Най-големият сайт за бойни спортове

След тренировка

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

След тренировка

0     Мнениеот FuriousAngel на 26 Юли 2011, 21:57

Здравейте! Нека всеки изкаже мнение за времето след тренировката. Какви са първите неща, който прави, какъв душ взима- топъл,студен, разтягане, вдигане на краката над нивото на сърцето ей такива неща. Аз след тренировка рязтягам и веднага изпивам едно кисело мляко след това взимам леден или горещ душ тъй като незнам кой е по добре .
FuriousAngel
FuriousAngel

Град: Pleven

Re: След тренировка

0     Мнениеот bandwidth на 26 Юли 2011, 23:28

Ако можеш взимай студен, или леден душ. Горещия натоварва повече сърцето. Гледам даже,че много хора влизат дори във вана с лед. НО не ти препоръчвам веднага да се бухнеш в леда :). Първо свикни :)
Аватар
bandwidth

Град: Devin

0     Мнениеот Kamba на 27 Юли 2011, 10:42

Аз лично след тренировка изяждам 1 банан влизам в банята за студен душ после още 1 банан нищо специално
Аватар
Kamba

Град: Varna

0     Мнениеот NeverBackDown на 27 Юли 2011, 11:33

Как леден душ,след тренировка като е загрял?!?!Не знам това кой го прави,но ще убиете момчето...Знаеш ли к'во може да се случи от рязката смяна на температурата на тялото....Банан е хубаво да се яде преди тренировка,понеже е богат на енергия.Аз ям банан преди да започна да тренирам,а след тренировка вечерям,понеже тренирам вечерта и взимам хладък душ,даже леко топъл и лягам,но не и студен.И + това големите температури в сауната натоварват сърцето,не топлата вода.
NeverBackDown
NeverBackDown

Град: Sofia

0     Мнениеот NeverBackDown на 27 Юли 2011, 11:34

А,и какъв е смисълът от вана с лед след тренировка ?
NeverBackDown
NeverBackDown

Град: Sofia

0     Мнениеот MAsTEr на 27 Юли 2011, 12:03

екстра си е леденя душ след тренировка ! възтановява мусколите и ги укрепя ,ще станеш по корав !
rick ross - b.m.f.
Аватар
MAsTEr

0     Мнениеот savag3 на 27 Юли 2011, 12:39

След кардио + корем аз влизам под душа и се къпя с хладка вода (понеже ледената не ми понася още) и след това веднага хапвам диня понеже тя засилва изгарянето на мазнини. Друг вариант е след тази тренировка да хапна мюсли(с плодове), което ме засища много!

След тренировка по бокс гледам да не ям нищо в продължение на 1 час като ограничавам и количеството вода( в смисъл пия си но по-малко и по-често )
savag3
savag3

Град: Крумовград

0     Мнениеот oho на 27 Юли 2011, 18:41

Веднага след тренировка прости въглехидрати, вода, душ (че смръди, та се не трае) когато има възможност и малко след това хубаво хапване с повечко белтъчини. Ако не може да се хапне добре, нося си ядки.

Хубаво е да се ядат банани след тренировка, защото в тях има калий - минерал, който се губи с потта. Хубаво е да се пие и магнезий. Някои пият и аспирин, да нямат мускулна треска после, което може да се предотврати и по друг начин. Като цяло е добре да се приемат изотонични напитки, чрез които се набавят загубените вещества, изкарани с потта, но са доста скъпи за всеки ден и не са по джоба на всеки.

Понеже видях въпрос за ледения душ (баня) след тренировка, идеята на това чудо е, че помага за по-бързото възстановяване. Ледената вода свива кръвоносните съдове и така изтласква отпадните продукти от тренировката (като млечна киселина) и намалява травмите върху микротъканите. После като се излезе от леда или като се стопли тялото кръвта нахлува по-бързо през стеснените кръвоносни съдове докато се разширяват и така възстановяването е по-бързо. Скоро може да пуснем статия за това.

Аз след тренировки предпочитам да редувам хладна с топла вода. Това си е гимнастика за кръвоносните съдове и е полезно да се прави, до колкото знам, дори и от нетрениращи хора.

След тренировка е изключително важно и да се разтяга. Това намалява мускулната треска, разтоварва мускулите и ускорява възстановяването.
Аватар
oho

Град: София

0     Мнениеот FuriousAngel на 28 Юли 2011, 18:25

Благодаря на всички за полезните мнения :)
FuriousAngel
FuriousAngel

Град: Pleven

0     Мнениеот frankshamrock на 29 Юли 2011, 07:26

След тренировка , задължително вкарване на малко количество бързи /прости/ въглехидрати,хладен душ и след известно време прием на храна богата на белтъчини и бавни въглехидрати.
Най-здравословното хранене ,което аз съм изпитал лично е:
1.Пълнозърнеста закуска - овесени ядки и овесени трици с мляко или вода
2.Един час преди тренировка - 1-2 плод,или сушени плодове или ядки
3.Веднага след тренировка - 1 плод
4.Един час след тренировка - черен пълнозърнест хляб +месо/яйца/,картофи/ориз/ +зеленчуци
5.Основно последно ядене,както при /4./ ,поне 1-2 часа преди лягане +1 филия черен хляб

Приема на поне 1-2 пъти дневно на протеинови шейкове между храненето е добър вариант !!!
Както и приема на хранителни добавки - като рибено или ленено масло,комбиниран продукт -каций,магнезий и цинк,продукт с комбинирани витамини и минерали.
Аватар
frankshamrock

Град: pomorie

Следваща

Назад към Общи дискусии