Най-големият сайт за бойни спортове

програма кик бокс + фитнес

Новини, събития, дискусии относно всичко що е страйкинг и тупа-лупа.

Re: програма кик бокс + фитнес

0     Мнениеот jamski на 04 Окт 2012, 06:02

psypilot написа:Моя съвет е да си ходиш само на фитнес, в твоя случай от кик бокс няма да имаш полза.

Защо? Кикобокса е кардио и силова тренировка едновременно според мене е много подходящата комбинация са изграждане на релефно и силно тяло, или греша ?
Аватар
jamski

0     Мнениеот rck8888 на 04 Окт 2012, 10:07

И аз така мисля. Кик бокса, че и бокса са си чисто кардио, а комбинацията с фитнес освен да даде допълнително сила на момчето дето е писало темата, не виждам къде може да бъде проблема.
rck8888
rck8888

0     Мнениеот VAm на 04 Окт 2012, 12:21

jamski написа:
psypilot написа:Моя съвет е да си ходиш само на фитнес, в твоя случай от кик бокс няма да имаш полза.

Защо? Кикобокса е кардио и силова тренировка едновременно според мене е много подходящата комбинация са изграждане на релефно и силно тяло, или греша ?

Силова тренировка да,ама неска рамо утре бицепс,нестава
VAm
VAm

Град: Стара Загора

0     Мнениеот psypilot на 04 Окт 2012, 13:57

Първо, 'съветът' ми беше такъв, защото не ми допадат хора, които тренират какво да е бойно изкуство без сърце.
Второ, ако трябва да влизам в спора, зависи най-вече от целите които той е поставил пред себе си. В случая съм почти убеден, че пича иска да се изфука с тяло. В неговия пример с евентуалните фитнес тренировки, кик бокс-а ще му бъде от полза само ако не иска да е дърво (ефекта от фитнеса). Не грешиш за факта, че бойния спорт е кардио, но и не си особено прав. За комбинация с фитнес съществуват далеч по-удачни варианти. Особено ако става дума за орелефяване, както казваш. То се свързва с изгарянето на калории. Тичане, колело, плуване, скачане на въже, велоергометър, дори и футбол - ето ти 6 елементарни примера, при които се горят повече калории. Е, в зависимост от продължиелността на тренировката, разбира се.
Съществува и втори случай, в който приоритет е кик бокс-а, а фитнеса - допълнение. Тогава нещата са по-различни, но не мисля, че е нужно да обяснявам.
Българче завинаги !
Аватар
psypilot

Град: Бургас

0     Мнениеот VAm на 04 Окт 2012, 14:19

Затова не се впускам в убеснения,ако го интересува кик бокса пак повтарям да пита тренера си
VAm
VAm

Град: Стара Загора

0     Мнениеот aresenal3 на 19 Окт 2012, 17:13

какво да взимам за възтановяване,30 гр протейн достатачно ли е?
aresenal3
aresenal3

Град: sofiq

0     Мнениеот rck8888 на 19 Окт 2012, 22:01

Възстановяване от какво - тренировка, училище, друго? lol
Ако е за след тренировка - протеина е добра идея, но ти трябват също и бързи въглехидрати. Питаш за 30 грама протеин - зависи как се храниш, колко ти е тежка тренировката. Защото нали знаеш, че ти трябват между 1,5 до 2.0 гр на килограм тегло протеин дневно. Смяташ си режима на хранене и разбираш. Иначе доза протеин след тренировка подобрява значително възстановяването след нея.
rck8888
rck8888

0     Мнениеот psypilot на 20 Окт 2012, 07:32

aresenal3 написа:какво да взимам за възтановяване,30 гр протейн достатачно ли е?

Достатъчно би било да наблегнеш над българския в училище и започнеш малко от малко да четеш статии относно нещата, които те интересуват.
Колкото до въпроса - главната функция на протеина не е възстановяването, като под 'възастановяване' се има предвид, че организма и мускулната тъкан ще бъдат 'готови' за предстояща изтощителна тренировка. А и като цяло - протеина е доста прехвалена добавка. От протеин се нуждаят хора, които имат дефицит в дневния прием на белтъчини и не могат да си ги набавят по друг начин, освен чрез споменатата добавка. Ако говорим за добавки, най-голяма полза относно възстановяването, ще има от глутамин, като основен преносител на водород за мускулите и голямото му участие в кръвта. НО, сигурен съм, че авторът на темата е 13-14 годишен пикльо, който без да си дава зор, се хвърля към добавки. Пич, тепърва навлизаш във възраст, в която се изявява хормона на растежа. Не ти трябва нищо друго освен храна и може би витамини, при положение, че тренираш усилено, в което лично аз силно се съмнявам.
Българче завинаги !
Аватар
psypilot

Град: Бургас

0     Мнениеот jamski на 07 Дек 2012, 03:49

Аз на 16 - 17 години тежах 85 килограма бутах 100 лежанка 110 рамо на машина а можех и повече просто не исках, в тази възраст бошуват яко хормони и си много енергичен не ти трябва нищо като добавки а и внимавай с фитнеса че тогава се израства и много деца не порастват ;))
Аватар
jamski

0     Мнениеот Ragnarous на 16 Дек 2012, 00:01

aresenal3 написа:какво ще кажете за тази програма
понеделник-гърди
вторник -гръб
сряда-кик бокс
четвъртак -бицепс и трицепс
петък -кик бокс
събота -рамо (предно,средно,задно) + крака
неделия -почивка
след тренировла 30 гр протеин.

Ще кажа, че 6 дена в седмицата е много като натоварване и в един момент ще има неприятности. 4 е максимума за силни натоварвания, през останалите 3 може да бягаш от 20мин до 1ч. на ден. Фитнес като бодибилдинг те прави бавен и пречи на кик бокса където трябва да си бърз и да можеш да се разтягаш, да си гъвкав и подвижен (лек). Но какво разбирам аз...

П.П. Фитнес за бързина и издръжливост може.
Ragnarous
Ragnarous

Град: Силистра

ПредишнаСледваща

Назад към Бокс и кик-бокс