Най-големият сайт за бойни спортове

Фрактура .. Възстановяване ..

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

Фрактура .. Възстановяване ..

0     Мнениеот nikko на 03 Юли 2011, 00:42

Здравейте : ) !
Вчера сутринта, в бързината неусетно бях на ръба на леглото и палеца ми беше наземята, когато се изправих неусетих как леглото се вдига ( на колела ) и ми падна на крака :X Отидах на лекар, и се оказа, че съм си счупил палеца, и ми гипсираха стъпалото .. искам да попитам на каква храна да наблегна за да се възстановя по-бързо ? Неискам 25 дена от лятото да си отидат :@ И да попитам, ако се наложи да изтърпя 25 дни, бързо ли ще наваксам в тренировките, или ще имам затруднения тъй като за първи път си чупя нещо ?
nikko
nikko

Град: plowdiw

Re: Фрактура .. Възстановяване ..

0     Мнениеот JELLYFISH на 03 Юли 2011, 12:00

Фрактура на палеца на крака ще ти пречи да тренираш бой в стойка и да бягаш/ходиш, но нямаш никакви проблеми да правиш фитнес на уреди където натоварваш само горната част на тялото..... пази го добре крака, защото ако не зарасне правилно си отваряш голяма "рана на гъзъ", ако ме разбираш какво имам предвид! 25 дни не са нищо особено ... приеми го като лятна почивка ... ходи си на плаж и си гледай живота! (Професионалните плувци правят по две по-големи почивки през годината 1 седмица зимата след зимните състезания и около 3 седмици след летните републикански/балкански/европейски, и това се прави за да се възстанови напълно организма) Бъди спокоен това няма да те дръпне непоправимо назад. После още 3 седмици и ще си възстановил напълно и даже може да си в малко по-добра форма!
JELLYFISH
JELLYFISH

Град: Varna

0     Мнениеот nikko на 03 Юли 2011, 13:03

Лоша работа :X Значи ще трябва да изчакам 25 дена, но си го заслужих .. Това за плажовете и то ще се отложи .. чак като ми махнат гипса : ( Еми какво да се направи .. Благодаря за помоща, ако някой иска може и той да сподели мнението си :)
nikko
nikko

0     Мнениеот trronic на 03 Юли 2011, 17:54

Можеш да ходиш на лостове през тия 25 дена ;)
trronic
trronic

0     Мнениеот kyokushinkai на 03 Юли 2011, 18:01

trronic написа:Можеш да ходиш на лостове през тия 25 дена ;)

Да, да много добър съвет ;)
kyokushinkai
kyokushinkai

Град: Кърджали

0     Мнениеот Smexuran на 03 Юли 2011, 19:06

тренирай бой с сянка от место - само ръцете , не е много , но пак е нещо , само навика с завъртането на петата да не ти изиграе лоша шега ;)
Smexuran
Smexuran

Град: Ботевград

0     Мнениеот nikko на 03 Юли 2011, 19:28

ще потърся да си купя лост за вкъщи .. иначе да това е добро предложение и ще се възползвам за бой със сянка ..
nikko
nikko

0     Мнениеот faro на 03 Юли 2011, 23:14

Доста нелепо си го счупил.
Аватар
faro

0     Мнениеот nikko на 28 Юли 2011, 18:02

Такам да не отварям нова тема да питам тук :) Значи трябваше да го сваля на 26, но го свалих на 22 . В началото несъм обърнал внимание, но от 2 дена забелязвам, че ми е подут пръста, това нормално от гипса ли си е или има някакъв проблем от мен :(
nikko
nikko

0     Мнениеот oho на 28 Юли 2011, 18:30

Проблем е, очаквай скоро да позеленее и да поникнат крилца. Дай му малко време след свалянето на гипса, виж след седмица, ако пак е надут, тогава се консултирай с лекаря си, може да е зараснал на криво, а може и всичко да е ок. Не може да се каже веднага след свалянето на гипса. Ако има нужда пиши, ще отключа темата.
Аватар
oho

Град: София

Назад към Общи дискусии