Най-големият сайт за бойни спортове

Заслужава ли си да си боец?

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

Заслужава ли си да си боец?

0     Мнениеот darkenen на 29 Ное 2011, 21:16

Заслужава ли си да си боец? Това е въпросът, който ми се върти в главата от известно време. От 2 години насам тренирам системно бокс, карате и стриийт фитнес. В началото целта ми бе да търся по-нататъшно развитие в бокса или кикбокса, дори и в ММА. Но през тези 2 години сякаш осъзнах, че не е това, което искам да постигна в живота. Зад успелите бойци на 21ви век като Федор, Ранди Кутур, Андерсън Силва, братяра Кличко, Пакиао и др. според мен стоят много тежки тренировки, много пот и "ходене" по мъките. За кратко време, в период от около 15 години те изтощават до такава степен тялото си, че на старини са като едни развалини(Мухамед Али например). Ще кажете, че си заслужава заради парите, но според мен здравето е много висока цена. А пък в повечето случай мениджарите забогатяват, използвайки бойците като "средство" за пари. Да не говорим за спорта в България. Тук не желая да коментирам как стоят нещата с мизерното заплащане!
И каквото и да правя, както и да изчислявам според мен не си ЗАСЛУЖАВА!

Според вас, кой боен спорт се заплаща най-добре и бихте ли избрали кариера на боец?
darkenen
darkenen

Град: Кърджали

Re: Заслужава ли си да си боец?

0     Мнениеот granik на 29 Ное 2011, 21:30

Прочети книгата "Кеч ес кеч , Дан Колов" и ще ти се изясни какъв дух и амбиция трябва да имаш за да стигнеш върха , славата, парите и жените.
Явно ти нямаш такъв борбен дух. 8)
granik
granik

Град: Варна

0     Мнениеот KcD на 29 Ное 2011, 21:38

Granik е прав.Щом си задаваш този въпрос най-добре да се откажеш докато е време...
KcD
KcD

Град: Панагюрище

0     Мнениеот BogomilStankov на 29 Ное 2011, 21:50

Боже.. тук наистина нямам какво да кажа..
Моя съвет към теб е: Тренирай за удоволствието,което изпитваш след тежка тренировка,пък кариерата и парите не ги мисли и все пак си спомни,че се намираш в България :))
Литър пот спестява 4 литра кръв.

http://www.youtube.com/watch?v=lsSC2vx7 ... plpp_video
Аватар
BogomilStankov

Град: Варна

0     Мнениеот darkenen на 29 Ное 2011, 22:11

granik написа:Явно ти нямаш такъв борбен дух. 8)

Недей така, че ми става смешно. Ти познаваш ли ме, че да твърдиш това! Но това е друга тема. ;)

Не мога да разбера защо почнахте да коментирате мен. Въпроса ми беше достатъчно ясен:"Според вас, кой боен спорт се заплаща най-добре и бихте ли избрали кариера на боец?"

Вие, които коментирате, че не е за мен щом съм си задавал този въпрос или, че съм нямал борбен дух, професионално ли се занимавате с бойни спортове и състезавате ли се? :DD

Съжалявам, ако не съм се изразил правилно и не сте ми разбрали въпроса!
darkenen
darkenen

Град: Кърджали

0     Мнениеот nerozavar на 29 Ное 2011, 22:25

Е, чакай де. Нали първо трябва да се оплюем :D
nerozavar
nerozavar

Град: София

0     Мнениеот pirat на 29 Ное 2011, 23:09

darkenen написа:
granik написа:Явно ти нямаш такъв борбен дух. 8)

Недей така, че ми става смешно. Ти познаваш ли ме, че да твърдиш това! Но това е друга тема. ;)

Не мога да разбера защо почнахте да коментирате мен. Въпроса ми беше достатъчно ясен:"Според вас, кой боен спорт се заплаща най-добре и бихте ли избрали кариера на боец?"

Вие, които коментирате, че не е за мен щом съм си задавал този въпрос или, че съм нямал борбен дух, професионално ли се занимавате с бойни спортове и състезавате ли се? :DD

Съжалявам, ако не съм се изразил правилно и не сте ми разбрали въпроса!

Тва че си го задаваш тоя въпрос не значи че нямаш нужната воля !
В доста интервюта (а и при разговори...) с наши шампиони в бойните спортове съм чувал да си задават въпроса ''заслужава ли си?'', и тва са хора, които вече са минали по тоя път и са наясно с лишенията всичко останало.

Относно въпроса ти - най-добре платен е професионалния бокс (обаче само за хората състезаващи се на високо ниво). Аз по-скоро не бих избрал такава кариера и ако се състезавам то ще е само за удоволствие.

Поздравления за темата!
Аватар
pirat

0     Мнениеот YoungCaesar на 30 Ное 2011, 00:55

pirat написа:Тва че си го задаваш тоя въпрос не значи че нямаш нужната воля !
В доста интервюта (а и при разговори...) с наши шампиони в бойните спортове съм чувал да си задават въпроса ''заслужава ли си?'', и тва са хора, които вече са минали по тоя път и са наясно с лишенията всичко останало.

Относно въпроса ти - най-добре платен е професионалния бокс (обаче само за хората състезаващи се на високо ниво). Аз по-скоро не бих избрал такава кариера и ако се състезавам то ще е само за удоволствие.

Поздравления за темата!

Повтарям думите на pirat.
За волята бих казал, че чрез тренировките тя се подхранва и развива. Развива се и упоритостта, и последователността в преследването на целите ни. Начинът, по който се отнасяме към тренировките е същият, по който се отнасяме и към живота си и по който действаме в него.

Иначе всеки си прави сам за себе си сметка с какво иска да се занимава и какво иска от живота. А и не случайно много спортисти учат паралелно със спорта, винаги е добре да имаш втори вариант. ;)
Няма начин да няма начин
Аватар
YoungCaesar

Град: Пловдив

0     Мнениеот racko1 на 30 Ное 2011, 02:23

Ти почти си си отговорил на въпроса относно това дали си заслужава да бъдеш боец. Както каза, искат се извънземни тренировки, хъс и най-вече късмет, с който да случиш на добър мениджър, а и не само за това. Аз мога да добавя единствено, че за да си на голямо ниво, в бокса например, трябва да го обичаш тоя спорт и да даваш мило и драго от себе си за да вървиш нагоре и най-вече да се стремиш да не мислиш за това дали си струва, или колко ти е тежко в залата (което е невъзможно).
По върпоса за това кой спорт е най-подходящ мога да ти кажа, че в Българя, който и боен спорт да избереш все ще сбъркаш. Естествено зависи какви даходи търсиш, това не си го отбелязал. Но да речем, че искаш да ставаш милионер от това. Е, Кубрат Пулев е един и е феномен, ако смяташ, че и ти можеш да се изградиш, като него - давай. В ММА все още нямаме човек изкарал милион от това. Ако мислиш, че ти можеш да си първият - давай. Ако пък милионите ти се виждат нереален мираж и се стремиш просто към една средно добра заплата, (което пак е относително) не си заслужава, стига да не го обичаш дадения спорт. Тогава можеш и да се пробваш, но пак не е казано че ще направиш нещо. Както казах, освен всичките му тежки тренировки, талант и прочие ти трябва една огромна бездънна торба с късмет и голям хъс, за да се получи.
Не искам да задълбавам прекалено много за да не те отчаям, за това ще спра до тук. Животът си е твой, ти прецени как да го живееш. :)
Аватар
racko1

Град: Sofia

0     Мнениеот katana на 30 Ное 2011, 10:11

ако визираш само финансовата страна на нещата-не ,не си заслужава..
ско вътрешно си боец-роден,или станал такъв-парите не са водещото,а потребността да се качваш на ринга /татамито/клетката пак и пак и пак..
Аватар
katana

Град: Plovdiv

Следваща

Назад към Общи дискусии