Най-големият сайт за бойни спортове

Счупен Нос

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

Счупен Нос

0     Мнениеот FlyingDutchman на 18 Окт 2011, 22:57

Привет. Вчера по време на спаринг ми счупиха носа след неспортсменско коляно в главата. За пръв път ми се случва и доста се поизплаших ,като си видях изкривения надясно нос в огледалото.
Единият от трениерите ми го намести обратно, след което се поду естествено. Тече малко кръв, но болка нямаше. Вчера цял ден му прилагах лед и оттока днес е спаднал, но малко. Лекарят в залата каза, че е добре наместен и само трябва да зарастне. Интересува ме след колко време би трябвало да ми спадне оттока на носа? Ако има някой компетентен с подобен неприятен опит.
Благодаря предварително ;)
Аватар
FlyingDutchman

Град: Rotterdam, Netherlands

Re: Счупен Нос

0     Мнениеот jamski на 19 Окт 2011, 00:37

И аз съм си чупил носа но не помня много много,как минаваше.Моя като го счупих ходих след седмица да ми го наместват чак,ако питаш за подуването на самия нос май бързо минаваше(около 3 дена) но отттока под очите минаваше поне за 2 седмици.
Аватар
jamski

0     Мнениеот Thief1019 на 19 Окт 2011, 01:06

ами не съм си чупил нос и за оттока мога само да предполагам но мисля че е около 4-5 дена ама за самото минаване (аз съм си чупил крак) ходих с гипс 40 дена ... носа е хрущял по голямата част и зависи къде са ти го счупили ... оттока ще е около 4-5 дена но болката около 20-30 ...

така че сигурно няма да можеш да правиш повече спаринги в близките седмици щото доли леко да те чукнат може да ти го разместят наново докъто не е зараснал а и ще те боли ...
Thief1019
Thief1019

Град: asd

0     Мнениеот ElBeasto на 19 Окт 2011, 13:30

Точно счупен нос не съм имал, но си извадих пръста на крака и ми го наместиха чак на следващия ден, сутринта. Естествено той отече и ме болеше, но не много. След като ми го наместиха имах оток за около седмица и след това изчезна, но болката в пръста си остана за поне два месеца, просто едва го движех.
За носа мисля, че е много комплексно. Ако е счупена самата кост (тя е някъде до средата на носа, можеш да я усетих как е по твърдо мястото, отколкото по надолу) ще боли доста и, както каза човека над мен, няма да можеш да играеш спаринг доста дълго. Щом са ти го наместили на момента и лекарят е преценил, че е добре не би трябвало да се тревожиш. Отока ще изчезне бързо, а между временно си тренирай, без да правиш спаринг :D
ElBeasto
ElBeasto

Град: Ловеч

0     Мнениеот kr1sh0 на 19 Окт 2011, 14:30

Абе хора, момчето ви пита за счупен нос, Вие му говорите за ръце, крака, пръсти и т.н.
Носа ми е чупен, грам не ми пукаше, още след 2 дни си играех спаринг. Няма нищо страшно стават такива работи. 1вия ден ми беше подут, после се разпредели оттока от 2те страни, и 2те очи ми се позатвориха малко, всмисъл усещаше се. Лека полека се пазех 1вата седмица, всмисъл по-затворен играх и така. След тва почна лицето леко да ми пожълтява, да ми спада оттока и ми мина. В рамките на 10 дни може би да беше.
Аватар
kr1sh0

Град: Sofia

0     Мнениеот Victor на 19 Окт 2011, 17:50

Да бе, наистина удивителен мерак на хората да пишат :)
Не бой се, счупеният нос не е травма, която ще те изведе за дълго от строя. Моят е чупен доста неприятно на няколко пъти. Хрущялът ми е накриво и едната ноздра е с по-малък капацитет, което е гадно. Проблемът не е в хрущялната преграда често, а в малките хрущяли около крилото, тези най-близко до костта на черепа. Затова след самото счупване е хубаво да се набута нещо с правилна форма, за да ги раздалечи. Като ти спадне лигавицата ще усетиш дали всичко е ок. Избягвай да играеш спаринг поне 4-5 дни, защото капилярите сигурно пак ще протекат. Кога ще спадне отокът зависи от много неща. Бързо възстановяване и успех в тренировките!
Аватар
Victor

Град: София

Назад към Общи дискусии