Най-големият сайт за бойни спортове

Диети за отслабване + тренировка в залата

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

Диети за отслабване + тренировка в залата

0     Мнениеот keepar на 27 Юли 2011, 23:52

Много ще сам благодарен ако някои може да ми помогне , за някоя диета от личен опит или от каквото и да е :) така за мен да кажа 1-во на 16 скоро 17 години съм тежа около 90-95 килограма тренирам усардно в залата 2 часа ни е тренировката пота се доста така да кажа че тениската немога да е саблеча от пот след тренировка обаче явно не е достатачно да отслабна и ако може някои да помогне каква диета да правя коя е по - добре НВД или протеинова ? дори ако има хора които имат някоя диета ще съм адски благодарен ако е споделят :) мерси предварително надявам се че някои ще помогне
keepar
keepar

Град: Plovdiv

Re: Диети за отслабване + тренировка в залата

0     Мнениеот nerozavar на 28 Юли 2011, 09:28

Да ти кажа честно останах доволен от въртене на въглехидратите. Три дни си на 0 въглехидрати да речем и си по 3г протеин на килограм телесно тегло. На четвъртия е обратното. Аз обаче бях на тази схема 6 към 1. Само неделята ми беше въглехидратна. Този режим е як за показване на плочките, ако си с 10 кила отгоре по-добре си прави нвд
nerozavar
nerozavar

Град: София

0     Мнениеот oho на 28 Юли 2011, 09:34

Прочети малко по темата и тогава задавай въпроси, разгледай статите в раздел Хранене и възстановяване и ще намериш отговорите. Ако има нещо неясно, след като си прочел малко и разбереш малко повече за "НВД или протеинова" диета и има нещо неясно покрай хранителния ти режим, питай пак.

Не може да искаш диета от някой друг, без въобще да знаеш той как тренира и какъв е организмът му. Ако започне да се пълни с глупости темата, тъй като въпроса е зададен некоректно, без да си направил труда да прочетеш малко, а питаш наготово и напосоки, ще я заключа. Толкова статии има, хората са си направили труда да пишат или превеждат, прочети ги и ще разбереш защо така ти говоря.
Аватар
oho

0     Мнениеот keepar на 28 Юли 2011, 11:06

Да прав си че не прочетох преди да постна темата четях на всякаде другаде но не и тук, иначе от каквото прочетох сега мисля че така може да ми изглежда 1 ден ако трябва да има корекции кажете :)

7:00-8:00 - 1 обезмаслено мляко

10:00 - 1 ябълка

12:30 - 200-300 гр Пилешко филе на скара + салата без олио

16:00 - тук искам да попитам тъи като ми е часа преди тренировка и в темата за хранене преди тренировка пише за кисело мляко мога ли пак да повтора 1 кисело мляко ?

19:00 часа след тренировка приемам много вода

20:00 вечеря отново пилешко филе + салата без олио

Ако деня е правилен мога ли да попитам как да го редувам нещо защото мисля че ще ми писне след 1-2 седмици да ям 1 и сащо

Иначе забравих да споделя никакво сладко тестено хранене никакво газирано никакав алкохол дори и бира
keepar
keepar

0     Мнениеот oho на 28 Юли 2011, 11:26

Чети още ;)

Колко си висок, какво тренираш, как ти е натоварването през деня?

Прочети за калорийния баланс, сутринта е хубаво да примеаш повече протеини, закуската ти е много важна храна. След тренировки също е добре нещо протеиново. Яж повечко плодове, особено цитрусови като портокал и грейпфрут и зеленчуци. Малко се храниш като цяло. Ако искаш да свалиш качествено мазнините, помисли и за добавка l-carnitine.
Аватар
oho

0     Мнениеот keepar на 28 Юли 2011, 11:57

Еми висок съм 1,72 тренирам 3-5 дена в седмицата тренирам мма с бразилско жиу жицу 2 часа е тренировката от 5 до 7, сметнах си БМР-то и ми излезна 8315,9 обаче не сметнах това за дните в седмицата когато тренирам индексът на активността ми е 1,55 ма незнам да го събирам с 8315,9 ли да го изваждам ли :) пише да се умножава но мисля че е само за трениращите всеки ден.Отностно закуската плодова ли да е ? плодове мога да ям само тях цял ден никакав проблем нямам само че кога да ги ям 1 портокал след тренировка за възтановяването на мускулните влакна ? другаде кога да ги ям ? когато се почуствам гладен или да ги комбинирам с ядениата :) л-карнитина 1 приятел има на хапчета каза че ще ми ги даде но кажи си мнението на хапчета или течен да си копувам ?
Последна промяна keepar на 28 Юли 2011, 17:42, променена общо 1 път
keepar
keepar

0     Мнениеот oho на 28 Юли 2011, 12:35

Умерена диета - повече плодове и зеленчуци, по-малко от яйца, овесени ядки/трици, пуешко/пилешко, рибка, обезмаслено мляко и извара и никакво тестено, пържено или захар. Основните ти хранения трябва да са сутрин и в твоя случай преди тренировка (като не прекалявай тогава). Раздели си храните, които изброих в различни хранения през деня, яж по по-малко, но редовно. Аз бих направил три основни хранения като овесените ядки да са сутрин с мляко примерно, по обяд и преди тренировката пилешко със салатка и яйце, а вечер лека салатка с рибата. Като между тези хранения не пропускай да ядеш плодове (цитрусови предимно), зеленчуци и т.н., но по малко. Като си направиш диетата изчисли си калориите. След тренировка наблягай на белтъчините, те ти възстановяват мускулите.

За l-carnitine-а сам можеш да прецениш дали ти се пие течно или на хапчета, но ако си взимаш гледай да е на хубава марка.
Аватар
oho

0     Мнениеот keepar на 28 Юли 2011, 13:18

Ок благодаря ти много ще е направя и след месец ще пиша за резултат :)

само последни 1-2 вапроса :)

7:00-8:00 овесени ядки с кисело мляко обезмаслено

10:00 - 1 портокал

12:30 пилешко филе с салата и 1 варено яице предполагам

14:00 - 1 портокал

15:00 - 1 портокал /цитруси някав :)

16:00 тук неразбрах какво точно да ям че вече сам направил 2рото ядене например 1 яице и 100 гр извара или не и 2те ? /преди тренировка/

19:00 много вода /след тренировка/

20:00 риба с лека салата

отностно л-карнитина марката е Trec Nutrition L-carnitine и ако марката е хубава кога да ги пия преди трен 1 и преди да легна 1 ?

а да и дните когато несам на трен да правя 1 леко ядене във 16:00 тогава ? като 1 кисело мляко отново ?
keepar
keepar

0     Мнениеот oho на 28 Юли 2011, 13:58

Много малко ядеш. Разгледай други примерни НВД диети за сваляне на тегло и ще се ориентираш по-лесно:
http://www.bb-team.org/forums/viewforum/19
Аватар
oho

0     Мнениеот keepar на 28 Юли 2011, 15:06

ок тогава ще ям по-малко но често
7-8 ще приемам Протеин + малко мазнини / овесени ядки с мляко/

10 - Въглехидрати + протеин /тук ако може да ми кажеш кво ш е хубаво/

12:30 - Протеин + мазнини + малко фибри /пилешко филе + салата /

14:30 - пак протеин + мазнини + малко фибри /Сащото като обяд/

15:30 Въглехидрати + протеин / преди трен/ ядки и някакво яице /

19:30 Протеин /Портокал/банан/

20:30 Протеин + мазнини + малко фибри /риба + салата/

Почивните дни в 15:30 просто без въглехидрати

Протеинов шеик да приемам ли и кога ? например след тренировка ?
keepar
keepar

Следваща

Назад към Общи дискусии