Най-големият сайт за бойни спортове

Проблема на българските мма бойци

Дискусии, новини и материали относно различни турнири, събития и семинари по смесени бойни изкуства (MMA) в България и чужбина.

Re: Проблема на българските мма бойци

0     Мнениеот KobraX на 20 Яну 2013, 20:57

И аз мисля че повечето бойци искат да вкарват респект във лапетата и да забият по някоя кифла но не всички. Ето например Светлозар Савов е добре с въздуха за сега. А виждате ли Кобрата какво ги прави. Той май се очертава един от най-коравите ако говорим за издръжливост ;)
KobraX
KobraX

Град: Etropole

0     Мнениеот VAm на 20 Яну 2013, 21:52

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151395394001405&set=a.10151197413406405.497500.152615506404&type=1&theater
Кое от тези момчета не им стига въздуха
VAm
VAm

Град: Стара Загора

0     Мнениеот KcD на 20 Яну 2013, 21:57

VAm написа:http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151395394001405&set=a.10151197413406405.497500.152615506404&type=1&theater
Кое от тези момчета не им стига въздуха

http://www.youtube.com/watch?v=oNBRMIHrGYQ на това
KcD
KcD

Град: Панагюрище

0     Мнениеот rush на 20 Яну 2013, 23:46

Станислав нямаше сила дори да прегърне Тиаго Силва като го събаряха през втория рунд. И аз мисля че имаме проблеми с кардиото. Хората на вън тренират като бягат в местности на 3000 метра надморска височина или слагат маски да имитират такава среда където кислорода е разреден и така тренират издръжливостта.
Аватар
rush

Град: Пловдив

0     Мнениеот шамари на 21 Яну 2013, 00:09

За ситуации с недостиг на кислород се тренира по много начини, но в България отдавна съществуват всички методи и предпоставки за такива тренировки- лагери на Белмекен и персонализирани програми.
Друг е въпроса дали нашите бойци са във нужната категория.
Големият мускул гори повече кислород.
Нашите момчета идват от бекграунд с профил мутра, демек, нужни са големи мускули (които се постигат с много химия) и лош поглед (който никаква работа не върши в клетката, щото противника ги е виждал такива доста).
Сега, първо идва физическата част- вместо да се опитват да се бият в горните, момчетата ТРЯБВА да свалят в долните категории. Защото да се опитваш да прогресираш в категория, чиито топ 5 боеца са Джоунс, Шогуна, Мачида и сие, при положение че си по- дребен от тях и изобщо не се доближаваш на техническите им умения, означава че или си мазохист, или не мислиш реално.
После идва техническата част- както казах в новините с резултатите, вземат се тесни специалисти (треньори по борба, бокс, муетай, бойно самбо или ММА) и им се пускат всички видеота с битки на противника, като от специалистите се иска да анализират играта му, всеки от своята гледна точка и да изградят стратегия на нашият състезател.
Накрая идва чисто практическата част- работа по изработената стратегия и подобряване на параметрите на състезателя (което включва горе- долу 2 месеца тренировки в изолация).

Сега, има ли някой в България, който да тренира по подобен начин?
Има- олимпийските ни отбори.
Защо не се ползва техния опит?
От простотия и егоизъм!
Като се обградиш с некадърници, ти ставаш некадърник.
Ако играеш спаринги само с по- слаби от теб, никога няма да вдигнеш нивото.
Виждали ли сте някой от нашите "звезди" да играе спаринг с олимпийския отбор по бокс? Не!
Ами с олимпийските ни борци? Пак не!
Някой ходи ли да тренира със световните ни шампиони по муетай, киокушин? Ами, не!
Ами преборвания с най- добрите в собствената категория в държавата? Абсурд- нали са противници!
Е, как да са подготвени на ниво бе, д@ба мааму д@ба?!
шамари
шамари

Град: надалеко

0     Мнениеот TheBeast на 21 Яну 2013, 12:35

шамари написа:За ситуации с недостиг на кислород се тренира по много начини, но в България отдавна съществуват всички методи и предпоставки за такива тренировки- лагери на Белмекен и персонализирани програми.
Друг е въпроса дали нашите бойци са във нужната категория.
Големият мускул гори повече кислород.
Нашите момчета идват от бекграунд с профил мутра, демек, нужни са големи мускули (които се постигат с много химия) и лош поглед (който никаква работа не върши в клетката, щото противника ги е виждал такива доста).
Сега, първо идва физическата част- вместо да се опитват да се бият в горните, момчетата ТРЯБВА да свалят в долните категории. Защото да се опитваш да прогресираш в категория, чиито топ 5 боеца са Джоунс, Шогуна, Мачида и сие, при положение че си по- дребен от тях и изобщо не се доближаваш на техническите им умения, означава че или си мазохист, или не мислиш реално.
После идва техническата част- както казах в новините с резултатите, вземат се тесни специалисти (треньори по борба, бокс, муетай, бойно самбо или ММА) и им се пускат всички видеота с битки на противника, като от специалистите се иска да анализират играта му, всеки от своята гледна точка и да изградят стратегия на нашият състезател.
Накрая идва чисто практическата част- работа по изработената стратегия и подобряване на параметрите на състезателя (което включва горе- долу 2 месеца тренировки в изолация).

Сега, има ли някой в България, който да тренира по подобен начин?
Има- олимпийските ни отбори.
Защо не се ползва техния опит?
От простотия и егоизъм!
Като се обградиш с некадърници, ти ставаш некадърник.
Ако играеш спаринги само с по- слаби от теб, никога няма да вдигнеш нивото.
Виждали ли сте някой от нашите "звезди" да играе спаринг с олимпийския отбор по бокс? Не!
Ами с олимпийските ни борци? Пак не!
Някой ходи ли да тренира със световните ни шампиони по муетай, киокушин? Ами, не!
Ами преборвания с най- добрите в собствената категория в държавата? Абсурд- нали са противници!
Е, как да са подготвени на ниво бе, д@ба мааму д@ба?!

Мисля че по-добре не може и да бъде казано!
Също така моето мнение е, че нашите бойци просто гледат да претупат нещата и каквото стане-стане...
Дано за напред нещата се подобрят!
TheBeast
TheBeast

Град: Sofia

0     Мнениеот BVLGARIYI на 21 Яну 2013, 13:15

До колкото знам Стъки когато победи първият си противник в Бразилия кадето се биха ... тогава си подготвяше бокса с Тервел Пулев така ,че не е много точно мнението ,че никой не се подготвя с някой от олимпийците ни. Относно самата тема за кардиото имаме бойци които наистина нямат много въздох но това не е Станислав Недко (загубата му от Силва беше по скоро на психическа основа ) нито пък Христо Христов или някой от близнаците .... Багата съм го виждал на доста мачове да диша супер тежко ,но успява да се събере и да преудолее умората. Кубрат Пулев пък е може би истински феномен да е в тежка категория около 115 кг. а кардиото му е като на 80кг. В общи линии имаме и добре подготвени имаме и не толкова добре подготвени и разликата с УФС е че там всички са много добре подготвени !
BVLGARIYI
BVLGARIYI

0     Мнениеот шамари на 21 Яну 2013, 17:04

BVLGARIYI написа:До колкото знам Стъки когато победи първият си противник в Бразилия кадето се биха ... тогава си подготвяше бокса с Тервел Пулев така ,че не е много точно мнението ,че никой не се подготвя с някой от олимпийците ни. Относно самата тема за кардиото имаме бойци които наистина нямат много въздох но това не е Станислав Недко (загубата му от Силва беше по скоро на психическа основа ) нито пък Христо Христов или някой от близнаците .... Багата съм го виждал на доста мачове да диша супер тежко ,но успява да се събере и да преудолее умората. Кубрат Пулев пък е може би истински феномен да е в тежка категория около 115 кг. а кардиото му е като на 80кг. В общи линии имаме и добре подготвени имаме и не толкова добре подготвени и разликата с УФС е че там всички са много добре подготвени !

Поред на номерата- това за Недков чул ли си го или си го видял?
На треньора му по бокс до преди време- Евгени, баща му ме е тренирал навремето, лека му пръст. Сега доколкото знам тренира с тренера на ТЕРВЕЛ, но не съм чувал да е играл спаринги с него.
Мача му го гледах на живо в Макао, не можеше да диша и то беше естествено, като цял мач се опитва да държи по- голям противник на клетката (даже и да беше успял, пак нямаше да му присъдят мача, защото нито ползва мръсен бокс на клетката, нито пък отбеляза нещо докато бяха в центъра- балтията не се брои, защото съдиите не го отбелязоха като нокдаун).
Кой изобщо му измисли тая стратегия, като Тиаго Силва има средни умения на ударна дистанция?!
Спокойно можеше да играе 3 рунда муетай и да вземе срещата.
Христо Христов и близнаците не се бият в Белатор или ЮФЦ, аз не говоря за тях.
Кубрат Пулев не го пипай- човека е боксьор, не ММА състезател и няма какво да му се оправя- сигурен съм че тая година ше сцепи тиквата на Кличко.
Багата има един хубав мач- последния му, в който изкара добър бокс, кардио и стратегия. Това при Ранди Коутур ли трябваше да го учи, че ги нямаме тея специалисти в БГ?
Имаме добре подготвени за нивото в България и Европа. Не и за Белатор и ЮФЦ.
Ей затова се занимавам да ги пиша тея работи, защото знам че доста народ около тях четат тук и се надявам вместо да вадят всевъзможни извинения, да вземат да се възползват от безплатните съвети.
Като подпишат с големи организации, трябва да са наясно че това идва с голяма отговорност- представят държавата пред милиони хора. Ако не знаят как да привлекат спонсори за покриване на подготовката си, да се обадят, и това ше им обясня.
шамари
шамари

Град: надалеко

0     Мнениеот nhikolla на 22 Яну 2013, 16:21

шамари написа:Поред на номерата- това за Недков чул ли си го или си го видял?
На треньора му по бокс до преди време- Евгени, баща му ме е тренирал навремето, лека му пръст. Сега доколкото знам тренира с тренера на ТЕРВЕЛ, но не съм чувал да е играл спаринги с него.
Мача му го гледах на живо в Макао, не можеше да диша и то беше естествено, като цял мач се опитва да държи по- голям противник на клетката (даже и да беше успял, пак нямаше да му присъдят мача, защото нито ползва мръсен бокс на клетката, нито пък отбеляза нещо докато бяха в центъра- балтията не се брои, защото съдиите не го отбелязоха като нокдаун).
Кой изобщо му измисли тая стратегия, като Тиаго Силва има средни умения на ударна дистанция?!
Спокойно можеше да играе 3 рунда муетай и да вземе срещата.
Христо Христов и близнаците не се бият в Белатор или ЮФЦ, аз не говоря за тях.
Кубрат Пулев не го пипай- човека е боксьор, не ММА състезател и няма какво да му се оправя- сигурен съм че тая година ше сцепи тиквата на Кличко.
Багата има един хубав мач- последния му, в който изкара добър бокс, кардио и стратегия. Това при Ранди Коутур ли трябваше да го учи, че ги нямаме тея специалисти в БГ?
Имаме добре подготвени за нивото в България и Европа. Не и за Белатор и ЮФЦ.
Ей затова се занимавам да ги пиша тея работи, защото знам че доста народ около тях четат тук и се надявам вместо да вадят всевъзможни извинения, да вземат да се възползват от безплатните съвети.
Като подпишат с големи организации, трябва да са наясно че това идва с голяма отговорност- представят държавата пред милиони хора. Ако не знаят как да привлекат спонсори за покриване на подготовката си, да се обадят, и това ше им обясня.

Само с последната част не съм 100% съгласен, представляват главно себе си и в по-малка част България, все пак това е частна организация, а не световно първенство, и те не са национални състезатели, а се бият за себе си. Донякъде представляват и България, но главно себе си, казвам го от гледна точка на това, че представянето им не се спонсорира от министерство или федерация, както е при други спортове.
Аватар
nhikolla

Град: София

0     Мнениеот nhikolla на 22 Яну 2013, 16:24

А що се отнася до това че издъхват бързо, просто и стъката и наско тръгнаха много агресивно и това им изяде кардиото. За любо гребеца чука няма да коментирам, там е ясно...
Аватар
nhikolla

Град: София

ПредишнаСледваща

Назад към ММА турнири и събития