Най-големият сайт за бойни спортове

Френски чуждестранен легион

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

Re: Френски чуждестранен легион

0     Мнениеот didaka на 03 Май 2011, 13:34

jambes , слушай какво ти говорят хората.Имам познати които са били там и ти гарантирам че заради парите не си заслужава риска. Но предполагам че твойта цел е да станеш нинджа, там ще се научиш единствено да тичаш с часове и да гладуваш а кенефите ще ги чистиш безплатно. По добре опитай при нашите барети, поне ще си вкъщи.
didaka
didaka

Град: bsl

0     Мнениеот nerozavar на 04 Май 2011, 14:30

Сега, според мен момчето като чуе "Чуждестранен легион" си представя група легионери начело с Цезар :). Майтапа настрана. Ти луд ли си бе малкия. Както ти казаха там е сбирщина от изметта на вселената, все едно да кандидатстваш за затвора. Като искаш иди в някоя бяла държава, вземи си гражданство и стани там военен.
nerozavar
nerozavar

Град: София

0     Мнениеот Fear на 04 Май 2011, 16:01

По вероятно е да е гледал легионера и да се е надъхал да става голям войн lol
Fear
Fear

Град: Варна

0     Мнениеот wik2r на 04 Май 2011, 18:07

68 бригада (специален отряд за борба с тероризма) ;) Това са българските тюлени и за мен това е училището за военни.
wik2r
wik2r

Град: silistra

0     Мнениеот granik на 05 Май 2011, 00:36

Колегите горе наговориха много неща ,без да са запознати. Първо Френския легион е елитна малка армия с изградено име. Там също има подбор , дисциплина, ред, иерархия. Това е казарма. Въобще не взимат всякакви криминални престъпници и психари. Има много тестове, проверки и ако някой психар се промуши, те го усещат и гледат да го накарат сам да се откаже и да се разкара. Ако те приемат ,въобще не значи ,че ще те пратят някъде из Африка и негрите да ти отржат главата с мачете. На мисии ходят проверени хора, обучени ,със стаж. Легиона няма да се излага да праща разхайтена банда от мародери изнасилвачи гейове. Екипите са от сработени сериозни хора-професионалисти, които имат поставена задача за която им се търси отговорност , а и си пазят живота един други. Ако са се скъсали от изнасилвания и гаври в казармата как ще си имат доверие на мисия. По скоро ще чистиш, ще миеш чинии, ще готвиш,ще даваш наряди, ще пазиш складове с оръжие и техника и т.н. това ще ти е службата. Ако си тарикат може да успееш ,да станеш шофьор на някой офицер или на военната линейка или писар или някаква подобна скатана длъжност, през която да си изкараш договора, да си вземеш парите и да не рискуваш.
Лично аз мисля ,че си още млад и не си преценил нещата добре. Посъветвай се с повече хора и то военни да ти кажат дали си заслужава и кави други алтернативи има за теб. Не бъди горделив , а просто ги попитай за съвети.
granik
granik

Град: Варна

0     Мнениеот mart1nezZ на 05 Май 2011, 11:10

Подкрепям granik.

Иначе, всезнайковци и разбирачи много, та който е решил да споделя желанията и мечтите си в БГ форуми, трябва да е готов за критика и нападки, но не и за обосновани мнения.

Поздрави
mart1nezZ
mart1nezZ

0     Мнениеот frankshamrock на 05 Май 2011, 12:42

Аз имам приятел,който вече 7-ма година е във Френския Легион.Мисля,че въпреки издухвацията,финансово е доста добре.Моя приятел си купи апартамент във центъра на Варна и един в Сл.Бряг,който дава под наем цяло лято,всеки месец праща пари на майка си и баща си,а сега има и апартамент в Марсилия и вече жена му с детето му са там.Като си дойде в България събира компанията и хвърля 4-5 хиляди лева за няколко дена ядене и пиене по заведенията.Доста се е издухал,ама каза,че е много доволен от заплащането,след 5-тата година.Рядко разказва в какво точно се състоят мисиите им след 5-тата година.....Видях го гол до кръста,има дупки от куршуми....казва,че е паднал върху железа....но на мен не ми се вярва изобщо...
Аватар
frankshamrock

Град: pomorie

0     Мнениеот faro на 05 Май 2011, 13:53

wik2r написа:68 бригада (специален отряд за борба с тероризма) ;) Това са българските тюлени и за мен това е училището за военни.

Виж сега пич, много си се объркал.

68-ма бригада няма нищо общо със Специализиран Отряд за Борба с Тероризма, накратко СОБТ.
68-ма бригада се водят специални СИЛИ, а СОБТ специални ЧАСТИ, тоест СОБТ са АНТИТЕРОРИСТИ, стоят си в България и ходят в чужбина на учения, а дали са имали мисии извън България си е секретно и никой не знае. А 68-ма бригада ходят в Ирак, Авганистан и т.н.
Училището за военни е във гр. Велико Търново НВУ (Национален Военен Университет) ''Васил Левски''.

http://www.nvu.bg/

ДО АВТОРА

Колкото до Френския Чуждестранен Легион има две книги, който те съветвам да прочетеш.
Първата е на Георги Лозев, който разказва за самият легион отвътре.

http://culture.actualno.com/news_266781.html

Втората е как да станеш легионер на Пламен Григоров.

http://www.helikon.bg/books/5/118891_ka ... giona.html
Аватар
faro

0     Мнениеот lionhearth на 06 Май 2011, 09:13

щом ти се ходи върви... ти ако не си за там няма да минеш тестовете..аз имам приятел които ходи три пати и трите го връщат ноо.. още не се отказва.. а това за изнасилвания дето видях по горе ..... там никои няма право да те пипне от другите легионери...и да едно време може да е било смао за отрепки и боклуци... но не и днес.. днес там се запизват американски тулени.и спец нази..френският не е задалжителн там .си има уроци и това че ако дезартираш те тарсят под дарво и камък не е вярно
lionhearth
lionhearth

0     Мнениеот samurai77 на 07 Май 2011, 15:47

Това което аз мога да ти дам като съвет е да се ориентираш към САЩ.В Щатската армия единственото което ти трябва като документ е да получиш зелена карта и естествено валиден паспорт,акт за раждане и пр.(сещаш се). Там работната среда е много по-добра,в лицето на технологйите и материалните облаги. Не забравяй,че ако влезеш там ще се бориш срещу тероризма, а не за авторитета на някаква си Франция(както е в легиона).Тъй като и България е в НАТО,враговете са общи,като военнослужещ нямаш какво да губиш.

Разбира се,всеки човек е различен и мненията не са факти,така че прави това,което сърцето ти ,ти задава.Но не забравяй,че да служиш в армия е изючително трудно,а да служиш под чужд флаг изисква нечовешка мотивация и амбиция,така че в момента,в който ти плъзнат съмнения в главата,трябва да знаеш,че не си за там. ;)
When we go to the ground,you're in my world.Imagine it this way,the ground is the ocean and I'm a shark..
samurai77
samurai77

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии