Най-големият сайт за бойни спортове

UFC 92: The Ultimate 2008

Дискусии, новини и материали относно различни турнири, събития и семинари по смесени бойни изкуства (MMA) в България и чужбина.

UFC 92: The Ultimate 2008

0     Мнениеот oho на 31 Окт 2008, 16:27

Изображение

Main card:
Forrest Griffin (16-4) vs. Rashad Evans
Antonio Rodrigo "Minotauro" Nogueira (31-4-1) vs. Frank Mir (11-3)
C.B. Dollaway (7-7) vs. Mike Massenzio (11-2)
Quinton "Rampage" Jackson (28-7) vs. Wanderlei Silva (32-8-1)
Cheick Kongo (12-4-1) vs. Mustafa Al-Turk (6-3)

Under card:
Yushin Okami (21-4-1) vs. Dean Lister (11-5)
Antoni Hardonk (7-4) vs. Mark Burch (9-2)
Matt Hamill (4-2) vs. Reese Andy (7-2)
Ryo Chonan (15-8) vs. Brad Blackburn (12-9-1)
Dan Evensen (10-3) vs. Pat Barry (3-0)
Аватар
oho

Град: София

Re: UFC 92: The Ultimate 2008

0     Мнениеот oho на 31 Окт 2008, 16:27

Нека залозите започнат сега ;)

Аз съм за Forrest Griffin, макар че Rashad сигурно ще вземе победа. Nogueira предполагам, че разбие Frank Mir. Wanderlei Silva се надявам пак както винаги да разбие Quinton Jackson и то по як начин.
Аватар
oho

0     Мнениеот ludvefira на 31 Окт 2008, 20:32

Съгласен съм с колегата до мен и най-вече за Грифин /за съжеление може би ще стане точно така/.
Искам само да поясня, че от всичко най-много се радвам за срещата на Негуейра - това е моя идол :DD
Аватар
ludvefira

Град: Варна

0     Мнениеот Nord на 31 Окт 2008, 21:08

Несъмнено Рампейдж най-после ще омете ринга със Силва и то по невиждан начин...
Грифин ще натири фасона на Евънс, а Франк Мир ще нокаутира Ногейра или както там се произнася. Несъмнено.
Nord
Nord

Град: Sofia

0     Мнениеот ludvefira на 15 Ное 2008, 20:07

Ето, че има и хора които наистина не разбират нищичко от този атрактивен интересен и деликатен спорт :DD
Звучи направо като виц всичко написано от "Nord" - до сега Негуейра не е губил с нокаут, но може и този борец Миир да успее да го накаутира lol
Що се отнася до Силва - той е толкова агресивен и брутален, че едва ли ще остави човек който два пъти е пребивал да мете ринга с него ;)
За грифин ми се иска да победи той, защото е сърцато момче, но опонента му е здрав и луд като животно - мисля си, че наистина няма да успее.
Ето това мисля си е реална преценка за предстоящите битки .
Аватар
ludvefira

0     Мнениеот Nord на 16 Ное 2008, 03:53

Дреме ми за реалната ти преценка ве, коментатор, според мене пък така ще стане, а да изчакаме и да видим, а?
Слагам по бира на мач, ако си ти пъти прав - имаш три бири.

ludvefira написа:Ето, че има и хора които наистина не разбират нищичко от този атрактивен интересен и деликатен спорт :DD
Звучи направо като виц всичко написано от "Nord" - до сега Негуейра не е губил с нокаут, но може и този борец Миир да успее да го накаутира lol
Що се отнася до Силва - той е толкова агресивен и брутален, че едва ли ще остави човек който два пъти е пребивал да мете ринга с него ;)
За грифин ми се иска да победи той, защото е сърцато момче, но опонента му е здрав и луд като животно - мисля си, че наистина няма да успее.
Ето това мисля си е реална преценка за предстоящите битки .
Nord
Nord

0     Мнениеот ludvefira на 16 Ное 2008, 05:34

Това с бирите много ми хареса - залагам веднага :D
Усещам как ще се опиянча здраво :P eek :D
Аватар
ludvefira

0     Мнениеот Nord на 16 Ное 2008, 05:47

Ха хааа, не бързай толкова.
Не знам дали помниш мача между Дан Хандерсон и Вандерлей силва в Прайд. Да, точно така. Точно когато Дан стана един от последните Прайд шампиони. Беше по-добър във всичко, ама във всичко от Силва. А сега си спомни последният мач между Джаксън и Дан. Да, макар и приятели, Джаксън победи. И то беше отново по-добър във всичко. Беше по-добър в ударите прав и изненада - беше по-добър на земята.
Вярно е, че Джаксън обожава Силва и това му пречи да го приема като враг, но мисля, че той извървя крачка напред в тази посока, когато се би с приятел и го победи, както беше в случая с Дан. Мисля, че освен ако не се е занемарил след като уби онова дете в коремчето на майка му с колата, би трябвало да доминира и прав, и на земя. Разбира се, всичко зависи и от това точно колко здраво ще тренира за мача Силва, щото ако почне да вкарва пак онези муй тай ритници в главата на Джаксън, срещата пак ще стане скучна и ще свърши бързо.
За другите двама какво да говоря. Ногейра не за пръв път ще яде пердах, но този път мисля, че ще бъде нокаутиран. Защото Мир срещу Леснар беше невероятна среща. Леснар е ужасно бърз и достатъчно мощен и помете Мир на земята, но се оказа, че Мир не може да бъде нокаутиран толкова лесно и победи именно с мозък. Мисля, че ще е интересна среща.
Този Грифин не знам много за него, освен че го смятат за звезда в UFC, а аз го смятам за дрисльо, също като Евънс, който също е дрисльо, но за сметка на това с умения. Тази последната е най-безинтересната среща според мене.

ludvefira написа:Това с бирите много ми хареса - залагам веднага :D
Усещам как ще се опиянча здраво :P eek :D
Nord
Nord

0     Мнениеот MIKEMARU на 18 Ное 2008, 16:16

Nord написа:Ногейра не за пръв път ще яде пердах, но този път мисля, че ще бъде нокаутиран.
Ногейра е губил само от трима човека и то от гигантски и легендарни именa: Фьодор (два пъти), Хендо (мой любимец) и Джоши (мой супер-любимец).
И четирите мача ги загуби със съдийско решение. На Хендо и Джоши пък си отмъсти за загубите като ги победи след това.

Франк Мир е много добър боец, но споменатите по-горе имена, както и самия Ногейра са минимум една класа над Мир. Иначе Франк Мир като боец ми харесва (много се изкефих, като би помияра Брок Леснар). Друг е въпроса, че като човек Мир не ми харесва вече след като горе-долу го опознах от последния сезон на "The Ultimate Fighter". А пък Ногейра много приятно ме изненада какъв готин човек се оказа.

Както и да е. Ето прогнозите ми:

Nog vs. Mir:
Викам за - Nog
Мисля, че ще спечели - Nog

(аргументация: И двамата имат world-class BJJ, но Nog е по-напред с материала и освен това е много добър в стойка - боксовата техника му е супер добра - с кубинските национали тренираше по едно време. А Мирчо в стойка го няма никъв).

---

Forest vs. Rashad:
Викам за - Forest
Мисля, че ще спечели - Идея си нямам.

(аргументация: тука ми е най-трудно да преценя. Мачът е супер оспорван. И то оспорван не в смисъла, на това че ще изкарат 5 рунда и ще има split-decision - напротив - може в първия рунд да свърши всичко, но е оспорван като matchup - всеки може да бие. Иначе ще викам за Форест, щото си е ветеранче, стабиляга е, земен е и защото искам да си защити титлата, понеже аз не бях щастлив като победи Рампейджа и му взе колана - бях за Рампейджа. Сега ако Форест си защити титлата ще покаже, че напълно я заслужава и вече ще съм по-доволен. Нооо Рашад е млад лъв без загуба и е много вероятно и да спечели).

---

Rampage vs. Wand:
Викам за - Rampage
Мисля, че ще спечели - Wand

(аргументация: Абе Рампейджа си ме кефи и тва си е. Обаче има един момент в който определени съперници просто са ти неоудобни и това си е. Както във футбола не можем да бием Швеция и тва си е, така и според мен Ванд винаги ще бие Рампейджа).

---

Cheick Kongo vs. Mustafa Al-Turk:
Викам за - Mustafa
Мисля, че ще спечели - Mustafa

(аргументация: Мустафа го гледах в Cage Rage и определено е звяр. А пък Чек Конго е смешко - манекен - дразни ме и не ме впечатлява с нищо като ММА боец (в стойка е опасен ама като цяло не струва според мен).

---

C.B. Dollaway vs. Mike Massenzio:

Викам за - Масенцио
Мисля, че ще спечели - Масенцио

(аргументация: ахахаха аре стига с тоя Си Би смешко бе. Видяхме го в TUF колко струва. Кефеше ме в началото, уверен със самочувствие, обаче се оказа, че всъщност не е уверен, а е самоуверен и не е със самочувствие ами е надут. Въобще не ме кефи, въобще не мисля, че е за нивото на UFC и определено смятам, че Масенцио ще го победи категорично).

---

За останалите мисля, че Антъни Хардонк ще разпука торбата със сланина, която са му сложили за опонент.
Глухото момче Мат Хамил ще вземе измъчена победа.
А иначе в другите срещи ще викам за японците Оками и Чонан - кефят си ме отдавна. Но и на двамата опонентите им са много опасни, така че може да си остана само с викането lol
В истината има повече красота, дори когато красотата е отвратителна.
Аватар
MIKEMARU

0     Мнениеот spanky на 22 Ное 2008, 21:43

MIKEMARU, евалата за това мнение, дано повече такива има във форума!
Ще си позволя да коментирам по него и моите предвиждания за двубоите които ме вълнуват.
Не съм гледал The Ultimate Fighter" обаче просто от физиономията на Франк Мир мога да си представя що за отворко е. Мазната физионоима като тази се отпечатва на определен тип хора. Абсолютно мисля че Ногейра ще е победител. Не знам колко техниката му е по-добра от тази на Мир, но определено е по-издръжлив и се раздава. Знае за какво е на тепиха, да се бие и побеждава, а не да позира.
Форест Грифин колкото и да ми е симпатичен мисля че ще яде доста бой от Рашад Еванс, но това няма да го откаже и ще се стигне до съдийско решение, в което черния ще вземе победата. Така май ще се получи. Аз също ще се радвам Форест да спечели, симпатяга е голям, но техниката му и лекотата на играта му не се доближават до тези на Рашад, поне от това което знам, а и Рашад ще излезе с доста голямо самочуствие, а май това е доста от значение за него.
Рампейдж предполагам ще е вдигнал доста летвата след двубоите си в UFC. Вандерлей май трябва да догонва малко сега. Но има потенциала за победа и викам за него.
Другите двубои не са ми толкова интересни и нямам мнение за тях.
- Дядо, к'во е т'ва?
- Сини сливи.
- Що са червени?
- Щот' са зелени.
Аватар
spanky

Следваща

Назад към ММА турнири и събития