Най-големият сайт за бойни спортове

Много тежки спаринги

Новини, събития, дискусии относно всичко що е страйкинг и тупа-лупа.

Много тежки спаринги

0     Мнениеот fred4O на 15 Юли 2014, 22:15

Здравейте! Както разбирате от заглавието, проблема ми е, че треньорът ми ме натоварва, с твърде тежки, за мен спаринги. Тренировката протича по следния начин, разгряваме се и започваме спаринг, който е 24 рунда и всеки от тях е по 5 минути, като през шест рунда сменя партньора. Това го прави само с мен и още 2 момчета, и то от началото на лятото тъй като ни пита дали ще ходим и някъде и ние казахме че ще сме си в града. Така направи тренировките ни по 4 часа. Проблема е, че след, хайде не 8-9 рунд, ами след 15 тия, вече не се издържа и когато дойде 19 тия и сменят партьора, просто вече съм толкова уморен, че ми е трудно да пазя гард, да удрям и в рамките на 1-2 минути вече съм в нокаут, така че съм стигал до 24 рунд само един път. А треньора, абсолютно отказва, да спрен такива спаринги. Та сега вас моля, за съвет, дали да сменя клуба или не.
fred4O
fred4O

Re: Много тежки спаринги

0     Мнениеот oliva09 на 15 Юли 2014, 23:06

четири часа тренировка е много според мен. преди тренировка трябва да има тичане, разтягане, бой със сянка, и чак тогава свободна игра , като в началото е лека и постепенно става по-тежка и интензивна. 2-3 часа най-много трябва да продължи една дълга тренировка, освен ако не ви готвят за война или тренера да ви наказва заради някоя проява или заради мързел, както беше при нас
oliva09
oliva09

Град: Burgas

0     Мнениеот racko1 на 15 Юли 2014, 23:22

Тоя треньор е ненормален, бягай от там! Това го няма никъде! Никой не прави 24 рунда по 5 минути. И световните шампиони по бокс за професионалисти не тренират толкова. Ти да не си пехотинец, че да те мъчи толкова! Само би ли си споделил за коя зала става въпрос и за кой треньор.
Аватар
racko1

Град: Sofia

2     Мнениеот Sunrise на 16 Юли 2014, 10:35

Абе,момчета защо пак се връзвате на психично болните във тоя форум. Как по дяволите ще направиш 25 рунда по 5 мин. какъв хранителен режим каква химия каква психическа нагласа??? Ако има такъв човек на тая планета който може да го издъжи това автоматично става най-големия гладиатор,та той е готов за УФЦ,всички версии на професионалния бокс,петобой,десетебой,маратонец може и с Юсеин Болт да си направят една гонка... Руснаците ще му вземат гена да направят супер войници.... Чак му се обеснявате,Какъв е тоя джоинт искам и аз от нрего lol
body-puncher
Аватар
Sunrise

Град: София

0     Мнениеот Ro на 16 Юли 2014, 10:35

Явно ви готвят за спартанци.... а на мен ми е интересно другите момчета от залата не се ли уморяват? lol
Аватар
Ro

Град: Бургас

0     Мнениеот ludvefira на 16 Юли 2014, 20:21

Хахахаха - на Фредчо и аз веднъж му се вързах да му обяснявам разни неща за спарингите :DD
Сега обаче като гледам колко много е напреднал с тренировъчния материал и при какъв професионалист, нешлифован диамант тренира и вече не смея да се обадя, защото мнението ми ще е направо жалко на фона на професионализма който лъха от така проведените тренировки.
Сега като се замисля, няма какво да е друго.... Треньора ти е много хитър и иска да е едни гърди напред. Защо ли? .. Защото в края на годината стартира нова игра. Правилата са много прости... Биеш се до смърт срещу трима противника, които обаче до този момент са тренирали като съвсем обикновени боксьори. Така, че споко - ти си човека.
Аватар
ludvefira

Град: Варна

0     Мнениеот 4you на 16 Юли 2014, 20:44

24 рунда по 5 минути са 120 минути? Ти 120 минути не можеш да ги изкараш ако само се движиш по улица с бързи крачки, а какво остава за бокс на бързи обороти. Това е невъзможно!
4you
4you

0     Мнениеот JonJones на 16 Юли 2014, 23:08

Това ми напомня на един случай като бях в 4-ти клас. Учителят по математика беше пиян и ядосан че нищо не знаем и ни даде 100 задачи за домашно за следващия ден. На другия ден повечето дойдоха с родителите си и той каза, че се е пошегувал lol
Аватар
JonJones

Град: Бургас

1     Мнениеот fred4O на 16 Юли 2014, 23:36

JonJones написа:Това ми напомня на един случай като бях в 4-ти клас. Учителят по математика беше пиян и ядосан че нищо не знаем и ни даде 100 задачи за домашно за следващия ден. На другия ден повечето дойдоха с родителите си и той каза, че се е пошегувал lol

Ами и при мен се е случило нещо подобно. Днес отидох на тренировка и всичко със спарингите беше наред. След като свършихме той ни извика при него и каза, че ни е наказвал защото миналата седмица малко се поскарахме помежду си. Както и да е. Много ви благодаря, за съветите, нищо че не всички ме взехте на сериозно :D
fred4O
fred4O

0     Мнениеот Tancred на 18 Юли 2014, 22:07

^ Всички без ludvefira :D .
Аватар
Tancred

Назад към Бокс и кик-бокс