Най-големият сайт за бойни спортове

Категоризиране на размера на боксовите ръкавици

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

Категоризиране на размера на боксовите ръкавици

0     Мнениеот Meto на 23 Сеп 2011, 23:43

Здравейте колеги и колежки ,бих искал да се допитам до вашето вещо мнение по въпрос, на който немога да намеря отговор сам . Решил съм да си поръчам цялостна тренировъчна екипировка , и сега да ви попитам какъв номер боксови ръкавици да си взема . 10 oz или 12 oz ? И каква е разликата ,ако може някой да ми обясниКой размер за какво се използва,като 14 и др... Също така каква дължина да бъде бинта ? Благодаря ви предварително.За другите неща съм си разяснил . :) Поздрави
Този който е готов да умре или победи,рядко търпи поражение !
Meto
Meto

Град: Plovdiv/Velingrad

Re: Категоризиране на размера на боксовите ръкавици

0     Мнениеот KcD на 24 Сеп 2011, 01:16

OZ Не е размер, а тегло на ръкавицата.10 oz(унции) са ти около 285 грама. 1 oz ти е 28 грама.А бинт има всякакви дължини.Колко ще е дълъг зависи от това колко ти е удобен като го сложиш...Според мен 10 oz ръкавици ще са добре за теб.
KcD
KcD

Град: Панагюрище

0     Мнениеот KcD на 24 Сеп 2011, 01:28

KcD написа:OZ Не е размер, а тегло на ръкавицата.10 oz(унции) са ти около 285 грама. 1 oz ти е 28 грама.А бинт има всякакви дължини.Колко ще е дълъг зависи от това колко ти е удобен като го сложиш...Според мен 10 oz ръкавици ще са добре за теб.

Ето ти ръкавици:

https://mma.bg/products/view/1 ... -10-oz-red

Ето ти и бинт:

https://mma.bg/products/view/1 ... ni-bintove
KcD
KcD

0     Мнениеот mak28 на 24 Сеп 2011, 06:54

зажиси за какво ти триабват за састезание или за ртенировка и на каво ниво си,но штом не знаеш какво е oz едва ли си напреднал,освен в грамовете имат разлика и в големината,според мен за тренировка 12 или 14 oz,10 oz са састезателни ракавици.успех.
mak28
mak28

Град: varna

0     Мнениеот Meto на 24 Сеп 2011, 10:10

Благодаря за съветите.
mak28 , относно тренировките , не искам да изпъквам , но цяло лято съм тренирал. Въпроса е че не съм тренирал в Пловдив в голяма зала ,а във една "битова" където имаше чувал, балатум , 2 чифта ръкавици( от които незнам и кой оз са , но със сигурност бяха над 14 - поне като виждам сега какво значи, защото тогава супер тежаха ) ... Просто досега не съм използвал предпазните средства (това е причина и за някои травми на ръцете и краката ми ) :) Иначе мога да кажа ,че основата я имам 101 % .. Все пак благодаря за съвета ;) Поздрави
Този който е готов да умре или победи,рядко търпи поражение !
Meto
Meto

Град: Plovdiv/Velingrad

0     Мнениеот KcD на 24 Сеп 2011, 12:14

mak28 написа:зажиси за какво ти триабват за састезание или за ртенировка и на каво ниво си,но штом не знаеш какво е oz едва ли си напреднал,освен в грамовете имат разлика и в големината,според мен за тренировка 12 или 14 oz,10 oz са састезателни ракавици.успех.

Еми той не уточни за какво му трябват...Meto влез в магазина на сайта и виж какви ръкавици ще си избереш,но както mak28 каза 10 са състезателни а от 12 нагоре са за тренировка 14-16 за спаринг.
KcD
KcD

0     Мнениеот mak28 на 24 Сеп 2011, 22:53

аз скоро си взех на ufc 12 oz,от сила бг,в момента са намалени на 94 лева и сам много доволен,много удобна пакавица,надиавам се да изкарат и ка4ество.успех в избора.
mak28
mak28

Град: varna

Назад към Общи дискусии