Най-големият сайт за бойни спортове

Може ли съвет ?

Дискусия относно клубовете по бойни изкуства в страната - ако си търсите място, където да тренирате или да препоръчате такова.

Може ли съвет ?

0     Мнениеот badxboy на 30 Окт 2010, 22:41

Здравейте ! На 14 години съм и реших да се занимавам с нещо .Преди наще не искаха да се занимавам с подобни неща и затова толкова късно почвам. Ходил съм на малко тренировки по кик бокс и незнам .. Искам да започна нещо сериозно с което да се занимавам , защото имам чувството , че това си ми е в кръвта .. От София съм по-точно в Люлин 10 . Близко от нас се провеждат тренировки по кик бокс , но не съм сигурен дали искам да тренирам това .. Мислех за муай тай , но и за това не съм сигурен .. Не ме е страх от травми , контузий и такива .. Висок съм 1.75 и съм 65 килограма , ако има някъкво значение .. Ще ми дадете ли някакъв съвет как да постъпя ?
badxboy
badxboy

Град: sofia

Re: Може ли съвет ?

0     Мнениеот street2fighter на 31 Окт 2010, 00:09

избора си е твои ти си прецени помисли кое най-много искаш да тренираш и кое ти е в сърцето и с него почни да се занимаваш сериозни и на 14 години не е късно никога не е късно да започнеш нещо
Смелост не означава да нямаш страх.Да си смел значи да те е страх и да продължиш напред
Аватар
street2fighter

Град: burgas

0     Мнениеот ssaa6oo на 31 Окт 2010, 00:34

Реми Бонявски до 18 е тренирал футбол и чак след това е започнал да се занимава с бойни спортове, така че никога не е късно.
ssaa6oo
ssaa6oo

Град: Sofia

0     Мнениеот psypilot на 31 Окт 2010, 08:29

Според мен Муай-тай си е за предпочитане, защото развива повече части на тялото по определен начин.. Не е вярно, че е късно за започването на какъвто и да е боен спорт на тази възраст.. Реши кое бойно изкуство те влече най-много и започни да тренираш здраво и усилено, по принцип не трябва да се влияеш от мнението на хората, а да правиш това, което ти харесва.. Успех!
Българче завинаги !
Аватар
psypilot

Град: Бургас

0     Мнениеот didaka на 31 Окт 2010, 08:39

Даже ти е рано. :D Пробвай с бокс, няма да намериш по добра основа за бойни спортове от него, пък след време сам ще решиш кое е по добре за теб.
didaka
didaka

Град: bsl

0     Мнениеот badxboy на 31 Окт 2010, 11:42

Принципно тук до нас се провеждат тренировки по кик бокс (иккен) и дори имам приятели които ходят там. Не знам дали ще прозвучи тъпо (или дали е ) , но искам нещо малко по-грубо , защото не винаги човек може да разчита на големите ръкавици пред лицето си . Също така близко до нас има тренировки и по чист бокс , но някак кик бокса повече ми харесва ..
Там е въпросът , че незнам кое ще ми е повече от полза ..

Мерси за отговорите !
badxboy
badxboy

0     Мнениеот street2fighter на 31 Окт 2010, 14:08

тренираи това което ти харесва защото всичко което научиш ти е от полза.дори и да си най-големия боец на улицата не се знае дали някои няма да извади нож или пистолет и да те очисти така че всяко едно бойно изкуство си има плюсове и минуси нетренирай само за да ходиш по улиците да са биеш или да се имаш за голяма работа като тренираш БИ.
Смелост не означава да нямаш страх.Да си смел значи да те е страх и да продължиш напред
Аватар
street2fighter

0     Мнениеот badxboy на 31 Окт 2010, 15:40

Не го правя за това . Главното нещо е за да се занимавам с нещо сериозно . Все пак ако се наложи и на улицата трябва да се използва .. Живеем в България все пак . Принципно искам да започна директно муай тай или ММА , но знам , че не съм достатъчно подготвен, пък и нямат клубове в близост до мен .. Сигурно ще е кик бокс в иккен .
badxboy
badxboy

0     Мнениеот street2fighter на 31 Окт 2010, 21:47

почни си някои бойно изкуство направи добра основа и тогава ще ти е мн по лесно като отидеш на ММА
Аватар
street2fighter

0     Мнениеот hranchev на 31 Окт 2010, 22:25

можеш да се позаинтересуваш от киокушин карате,казвам ти от личен опит,че няма да останеш разочарован,стига да отидеш и да провереш за какво става въпрос...надявам се,че ще е достатъчно грубо,наричат киокушин "най-твърдия" стил,със сигорност ще се калиш повече от вс друго бойно изкуство!Всяко бойно изкуство ще те помогне на улицата,а сега на тебе няма да ти хареса тва че в киокушина не се използват удари в главата с юмрук,поне на главния правилник,ама това едва ли ще ти пречи,има достатъчно удари за главата,които ще тренираш и на улицата ще ги използваш без проблем,обеден съм!Снощи най-добрия ми авер наду фара на един "играч" без проблеми,при тва ние сме на 16,аз съм едър,моя фр е мн дребен,оня беше на 19 и беше по-голям от мене,прави си сметка ...всичко стана без да сме го искали,моя приятел просто отвърна и не завтори...позаинтересувай се все пак :) дано съм ти бил полезен! Жив и здрав
Аватар
hranchev

Град: Чирпан

Следваща

Назад към Клубове