Най-големият сайт за бойни спортове

Самоотбрана и бой с нож !

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

Самоотбрана и бой с нож !

0     Мнениеот haidut на 07 Дек 2012, 19:26

Ако ножа е у мене е лесно, ама ако е в противника не знам , какво може да се направи на 100%
Гледал съм много майстори на бойни изкуства, както и майстори на самбото, което страшно уважавам, но сигурна техника не съм видял.
А е достатъчно един човек да бъде обучавам само 2-3 дена за да стане наистина опасен с ножа.
haidut
haidut

Град: София - Горна баня

Re: Самоотбрана и бой с нож !

0     Мнениеот smallXfighter на 09 Дек 2012, 21:02

Ще провериш някаде тренировки по крав мага и там като отидеш може да поискаш от треньора да ти покаже как да се отбраняваш и как да нападаш с нож и да му дадеш няква сума от благодарност.
smallXfighter
smallXfighter

Град: Пловдив

0     Мнениеот haidut на 09 Дек 2012, 21:51

smallXfighter написа:Ще провериш някаде тренировки по крав мага и там като отидеш може да поискаш от треньора да ти покаже как да се отбраняваш и как да нападаш с нож и да му дадеш няква сума от благодарност.
Гледал съм демонстрации на краф-мага и мога да кажа че са повече от смешни. Може би в САМБОТО има най-много опити за работа срещу нож, но не и достатъчно добри.
haidut
haidut

0     Мнениеот oho на 09 Дек 2012, 21:55

Самоотбрана от нож няма. Не си мисли, че като научиш няколко движения за отбиване на атаката може да се спасиш от ножа. Имало е вече дискусии във форума, потърси.
Аватар
oho

Град: София

0     Мнениеот Ilinden на 09 Дек 2012, 23:18

Може да си виждал ''краф мага'',ама не знам дали си виждал крав мага...
Аватар
Ilinden

0     Мнениеот haidut на 10 Дек 2012, 11:15

oho написа:Самоотбрана от нож няма. Не си мисли, че като научиш няколко движения за отбиване на атаката може да се спасиш от ножа. Имало е вече дискусии във форума, потърси.

Съгласен съм с тебе. Кали-филипини предлага не лошо решение на въпроса, но не и достатъчно добро. Логически погледнато би трябвало да има някакъв начин.
haidut
haidut

0     Мнениеот TheSaw на 10 Дек 2012, 18:00

На мен треньора ми винаги казваше едно нещо:"Най-добрата самозащита срещу нож са бързите крака" :) Сигурен съм,че има добри техники за обезоръжаване на противник,но друг е въпроса дали ще успееш да ги приложиш,а и ако някой наистина иска да те наръга,изобщо няма да размята ножа както съм виждал на повечето демонстрации,а ще гледа да те наръга светкавично.
TheSaw
TheSaw

Град: Русе

0     Мнениеот Aramis на 10 Дек 2012, 18:31

Какви техники ми говорите, бе деца?! Нали като видите блясъка на острието и безумния поглед на тоя пред вас, ще напъните гащите. Само до техники ще ви е тогава. Спомнете си за случая с Багата. Световен шампион по самбо, пък го транжираха.
Кали-филипини не знам какво е. Знам обаче, какво е Филипино Кали или по скоро варианта му Пекити търша, където се залага изцяло на боя с нож. Но и там нещата са относителни и несигурни относно защитните техники.
Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.-Лао Дзъ
Аватар
Aramis

0     Мнениеот nhikolla на 10 Дек 2012, 18:38

защо изобщо се обяснявате на мишока, сложете линк към другата тема за ножовете и заключете тази...
Аватар
nhikolla

0     Мнениеот haidut на 10 Дек 2012, 19:04

За сметка на трудностите при отбрана от нож, то при нападението нещата са добре. Аз лично предпочитам мушкащите техники. Някога Чакър воевода от самоковско с подобни техники е избил сума ти турци. Предимството му е било: че докато онези секат , той и хората му намушквали.
haidut
haidut

Назад към Общи дискусии