Най-големият сайт за бойни спортове

Kои силови атлети са най силни и защо ?

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

Re: Kои силови атлети са най силни и защо ?

0     Мнениеот BVLGARIYI на 06 Дек 2011, 20:48

Няма да ти дефинирам нищо. Само ще ти дам прост пример надявам се да можеш сам да се досетиш какво разбират повечето хора когато чуят термина "Груба Сила " vkliucchitelno и аз ...... ММА бойците са наричани от много хора " Универсални Машини " не защото имат огромна сила а защото имат голям арсенал от качеща като например издръжливост , техника от различни бойни спортове , бързина и не на последно място сила но в никакъв slucchai неможе да се сравнят по сила с атлети които тренират и разчитат само на своята сила като triboiccite например . Такъв е Силовия Трибой затова се нарича и силов единственото за което е необходима техника е да те предпази от контузии от там на татък те развиват само и единствено сила. Да ти дефинирам термина "Груба Сила " е като ти да ми дефинираш термина "Светкавична Бързина " !!!

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php
BVLGARIYI
BVLGARIYI

0     Мнениеот oho на 07 Дек 2011, 11:11

Светкавична бързина - скоростта на импулса, който мозъка изпраща към съответна мускулна група за да се съкрати тя. Колкото по-бърза е проводимостта по пътя мозък-мускул на импулса и съкращаването на мускулните влакна, толкова по-"светкавична" е реакцията. Ето, не е трудно, стига да искаш.

С удоволствие бих ти отговорил, но наистина не мисля, че е добре зададен въпроса ти - груба силза за какво търсиш - вдигане, удряне, дърпане... Предполагам, че отговорът който ти трябва е многобойците - те имат най-груба сила, така както аз го разбирам - при вдигане, дърпане, експлозивност, носят тежко и го мятат насам-натам. Но тази сила не е удачна за много аспекти в бойните спортове.
Аватар
oho

Град: София

0     Мнениеот BVLGARIYI на 07 Дек 2011, 12:33

Наистина нямам намерение да пояснявам по сто пъти само заради теб , още повече като видимо се опитваш да демонстрираш някаква излишна точност и оригиналност. "Дефинираното от теб " си личи че е копирано от някой друг източника а твоята работа е че си добавил " Светкавична " за да бъде адекватно на примера които ти дадох. Относно дали въпроса ми и темата са неясни или проблема е в теб може сам да си отговориш като погледнеш че си само ти неразбралия. Последно , кое по дяволите в темата те кара да си мислиш че говорим за бойни спортове че постоянно ги намесваш ???
BVLGARIYI
BVLGARIYI

0     Мнениеот oho на 07 Дек 2011, 13:10

Копирано от друг източник :)))) Ласкаеш ме.

Извинявай, че пиша за бойни спортове, явно малко съм пристрастен, тъй като предимно на там са ми интересите и затова гледам от тяхна гледна точка.

Като само аз съм неразбралия, не за нервирай като получаваш и други отговори за лекоатлети и гимнастици. Отговорът на въпроса ти е - многобойците.
Аватар
oho

0     Мнениеот nerozavar на 07 Дек 2011, 13:37

Аз пък не знам защо спорите за поредната идиотска тема. Кой бил по-силен, кой удрял най-силно, на кой му бил най-голям, как да стана гоУем, набиха ме пред нас някакви съвети и тем подобни лайна. Може да се обсъди дали мъртвата тяга те прави по-силен или клековете ама тва е просто поредната дебилска тема.
nerozavar
nerozavar

0     Мнениеот BVLGARIYI на 07 Дек 2011, 19:08

OK ..... Променям темата ! Ама тя е само за интелектуалци !!! Мъртвата тяга и клека правят ли те по силен и защо ?
BVLGARIYI
BVLGARIYI

0     Мнениеот granik на 07 Дек 2011, 21:19

niksan1 написа:
EDDIX написа:Много спортове правят човек много силен,особено ако са почнати в детска възраст. Като ученик ( 90те ) учих в спортно училище (153то в "Свобода"). Бях лека атлетика и Джудо/Самбо (тогава 2те бяха почти 1 дисциплина).
Имаше борчета със зверска сила.И ние бяхме машини.Шангистите също.Но определено НАЙ- НАЙ Брутално силни бяха.Гимнастиците (успоредка,лостове ,халки). Няма такива твърди и уформени мускули.И не са напомпани а чиста мускулна сила.От вдигане на собствена тежест.
Брутални бяха.Особено дъртите тренйори и по-старите състезатели.

P.S.По онова време непрекъснато си мерехме пишките,за всичко възможно.Имаше мега конкуренция.Разбира се силата си зависи и от гените,от самия човек.Но като цяло определено ГИМНАСТИЦИТЕ са най-силни.

на този коментар мога да отговоря единствено: ХАААААААААААААХАХАХАХА-ХАААААХАХАХАХА-ХАААААААААААААХАХАХАХА.... приятел, що за борци, джудисти и щангисти сте били, щом гимнастиците (сигурно и гимнастичките на ленти и топка) са били по-силни от вас бе? силно се надявам да се шегуваш с този коментар, защото ако казваш сериозно че лоста развива сила, с гласуване ще те обявят официално за глупак на годината... лоста развива силова издръжливост, сила - АБСУРД!!! за сила, гимнастиците вдигат ЩАНГИ!!! а относно това къде са по-силните атлети като груба сила, за мен са в трибоя и щангите, в другите дисциплини има много техника и издръжливост, и не толкова груба сила като в трибоя и щангите. но пък като приложима в ежедневието сила, многобоя е за предпочитане, а пък за най-предпочитане като цяло функционалност сила/бързина/техника/издръжливост/визия е кросфита! :)

По скоро твоя коментар е глупав ,ама айде нали трябва да те поощрим . Я ми кажи защо едно 60 кг. шимпанзе е 6 пъти по силно от един як мъж , което е доказано , като се има предвид че шимпанзето по цял ден се набира по клоните и никога не е вдигало щанги ? ;)
granik
granik

Град: Варна

0     Мнениеот Sunrise на 07 Дек 2011, 22:11

е по тая логика Тигърът е 5 пъти по-силен от човека а нито се набира нито прави мъртва тяга...животните нямат нищо общо отиваме в едни други теми и науки стига глупости
body-puncher
Аватар
Sunrise

0     Мнениеот granik на 07 Дек 2011, 22:45

Sunrise написа:е по тая логика Тигърът е 5 пъти по-силен от човека а нито се набира нито прави мъртва тяга...животните нямат нищо общо отиваме в едни други теми и науки стига глупости

Шимпанзето е човекоподобно бе мой. Това значи че физиологочно има 90% сходство с човека. За кви тигри ми говориш ? И едно шимпанзе е 60кг. има два крака, две ръце, човешки пръсти, ходи изправено, има гръден кош като човешкия и т.н. Т.е при едни и същи физиологични дадености с човека ,едно ниско и тежащо колкото един петокласник същество е 6 пъти по силно от един развит и тежък мъж. И това е само на благодарение на това, че от бебе до старост по цял ден е на висилките и сухожилията са му станали като стоманени въжета. Мускулите нямат нищо общо.
granik
granik

Град: Варна

0     Мнениеот racko1 на 07 Дек 2011, 23:09

granik написа:
Sunrise написа:е по тая логика Тигърът е 5 пъти по-силен от човека а нито се набира нито прави мъртва тяга...животните нямат нищо общо отиваме в едни други теми и науки стига глупости

Шимпанзето е човекоподобно бе мой. Това значи че физиологочно има 90% сходство с човека. За кви тигри ми говориш ? И едно шимпанзе е 60кг. има два крака, две ръце, човешки пръсти, ходи изправено, има гръден кош като човешкия и т.н. Т.е при едни и същи физиологични дадености с човека ,едно ниско и тежащо колкото един петокласник същество е 6 пъти по силно от един развит и тежък мъж. И това е само на благодарение на това, че от бебе до старост по цял ден е на висилките и сухожилията са му станали като стоманени въжета. Мускулите нямат нищо общо.

Сега си представи, ако това шимпанзе започне да вдига щанги какъв чобанин ще стане.. след което си наплискай лицето със студена вода и спри да фантазираш и да даваш глупави примери. Всяко същество има своите генетични дадености и по тях се отличава от другите себеподобни. Както един питпул е по-силен физически от други кучета, които са колкото него на килограми и височина, та и по-големи. Така е и с маймуните. На тях генетично им е зададено да са силни. И в темата става въпрос за грубата сила. А не за висенето по лостове и клони. Някой беше попитал какво е това. Еми това е да преобърнеш кола например. За тази груба сила е питало момчето. Сега искам пак да ми кажете дали гимнастиците са по-силни от многобойците и трибойците.
Аватар
racko1

Град: Sofia

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии