Мисля, че ти би написал нова история на България. Това, което каза не го пише в гръцките хроники, а точно обратното. Погледни таблицата, която постнах.darkenen написа:bgwarrior разсъжденията ти по история са наистина повърхностни и детски! Имам чувство, че си на път да напишеш нова история на България! "...за надмощието на Българите векове наред над едни от най-великите империи....." Кога България е доминирала над Византия? Най-често в случаите когато византийците са имали проблеми в Мала Азия с арабите, но когато Византия получава възможност да се съсредоточи върху границата си с България, тя почти винаги безусловно е доминирала над българите.
[/quote]
А сега по темата. Разликата между днешните бойци и средновековните войни е, че последните са се били за живота си и са давали всичко от себе си, а за днешният боец залогът не е толкова голям. Не казвам, че в 21-ви век няма сърцати бойци които се бият с хъс, но предполагам усещате разликата между това да се биеш за живота си и това да се биеш за пари. Просто ежедневието на средновековния войн е било свързано с борбата за живот. Ако си слаб, умираш. За да победиш трябва да се биеш така, сякаш се биеш за живота си.
Също важен фактор, за да си добър войн е суровия живот, който са водили средновековните хора. Няма място за жалост, защото ако покажеш такава, врагът ти ще те смачка. Целият им живот минава в каляване на волята, духа и тялото. Суровите условя си казват думата.
Друг важен фактор е мотивацията. Някъде бях чел, че прабългарите са били много добри бойци, защото за тях се е смятал по-благороден оня, чието оръжие е по-окървавено в боя.[/quote]
И аз това казах..

БДУ - Това, относно на кой по-окървавен му е меча е по-голям войн е точно така!
Re: Психическият тормоз = добър боец ?
0
от darkenen на 11 Сеп 2011, 18:54
А сега по темата. Разликата между днешните бойци и средновековните войни е, че последните са се били за живота си и са давали всичко от себе си, а за днешният боец залогът не е толкова голям. Не казвам, че в 21-ви век няма сърцати бойци които се бият с хъс, но предполагам усещате разликата между това да се биеш за живота си и това да се биеш за пари. Просто ежедневието на средновековния войн е било свързано с борбата за живот. Ако си слаб, умираш. За да победиш трябва да се биеш така, сякаш се биеш за живота си.
Също важен фактор, за да си добър войн е суровия живот, който са водили средновековните хора. Няма място за жалост, защото ако покажеш такава, врагът ти ще те смачка. Целият им живот минава в каляване на волята, духа и тялото. Суровите условя си казват думата.
Друг важен фактор е мотивацията. Някъде бях чел, че прабългарите са били много добри бойци, защото за тях се е смятал по-благороден оня, чието оръжие е по-окървавено в боя.