Най-големият сайт за бойни спортове

S.W.A.T тренировки - Варна

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

Re: S.W.A.T тренировки - Варна

0     Мнениеот granik на 05 Ное 2011, 20:45

MustangA написа:Също имаше един,който беше казал,че само българите,японците и още един народ излизат на бойното поле с целта да убият най-малко един враг преди да умрат.

Само дето е преувеличено. В средновековито като се срещнат две 20000 хил. армии , общо взето убитите са около 2-3 хиляди, така че няма как всеки да убие по един. Нека бъдем реалисти и да не смятаме за уникални.
granik
granik

Град: Варна

0     Мнениеот Aramis на 05 Ное 2011, 21:10

granik написа:
MustangA написа:Също имаше един,който беше казал,че само българите,японците и още един народ излизат на бойното поле с целта да убият най-малко един враг преди да умрат.

Само дето е преувеличено. В средновековито като се срещнат две 20000 хил. армии , общо взето убитите са около 2-3 хиляди, така че няма как всеки да убие по един. Нека бъдем реалисти и да не смятаме за уникални.

Това не е съвсем вярно. Има не едно и две изключения в историята. Виж Битката при Ахелой-шейсет хиляди българи срещу шейсет и две-три хиляди ромей. Изхода- шейсет хиляди мъртви ромей.
Извинявай за спама.
Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.-Лао Дзъ
Аватар
Aramis

Град: София

0     Мнениеот granik на 05 Ное 2011, 22:20

Aramis написа:
granik написа:

Това не е съвсем вярно. Има не едно и две изключения в историята. Виж Битката при Ахелой-шейсет хиляди българи срещу шейсет и две-три хиляди ромей. Изхода- шейсет хиляди мъртви ромей.
Извинявай за спама.

Това не е било битка , нещо се объркало при ромеите и е станало чисто клане. Както няколко хиляди лековъоръжени англичани са изклали многобройна елитна тежка френска рицарска армия. Понякога нещата се объркват и си става просто една касапница , но не и битка. Същото е било и при Ахелой.
granik
granik

0     Мнениеот faro на 05 Ное 2011, 22:54

Ти да не би да си бил там, че знаеш какво се е объркало.
Аватар
faro

0     Мнениеот Aramis на 05 Ное 2011, 23:24

Granik не мисли, че се заяждам, ти си един от малкото хора напоследък във форума, който не дрънка толкова простотии, но в случая не съм съгласен с теб.
Обожавам историята и смея да твърдя, че имам не лоши познания(нищо, че отдавна не съм чел и съм позабравил :DD ).
В битката при Ахелой се объркало това, че след първоначалния натиск на византийците българската войска се се огънага. Виждайки отстъплението на българите(организирано отстъпление, а не паническо бягство) главнокомандващият на ромеите Лъв(второто име не го помня) заповядал да се атакува с цялата войска плюс резервите. Тогава цар Симеон атакувал със своята тежка конница. Спрял устрема на византийците, нашата отстъпваща войска се прегрупирала и нападнала отново. Ромеите от своя страна се панирали и били изтикани къв водата. голяма част били изклани, други се удавили.
Относно това за френските рицари и англичаните най-вероятно имаш предвид Битката при Креси. Мога да ти разкажа какво се "объркало" и там, но часа по история свърши ;) .
Поздрави!
Аватар
Aramis

0     Мнениеот granik на 06 Ное 2011, 00:07

Aramis написа:Granik не мисли, че се заяждам, ти си един от малкото хора напоследък във форума, който не дрънка толкова простотии, но в случая не съм съгласен с теб.
Обожавам историята и смея да твърдя, че имам не лоши познания(нищо, че отдавна не съм чел и съм позабравил :DD ).
В битката при Ахелой се объркало това, че след първоначалния натиск на византийците българската войска се се огънага. Виждайки отстъплението на българите(организирано отстъпление, а не паническо бягство) главнокомандващият на ромеите Лъв(второто име не го помня) заповядал да се атакува с цялата войска плюс резервите. Тогава цар Симеон атакувал със своята тежка конница. Спрял устрема на византийците, нашата отстъпваща войска се прегрупирала и нападнала отново. Ромеите от своя страна се панирали и били изтикани къв водата. голяма част били изклани, други се удавили.
Относно това за френските рицари и англичаните най-вероятно имаш предвид Битката при Креси. Мога да ти разкажа какво се "объркало" и там, но часа по история свърши ;) .
Поздрави!

Имам предвид Битката при Азенкур приятелю историк, където нововъведените забити остри колове пред стрелците, калното поле , пречещите гори по фланговете и далекобойният английски лък водят до победата на неелитни селски стрелци над най елитната тежковъоражена професионална френска рицарска коница.
granik
granik

0     Мнениеот Aramis на 06 Ное 2011, 00:49

granik написа:
Aramis написа:Granik не мисли, че се заяждам, ти си един от малкото хора напоследък във форума, който не дрънка толкова простотии, но в случая не съм съгласен с теб.
Поздрави!

Имам предвид Битката при Азенкур приятелю историк, където нововъведените забити остри колове пред стрелците, калното поле , пречещите гори по фланговете и далекобойният английски лък водят до победата на неелитни селски стрелци над най елитната тежковъоражена професионална френска рицарска коница.

Еми ти го споменаваш сам. Английският longbow, самонадеяни тенекиени човечета със "синя" кръв и максимално използване на терена на бойното поле от страна на англичаните. Не виждам какво трябва да се "обърка".
Аватар
Aramis

0     Мнениеот Aramis на 07 Ное 2011, 21:50

Идеята не е лоша, но за съжаление ще е трудно изпълнима. Не виждам нищо лошо в това хората да си тренират, ако им харесва. Е, темата я осрахме с история и битки, ама... :DD
Аватар
Aramis

0     Мнениеот didobelov на 08 Ное 2011, 19:42

Не ставаше ли въпрос за тренировки :D :D ,а като гледам маи темата стана като уроци по история.Така че нека и някой желаещи за тренировки да драснат някой ред.(впрочем май няма много заинтересовани) :(
didobelov
didobelov

Град: varna

0     Мнениеот Aramis на 10 Ное 2011, 22:31

Както казах идеята ти не е лоша, но ме подразни факта, че нахрани повечето потребители в сайта в изблик на гняв. Лошо е да се слагат хората под общ знаменател и да се наричат "тюфлеци", както е лошо и да се определя всеки, който иска да се захване с нещо като твоята идея като "терорист". Виждаш, гадно е.
Поздрави!
Аватар
Aramis

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии