sasho8 написа:http://www.youtube.com/watch?v=ANvzeKaCHz0
Показаното в клипа е една от причините ,да се откажа от месото.
Може би ,от време на време прясна риба (без тлъсти риби тип шаран) или други морски дарове.
Тази месната индустрия е брутална.
sasho8 написа:http://www.youtube.com/watch?v=ANvzeKaCHz0
racko1 написа:granik написа:racko1 написа:Не знам как човек би могъл да възстанови след тежка тренировка, ако не яде месо. Тогава е задължен да започне с приема на добавки. Но какъв е смисъла да се отказваш от месото с цел по-здравословен начин на живот, ако мислиш да взимаш добавки. Защото само със зеленчуци и плодове мускули не се правят и организма не може да си възвърне силите след тежък фисически труд. Според мен спортист който не яде месо и не взима заместители на храната, няма.
Граник, понякога пускаш много недообмислени теми (мое мнение). Като тази или пък темата, която беше пуснал за ръкавиците в бокса.
Може и да греша и ще се радвам някой по-запознат да ме просветли на тази тема с храненето и тренирането
Е той и бика не яде месо , но пък е само мускули. Същото е и при горилите. Тежат по 160 кг. - само огромни мускули, пък не са вкусвали месо (даже не са взимали и добавки). Как ще го обясниш това ? Явно това ,че не можеш да се възстановиш ,без да ядеш месо е заблуда.
Колкото до "необмислената" ми тема за боксовите ръкавици , тя кореспондира със статията "Ефективен бокс в MMA двубоите" публикувана в сайта, но като няма кой да ги чете статиите ,все ще се изкаже неподготвен.
https://mma.bg/resources/view/4/2434/статии/основни-умения/Ефективен-бокс-в-MMA-двубоите
Моля те не ми казвай, че това което написа го мислиш найстина. Много повърхностно, елементарно и заблудено е. Различните организми са различно устроени от природата да си набавят нужните калории от храната. И тези организми, които се хранят с нискокалорична храна (т.е. изключваща месото) поглъщат огромно количество безмесна храна на ден, която оранизмът преработва за да извлече нужните калории. Освен това понеже споменаваш горилите, трябва да си забелязал, че те водят много флегматиче живот. Техните движения са бавни, не се катерят по дърветата, не бягат, а само в накои изклчителни случаи и то по няколко крачки. Те нямат такова екстремно изразходване на енергия каквото ние изразходваме в залата. Един бик, хипопотам или слон за да бъдат толко големи поглъщат огромно количество растителна храна на ден. Техните стомаси са огромни и те се хранят фактически през по-голямата част от денонощието, а през останалата част от денонощието, погълнатата храна се връща към устата и я преживят. Т.е. животните, които се хранят с нискокалорична храна се хранят 24 часа в денонощието. Всеки организъм по различен начин възприема една и съща храна и си набавя от едно и също количесто храна различно количесто калории. Всички месоядни животни ядът разстителна храна, но в много малко количесто, което обикновенно им служи или като лекарство или за набавяне на някои неща които липсват в месото. Те не могат да ядат само трева, защото организмът им така е пригоден и няма да може да извлече нужните калории и животното ще умре. Ако вземем за пример мечката, която е всеядно животно, независимо, че тя може целогодишно да се храни с треви и плодове, ако тя през топлия сезон нито веднъж не яде месо или риба, с което да натрупа достатъчно мускулна маса и мазнини, през зимата по време на зимния сън, когато тя не се храни въобще то тя би умряла от глад и изтощение. Едно тревопасно животно трябва всеки ден да яде огромни количества храна, докато едно месоядно, след като се наяде здраво, може дълго време след това да не яде нищо.
Надявам се сега да си ме разбрал.
Колкото до тая статия къде ми прати ти за бокса.. тия клипчета които са сложени там, това бокс ли е според теб? Не, това не е бокс. Аз искам да наблюдавам истински красив бокс в 8-10-12 рунда, а не след 20-30 сек игра и единият от двамата да обели очите. Още повече тия хамали където са на клипчетата са далеч от истината. Ако се качат на боксов ринг с някой по-добър боксьор ще изглеждат смешни..
messer написа:Аз мисля, че и двете страни изпадате в крайности. "Месоядните" е хубаво да уважават вегетарианската култура, особено ако е предадена в семеството. Другата крайност също е прекалителна според мен. Попитайте всеки лекар и всеки ще ви отговори, че месото е необходима храна за човешкия организъм. Всичко обаче е в мярката, тоест балансираното хранене, както и качествената храна - като продукти са изключително важни фактори за здравето и физическия ни тонус. А затлъстелите тела и тъмните кръгове под очите се дължат не на употребата на месо, а на съвсем други навици!
Успех на всички! Приятно гледане на мача довечера и утре давайте мнения за него - някой беше пуснал тема!
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта
Re: Вегетарианство ?
0
от pirat на 01 Юли 2011, 20:01
други такива са Ник Диаз, Мак Данзиг, Джон Фич....
обаче трябва да сте наясно че тия хора са все професионални спортисти и имат достъп до всякакви ''добавки'' (в тва число и разни ''забранени медикаменти'') за да улеснят възстановяването си, а тва са все неща които не всеки може да си позволи