Зареждане

Кормие похвали заклетия си враг Джон Джоунс за това, че предизвика Алекс Перейра

Кормие похвали заклетия си враг Джон Джоунс за това, че предизвика Алекс Перейра
Публикувано на: Май 8, 2024 в 07:20 ч
Бившият шампион в две категории и звезда от Залата на славата Даниел Кормие засипа с похвали прословутия си съперник Джон Джоунс за това, че е предложил бъдещ сблъсък с Алекс Перейра, дори ако това означава, че Том Аспинал пропуска желания шампионски сблъсък за обединяване на титлите.

Джоунс, настоящ шампион в тежка категория, е извън играта, откакто през март на главно събитие на UFC 285 победи Сирил Ган и спечели вакантната корона в тежка категория.

Джон Джоунс, който трябваше да се завърне още през ноември на UFC 295, беше принуден да се откаже от двубоя със Стипе Миочич, след като получи разкъсване на гръдното сухожилие само няколко седмици преди техния двубой в "Медисън Скуеър Гардън".

През уикенда Джоунс разкри, че е постигнал устно споразумение с ръководството на UFC да се завърне по-късно тази година, но се очаква все пак да се изправи срещу ветерана от Охайо Миочич в първия си мач от март миналата година. 

Джон Джоунс преследва двубой с Алекс Перейра

Нещо повече, Джоунс приветства възможността да се изправи срещу гореспоменатия Перейра в сблъсък за титлата в тежка категория - вместо в битка с родения в Атертън Аспинал, който в момента е носител на временната титла.

Междувременно Кормие критикува Перейра, че търси лесна битка в своята категория и похвали Джоунс.

"Браво на шампиона", заяви Даниел Кормие в предаването Good Guy/Bad Guy. "Шампионът казва: "Хей, мисля, че Иржи Прохазка е следващият. Анкалаев ще трябва да почака" Умно. Алекс, защо ще се биеш с Анкалаев? Той ще се опита да се бори с теб, по-добре се бий с човек, когото вече си нокаутирал".


"Днес тези атлети са много по-умни, отколкото бяха преди, и вярвам, че това прави спорта още по-интересен", обясни Кормие. "Обичам го. Обичам това, което прави Джон Джоунс, обичам това, което прави Алекс, но мисля, че Джон избира: "Няма да се бия с Том Аспинал."

Бихте ли искали да видите как Джон Джоунс се изправя срещу Алекс Перейра по-късно тази година?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес