Най-големият сайт за бойни спортове

На психическа основа ли се дължи това ?

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

На психическа основа ли се дължи това ?

0     Мнениеот Meto на 17 Дек 2011, 04:08

Здравейте пичове.От доста време мисля върху един въпрос , но от седмица нещата започнаха да се задълбочават и не стигам до правилният извод или поне аз така си мисля.

Още от сега ще ви помоля за изказвания от вида на : " Има такава тема ! " , " Тийн проблем ! " и т.н

1-во прегледах доста от нещата във форума от 0-лата и не намирам отговор.

Темата ми и отговорът , който бих искал да получа са малко по - специфични. Ясен ми е факта, че никой от тук не е нито голям психолог или там от рода. Но мисля ,съветите да бъдат дадени от изпитан опит или поне що годе някаква добра психологическа гледна точка.
Така Нека премина към по съществената част.

От както уча в чужд град, нещата за мен много се промениха. Аз се промених .. Но нещо в класа , в който съм нещата не вървят много добре . Или поне аз така си мисля .Ето ви малко обяснения за това. В близките изминали 3 години , от когато се записах да уча , нещо в класа не завързах мн контакти. Създадох впечатление на "самотен" ,тих тип . Както и да е .. това сега не е от значение.
От половин година и малко се занимавам с БИ. Наистина доста ми харесва като цяло и доста съм привързан :)

Но сега имам един проблем . Попринцип не съм конфилктна личност. Не създавам проблеми , нито парадирам с това ,че ходя на БИ и имам някакви умения .

В класа от както почнах да се занимавам с БИ промених държанието си , по-рано повечето от класа ме ебаваха, и сега е така и пак намирам донякъде грешката в себе си щото съм уж "спокоен" и избягвам такива неща //. Дрън дрън ...

Както и да е . Все пак имам някакъв напредък .
Но от известно време един от така наречените биячи от "класа " още от първата година се прави на голямата работа. От първите ми години , когато бях плах, прекалено предпазлив и мълчалив те доминираха над мен.

И преди няколко дена ми се случи ,че нещо той се изгаври с мен . От моя страна също отвръщане . И този "гъзар" си помисли ,че може да си позволява много и дойде и ме удари с лакът. Често си позволява такива неща да прави - ИМЕННО ЗАРАДИ ПРЕДИШНИТЕ ГОДИНИ, КОГАТО БЯХ МЛАД И ЗЕЛЕН .

Но като се замисля , в днешно време май още съм зеленгор . Незнам , но конкретно от това комплексарче изпитвам един прилив на адреналин и страх и се чудя какво да правя..

Нека обесня малко по-подробно . Този конкретен "боец" е 187 висок , 87 кг , сравнително по-висок от мен и по - тежък . Аз съм 1.70 и 2 и 3 и 70 кг.
Но пък той тренира само фитнес , и футбол(вратар май) ..
Парадокса тук е че се излизаме заедно , познаваме се , обаче той се опитва да доминира пред мен и понеже е по-як физически при някоя моя изява той се опитва да се направи на "пич" и като ме удари. Незнам това много ме дразни.
НО ИЗПИТВАМ СТРАННО ЧУВСТВО И НЕ МОГА ДА ГО УДАРЯ. ,а сигурно имам много по-добра техника от него, но цялата ми психика ме спира.. Мисля си че ако го ударя , ще го разгневя и ако ме почне сигурно ще ме попиле ... Ето от това чувство не мога да се оттърва .

Не искам да се заяждам , но някак си е смешно всеки път да понасям разни провокации от негова страна. А и той доста надъхан .. А и шмугълчетата от класа като видят ,че е е по-як физически и веднага почва едно подмазване и като стане въпрос нещо за побой , те са толкова сигурно ,че "якото" момче непременно ще попеди...Ето пример от днес , който още повече ме накара да напиша тази тема . Стоя си аз на чина спокойно през межучасието и идва тоя и ми удря ръката (очевидно да се прай на гъзар ) , от моя страна следваше реплика : " кфо си мислиш,че прайш бе ? " и го бутнах по крака. Дойде при мен и стиска зъби и ме удяри с коляно в пищяла. В главата ми изникнаха 2 мисли.. Да стана и да почваме или да си замълча ..
Ама стана 2-рото .. СПЕКОХ мамка му ... :@

ЗНАМ ,ЧЕ ЗВУЧИ ДОСТА ТЪПО , НО ПРОСТО ТАЗИ МИСЪЛ МИ Е В ГЛАВАТА И НЕ МОГА ДА СЕ ПРИМИРЯ .. НЕ МОЖЕ ВСЕКИ ПЪТ ДА МЕ ПРАВЯТ НА МИШКАР. Знам ,че ще има и коментари от рода " Итрайси още 2 години и си прай кефа след това , заеби ги тия комплексари". На теория е така , ДА , но в момента не може да се живее нормално ... Аз усещам един психически тормоз

и през главата ми минават какви ли не щуротии .. Признавам си , аз съм си мислил такива като тоя да взема нож ида го заколя .. И то не е от жестокост , а като ,че ли от страх ...

НАИСТИНА ТЕМАТА Е МАЛКО ОБЪРКАНА И В МОМЕНТА СЕ ОПИТВАМ ДА СИ ПОДРЕДЯ МИСЛИТЕ, НО СЪЗНАНИЕТО МИ Е НЕ Е ЧИСТО И СЕ НУЖДАЯ ОТ СЪВЕТ КАК ДА ПОСТЪПЯ ,ЗАЩОТО СИ МИСЛЯ,ЧЕ ДРУГИЯ ПЪТ ПРИ ТАКАВА СИТУАЦИЯ ПАК ЩЕ СПЕКА И ЩЕ СЕ "НАСЕРА" .. А като се замисля владея добри техники с крака , ръце , ама просто на "фронта" се панирам и всичко се забравя . Наистина имам чувството ,че ми е взет страха .. Писна ми ...

Според вас как да се справя с проблема ?
Този който е готов да умре или победи,рядко търпи поражение !
Meto
Meto

Град: Plovdiv/Velingrad

Re: На психическа основа ли се дължи това ?

0     Мнениеот sorrow на 17 Дек 2011, 05:46

Преодолей страха си , това е единствения начин. (Личен опит)
I am the measure of things
Аватар
sorrow

Град: Пазарджик

0     Мнениеот psypilot на 17 Дек 2011, 09:44

Трогателно.. според мен прекалено много мислиш и даваш власт на емоциите си.Боят не решава проблемите.Но ако търсиш съвет от някой, той едва ли би ти казал нещо по-различно от това да разбиеш мутрата на бияча или да си траеш.След като толкова много разсъждаваш и влагаш толкова много чувство и емоция, отговори си на въпроса сам - дали искаш всичко това да свърши или искаш да продължи.. Друга е ситуацията, при която нямаш избор.Също така недей да си мислиш, че след като си тренирал шест или повече месеца някакво бойно изкуство имаш предимство над някой.Разбира се имаш предимство над някой, който не е тренирал.В твоят случай всичко е до психика и както може да си изядеш боя, така и може да стане обратното.. Успех!
Българче завинаги !
Аватар
psypilot

Град: Бургас

0     Мнениеот BVLGARIYI на 17 Дек 2011, 11:20

Пичага слушай сега и попивай !!! Първо не мисли толкова много за последиците ! Второ помисли единствено какво толкова може да се случи ако се сбиете : Да те набие или да го набиеш пораженията като счупен зъб нос или нещо друго нямат значение те минават за един месец е зъба малко трудно :D ама кво толкова ще си направиш нов :D ! Ако те набие може би мислиш че ще те унижи но определено ще му спечелиш уважението че си му скочил и си показал характер както и на останалите които гледат ! Апак и като се замислиш сега не те ли унижава всекидневно какво ще загубиш като му скочиш - НИЩО !!!! Само ще спечелиш ще докажеш и покажеш на всички че не си човек който ще се примирява с това да го тормозят !!!!!!!!!!!! Но и аз смятам да не разчиташ само на това че си тренирал БИ . Аз вдигам само щанги тренирал сам и бокс около две години но никога ама никога не съм бил унижаван от никoй защото винаги когато ми се е налагало сам показвал сърце не съм се страхувал от никoй и от нищо ( като сцепени вежди , счупени носове и т.н. ) което не значи че не съм ял бои просто сам го правил с достойнство и така сам си печелил уважение е и аз съм бил доста де няма да го отрека :Д но няма значение какво сам правил аз , важното е какво ще направиш ти. А единствената мъжка постъпка е когато те закачи следващия път го почваш без да му мислиш спомни си всичко което си тренирал и помни че трябва да покажеш сърце и воля и бъди спокоен дори да те набие дори и някой да ти се подиграва след това ти ще знаеш че си постъпил достойно!!! Голям роман се получи :D ама така стоят нещата :) .
BVLGARIYI
BVLGARIYI

0     Мнениеот Sunrise на 17 Дек 2011, 11:58

Трябва да те набият един път да видиш че не е толкова страшно и ще спреш да спичаш защото мозъка вече знае какво да ядеш бой и не спича.. Както казаха в по горния пост трябва да си решителен да скачаш дори и с риск да ядеш бой.... а и ти тренираш Кик Бокс като спичаш излагаш спорта по тая начин сети се за твой любимец във спорта колко сърце е давал да спечели дадена битка дори когато е бил в беда и пак е успявал.... иначе спри да тренираш излагаш спорта по тоя начин или го обади на Директора
body-puncher
Аватар
Sunrise

Град: София

0     Мнениеот Meto на 17 Дек 2011, 12:27

Да наистина , прави сте. Благодаря и за препоръките и съветите :)
Но си мисля сега , защо се поражда този страх ? От един месец и повече имах травма на гръдния кош и то точно конкретния "бияч". Нека ви разкажа на бързо в съблекалните какво се случи. Пак цялата работа започна с дърпане нещо .. и направихме една размяна на удари, но уж не се бием ,т.е уж така ,но сериозно .. В интерес на истината не можа да ме удари кой знае колко , но аз допуснах една грешка обърнах се на страни и открих ребрата , след което попаднаха 2,3 удара в лявата част на коша.. От тогава ме боляха (дори сега още ме наболяват при напъване) и да ви кажа сигурно от там идва чувството,което ме спира ? Или просто мозъкът ми си търси извинения ?
Просто си търся оправдания какво ще ми се случи след това ? Наистина май много се вжиявям и го давам емоционално ?

П.с - Sunrise , относно набивато .. Разбирам те за какво говориш. Щото с едни момчета доста по-големи от мен и по- силни си правя спаринг. Удрят ме , но там някак си съм психически освободен. Чувствам се уверен, дори и да ми забият някой удар не го усещам кой знае колко . Някак си все е едно знам какво ще направяят и на какво са способни , а на улицата или по конкретно при този случай , се колебая и съзнанието ми малко ме обърква .
Meto
Meto

0     Мнениеот BVLGARIYI на 17 Дек 2011, 12:34

Прекалено много .... Виж пич има два варианта или си лъв или си зайче ! Избери си какво да бъдеш ... Ако чустваш че не си заек то тогава пробуди война в теб и бъди лъв и се дръж като такъв ! Апак ако самия ти се чустваш като заек .... Еми колкото и да те съветваме и да те надъхваме ти ще мислиш как когато сте си играли той ти е понатартил ребарцата ( и ще наричаш това травма на гръдния кош ) дано ме разбираш какво ти казвам !
BVLGARIYI
BVLGARIYI

0     Мнениеот Meto на 17 Дек 2011, 12:40

Хм... Наистина съм голям идиот ... Сега се сещам за един цитат : " Болката е временна- победата вечна! " .. Наистина ама наистина нещо много се вкарвам във филма ... Като се замисля и това мина , болежки , а у , но ето мина , та стигам до извода , наистина какво има за губене ? Най-много и другата част да ми "натъртят" :д .. Както и да е.. Наистина се позамислих и стигам до някакъв прогрес :) .. Благодаря ви момчета ! :)
Meto
Meto

0     Мнениеот BVLGARIYI на 17 Дек 2011, 12:45

По правилно да се каже " БОЛКАТА Е ВРЕМЕННА ЧЕСТА Е ВЕЧНА "
BVLGARIYI
BVLGARIYI

0     Мнениеот Qk на 17 Дек 2011, 13:29

Според мен е най-добре да му се заядеш,когато не сте в училище и няма други познати около вас.Защото ти си мислиш сигурно "какво ще си мислят от класа ако се сбием" и т.н.За това като сте някъде само 2-мата го питаш"какъв ти е проблема,защо само се заяждаш?" и ако нещо почне разправата му показваш на какво си способен.Надявам се да не звучи тъп съвета ми.Успех. :)
Аватар
Qk

Следваща

Назад към Общи дискусии