Най-големият сайт за бойни спортове

Мнения относно контузии и травми

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

Мнения относно контузии и травми

0     Мнениеот Meto на 22 Сеп 2011, 13:49

Здравейте приятели ... Днес ще пиша малко по-различно .
Вчера стана много лоша контузия. Правих сметка да почвам другия вторник тренировки.. Говорих с треньора , но вчера докато имахме ФВС някакъв идиот нацели волейболната топка със силен шут и за нещастие аз бях на неподходящо място и ме удари в пръста (палеца) .. Посрещна го много силно ... Боли ме .. Днес бях на лекар , от там на ортопед , снимки , за щастие не е счупен ,а просто по-силен удар.Сложиха ми все пак гипс,за да не мога да го движа и ще трябва да стоя 15 дена с това чудо .. Е поне мога д си движа останалите пръсти , но е кофти ... Наистина ме е яд щото няма да мога да тренирам , но какво да се прави .. Все пак исках просто да споделя , а и ако някой е имал подобен проблем , може да сподели дали след като се е възтановил , го е наболявало при тренировки , и дари обръща внимание да си пази "болното" място ... Ако ви се стори глупава тема , просто я заключете , нямам нищо против, просто исках да споделя . Поздрави :)
Този който е готов да умре или победи,рядко търпи поражение !
Meto
Meto

Град: Plovdiv/Velingrad

Re: Мнения относно контузии и травми

0     Мнениеот barakuda на 22 Сеп 2011, 14:08

При мен се получи подобен инцидент... Играхме баскетбол с класа, като аз участвам по често в изнасянето на топката отколкото в атаките. Случи се атака на противниковия отбор и при едно скачане да избия топката под коша посрещнах средния си пръст. Усетих лека болка, но продължих
да играя. Като се прибрах се беше подул доста, посинял не можех да го сгъвам. Но нямаше какво да правя ранната вечер и отидох на крушата като започнах леко да удрям... не усетих болка и продължих...вечерта взех горещ душ и на сутринта пръста се беше пооправил... след още един ден нямаше и спомен от навяхване :)
barakuda
barakuda

Град: tryavna

0     Мнениеот newo на 22 Сеп 2011, 15:22

Попринцип човешкото тяло има феноменална способност да се регенерира. Подуването на пръста не означава непременно, че е счупен, а е по-скоро реакция, която сигнализира да го пазиш. Все пак е винаги по-добре да потърсиш помощ ако имаш и най-малкото съмнение за травма. А ако получиш такава, винаги ако ти казали да не тренираш премерно 15 дни, не тренирай 2-3 дена повече, за да избегнеш всякакви усложнения. Айде, бързо оздравяване ти пожелавам! :DD
"Keep your friends close, but your enemies closer!"
Аватар
newo

Град: Sofia

0     Мнениеот ElBeasto на 22 Сеп 2011, 15:37

Мене и двата палеца на ръцете ме болят непрестанно понеже често се случва да ми подлагат лакти когато правя ъперкъти в тялото и все на палеца се засичам. Наскоро си извадих пръста на крака и все още ме боли, дори и при най - малкия натиск, та гледам да не правя много мавашита с пръсти или фронтални ритници. Отидох на тренировка след 4 дена, доктора дори не ме беше предупредил дали трябва да почивам или не, ама т'ва са глупаците в моя град...
ElBeasto
ElBeasto

Град: Ловеч

0     Мнениеот psypilot на 22 Сеп 2011, 17:57

Първо честит празник на всички!
По темата: щом доктора ти е казал да държиш гипса 15 дена, послушай го.Лошото е, че след като го махнеш няма гаранция, че ще ти е напълно възстановен и може да усещаш леки болки.Затова по-добре изчакай да ти се оправи на 100% пръста и след това тренирай.. Успех!
Българче завинаги !
Аватар
psypilot

Град: Бургас

Назад към Общи дискусии