Най-големият сайт за бойни спортове

       

Суинг с пудовка - упражнение за силова издръжливост и експлозивност

Суинг с пудовка - упражнение за силова издръжливост и експлозивност
Публикувано на: Октомври 12, 2017 в 17:52 ч

Комплексно движение, което се изпълнява с пудовка и развива силовата издръжливост и експлозивността в атлетите. Идеално за един изцеждащ завършек на тренировката.
 

Техника на изпълнение

 

 
Разкрачът е малко по-широк от раменете, стъпалата са леко отворени навън. Стартира се в полуклек, като гърбът и кръстът са изправени през цялото време, тазът е завъртян назад. С експлозивно движение тялото се изправя, при което тежестта се залюлява напред и нагоре. Извършва се рязко разгъване в таза напред, в комбинация със заключване в коленете, както при отскок. Тежестта достига малко над нивото на очите и от горната мъртва точка се започва забавяне, и тежестта се забавя до долна мъртва точка с деакселериращ клек. Следва рязко изправяне по същия път за следващо повторение.
 

Често срещани грешки

  • кръстът и гърбът изпускат и се прегъват
  • неравномерно разпределяне на тежестта между двата крака
  • тежестта се повдига предимно с ръце
Веселин Веселинов

Денислав Василев е кондиционен треньор в SPIDER SPORT със специалност Общо кондициониране, Рехабилитация и Стречинг и състезател по бразилско жиу жицу, като има дългогодишен опит и в други бойни изкуства. Изпитал ефекта на доказаната система за хранене и трениране на SPIDER SPORT върху себе си, Денис работи да допринесе още обикновени хора и професионални спортисти да подобрят здравето, ежедневието и постиженията си по този метод.

0 споделяния
FB Сподели

Свързани Статии

Брутална тренировка със спринтове

Брутална тренировка със спринтове
Собственикът на Тринк Фитнес и помощник в Пийк Пърформанс, Дан Тринк, ни представя една брутална тренировка, която със сигурност ще допадне на любителите на спринтовете.
Статии » юни 1, 2015 (5)
цялата статия

100 повторения, 10 минути, висока интензивност

100 повторения, 10 минути, висока интензивност
Или едно предизвикателство, което ще ви осигури гарантиран прогрес.
Статии » декември 2, 2016 (3)
цялата статия
Мнения в Facebook