ако им стриташ ... на всички, които се правят на големите биячи! Той може да ти разказва приказки от 1001 нощи. Но НИЩО от това не е така защото кучетата, които много лаят не хапят! Това мога да ти кажа. СМЕЛО НАПРЕД! ;)
Животът е твърде кратък, за да се съобразяваш с всички..
Аватар
baxtera

Град: София

0     Мнениеот Thief1019 на 01 Окт 2011, 00:30

забелязал съм че всички които като малки са ги били или тормозили се мотивират и стават някакви машини после както и обратното ... тея дето като малки са били биячи после спират и стават по кротки защото вече не им е интересно ... гадното е че ако си от първия вид вече след като си пораснал те няма да ти дадат повод да ги биеш а ти ще можеш ... също ще те е много яд вече като ти се промени гледната точка и видиш как те е било страх от някой който лесно си можел да биеш като малък но те е било страх ...

е да има изключения не ми го пояснявайте във следващите 5-6 коментара ... да знам има хора дето цял живот това правят (Брус Ли...) също има хора и дето си остават такива дето дават да ги мачкат но най-често става това което ти казах знам гадно е и аз като бях 6-ти клас ме тормозеше един но тогава бях страхливец защото не се бях бил ... знам как е едно е да тренираш друго е наистина но после се сбих няколко пъти и дори да не победих в всичките разбрах че повече ти се смеят ако не правиш нищо от колкото ако си бит... ако си бит най-много да кажат нещо от типа на "хаха кой те е бил" но им кажи че поне си се пробвал и след 2-3 седмици всички ще забравят ... хората ги това ги интересува много по малко от колкото си мислиш и ще има само моментни бъзици ако си син примерно и това е но дори да си бит няма да те запомнят като "човека дето го пребиха щото не може да се бие" ами като "човека който като му се ебават се бие" ... и за последно да потвърдя и от лична гледна точка ... тоя дето в 6-ти клас ме тормозеше малко сега мога да го пръсна и не ме е страх ... но нямам повод , не мога просто да отида и да почна да го бия въпреки че той така правеше с мен ... дано някой хубав ден дойде да ми се ебава като си мисли че пак няма да направя нищо и ще го почупя ... или той мен ... но все ми е тая

не се бий за щяло и нещяло примерно че някой ти е казал педал или нещо такова а ако се ебават незнам какъв съвет да ти дам в някои ситуаций трябва ти да почнеш боя в други не , и това е много трудно да се определи , също не изключвай опцията ти да го предизвикаш а той няма да откаже... само му кажи искаш ли да се бием и да приключим всичко и това е ... дори да те бие после няма вече да те ебават... и не се притеснявай шанса да попаднеш на някой психопат дето дори да си нокаут да продължи да те рита 20 минути е малък ... ако види че си нокаут или си клекнал и не можеш сигурно ще те остави ... а може пък и ти да го биеш само не задълбочавай проблема и от страх че не можеш да го биеш с ръце да го причакаш някъде с някоя тръба и да го утрепеш... по добре само бой ... това е моя съвет
Thief1019
Thief1019

Град: asd

0     Мнениеот JonJones на 01 Окт 2011, 01:02

Момчето казва,че го е страх да се сбие. Вие обаче продължавате със съвети от сорта- удари изненадващо,бързо,скоростно и такива,удряй с прави удари.....
Моето мнение е ,че сега като тренира кик-бокс ,като напредне малко,тренера ще започне да го пуска свободно да играе с другите,оттам той трябва да отключи това да се сбива,дори и свободната игра да не е спаринг,пак помага на погледа и психиката.Когато в бой с ръкавици понасяш удари ,ще видиш ,че не е толкова страшно.

Другия вариант е с думи , влизаш в час и казваш на висок глас:
-Скъпи съученици , уважавам ви всичките , макар че някои от вас ме тормозят , обичам ви защото сме като едно семейство , искам да кажа пред всички и бог ми е свидетел , че вече не съм добре с нервите и искам да заявя ,че ако още веднъж някой се подиграе нещо с мен ,се кълна в здравето си ,че ще му забия една отверка в главата и ще го нарежа на парчета и ще го опаковам в чувал.Понякога чувствам ,че искам да убия човек , искам да го направя.Вечер не мога да спя,при тази мисъл ,незнам защо но искам да убия човек,да видя какво е!!!!!!

Това има голям ефект ,гарантирам ти го !!! Може да ти се изсмеят всички ,но всеки би се замислил ,при такъв репертоар....дори най-смелия човек.
Аватар
JonJones

Град: Бургас

0     Мнениеот Meto на 01 Окт 2011, 03:12

Наистина много съм благодарен за съветите ви .. Но ми направи силно впечатление един коментар .
Тука много "психолози" са се събрали и се спукват да дават грешни съвети. Момчето просто не става за бияч, не може да доминира и това си е до характер, възпитание, първите 7 години и т.н.. Мекушав е и това си . Колкото и да тренира пак ще го е страх. Това не е неговата сфера, по добре да се усъвършенства в друго. Побойник и мъжкар няма да стане. Това не е притеснително ,защото 90% от хората са такива. В живота има много лостове да респектираш другите, издигаш се с престижна работа, контакти с важни хора и т.н., а биячите от училище цъкат с език и люпят семки ,зашото никой не ги бръсне за живи. На колегата предлагам да се маха от това училище и да отива в друго ,където никой не го познава и може да си намери нови приятели. Това е начина, когато на едно място не ти върви , просто се махай и отиди на друго на което ще ти провърви. Живота ти е твой и само един, затова гледай да си го направиш лесен и приятен,нямаш време да го усложняваш и не се напъвай да се доказваш пред разни селендури, няма да успееш ,а и ще те дръпнат надолу и ще се провалиш. Интелигентно момче си личи си , но си тръгнал да си играеш картите лошо. Смени училището, учи езици, компютри, науки и се движи нагоре, но пак си спортувай - това си е закон. Сега може и ми се разсърдиш, защото явно още си пуберитет и тестостерона ти ври, но някой ден като станеш важна клечка ще разбереш ,че съм прав.

Братле , като казваш че не съм бияч. Искам да ти подчертая просто ,че когато съм в Родния си град (ето сега точно преди да пиша , бях на дискотека и имаше някфи обитаци се мислеха за пичове, но само ги гледах сериозно и бях толкова уверен , че имах чувството ,че ще ги расфасовам ) .. Искам да кажа относно за това да избягам от отговорност ...

Лично това не въри . мОга да го кажа от пръв опит. . Когато бях 7 клас се запизах да уча 8-ми във МГ-то В Пазарджик .. Не можах да издържа и избягах ... Какво говори това ? Ето сега съм в Пловдив , Имам супер специалност Строителство и Архитектура . Това ,че някой ме ебава пак ли да се откажа ??

Наистина оценявам ,че си се отзовал да ми помогнеш ,но не мисля,че това е правилния начин ..

Искам да кажа ,че когато някой ме нахъса или когато сам се нахъсам съм уверен , не ми пука . Но просто когато съм в тази среда на всички съученици, когато няма някой до мен , точно тогава усещам липсата на кураж. Разбирате ли . Усещам ,че съм нещо по -малко от другите а те са повече от мен с нещо.!
Истината е ,че за тези 2 години които учих (сега 3-та вече) просто понякога самите съученици си позволяваха много .. Пример: когато ме няма в час , поради някаква здравословна или др причина , говорят на даскалките ,че не съм искал да влизам в техните часове .. Такива глупости .. Клевети ако мога така да го кажа .. Случвало се е някой път в час на контролно да казват ,че преписвам и когато даскала се осъмни , аз се изчервявам , не мога да му обесня ,че аз съм прав , защото 5-ма педали му казват ,че съм виновен и целия клас се хили .. От това следва объркване и от там нататак всеки път когато стане нещо ,аз се чувствам некомфортно..

За боя точно това искам да кажа. Че когато се чувствам уверен ,знам как , но просто,когато съм на мястото съм друг... Имам чувството,че ако един от вас или някой друг печен само да стои и да гледа от страни , само ей така да се нахъсам като го видя , че е там и който и да ми се отвори ще му скоча ,ако ще и 200 кг да е .. Честно ви казвам.. Незнам на какво се дължи това , но просто само един да имаше да ме подкрепи в дадения момент, няма да ми пука за секунда..

И относно това дали тренират Би , повечето тренират фитнес ,стрийт фитнес , само 1,2 момчета май по рано тренираха Муай Тай. Но прсото някой път като го спека , сещатате се какво става и пак казвам когато съм на друго място със само 1 човек, който да му имам доверие се чувствам все едно съм непобедим и непукист .. Наситина го казвам,защото съм го изпитвал много пъти
Този който е готов да умре или победи,рядко търпи поражение !
Meto
Meto

Град: Plovdiv/Velingrad

0     Мнениеот baxtera на 01 Окт 2011, 03:32

Искам да ти кажа нещо от личен опит. В училище и като цяло "най-добър приятел" няма такова нещо! Който и да стои до теб няма значение. Важното е ти да си сигурен в твойте възможности. Аз знам какво ти е. Също така знам, че като има някой, който да се застъпи за теб в сякаква ситуация за теб е идеално. Знам, че дори да се биеш с някой и някой твой близък(който знаеш, че можеш да разчиташ на него) да е там, дори да не скача е друго! Това е нормално. Но трябва да разчиташ само на себе си. Запомни го от мен. Ти можеш да не искаш да биеш някой, само защото има много "познати". Ама ако стане нещо може да дойдат всички а може и нито един. Но дори да дойдат всички на тебе ще ти е през... Защото те са страхливците а не ти!!! ( може да не е много смислен текста, но се надявам да ме разбираш) !
Животът е твърде кратък, за да се съобразяваш с всички..
Аватар
baxtera

Град: София

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии