Зареждане

Таекуондисти 'загряваха' с форми за предстоящите състезания

Таекуондисти 'загряваха' с форми за предстоящите състезания
Публикувано на: Януари 27, 2015 в 22:13 ч

Повече от 60 участници се включиха в „ABC Fight 4“ – първото за годината вътрешно състезание по таекуон-до ITF, организирано от столичния ABC Fight Club, съобщиха от клуба. Състезанието беше на форми (тул) и е последна проверка преди републиканското първенство, което ще се проведе в Пловдив през почивните дни в Пловдив. Освен участниците от групите от Националния стадион „Васил Левски“, ”Казичене” „Манастирски ливади“ и „Люлин“, дойдоха и десетки родители, гости и приятели на таекуон-до.
 
Формите в таекуон-до (тул) представляват комплекс от движения, който се състои от основни атакуващи и защитни действия, изпълнявани в логически обоснована последователност. Трениращите имитират спаринг с няколко съперника, при което се изпълняват различни атаки и защити, съответстващи на бойна ситуация. Чрез многократните повторения, използваните по време на тренировка форми (тул) способстват за усъвършенстване на спаринга, повишаване на гъвкавостта, техниката на придвижването, укрепват мускулите, постига се контрол на дишането, плавност и ритмичност на движенията. Спарингът може да покаже - кой от съперниците е по-силен, но не може да каже - на кого техниката е по-добра. Формите (тул) са по-чувствителен индикатор за определяне нивото на индивидуалната техника на всеки трениращ.
 
Следващият турнир, организиран от ABC Fight Club, ще бъде на 7 февруари 2015 г. в дисциплината спаринг по правилата на таекуон-до ITF и кик лайт контакт по правилата на WAKO кик бокс. По този начин в „ABC Fight 5” ще могат да вземат участие всички, трениращи таекуон-до и кик бокс в клуба.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес