Най-големият сайт за бойни спортове

       

Суинг с пудовка - упражнение за силова издръжливост и експлозивност

Суинг с пудовка - упражнение за силова издръжливост и експлозивност
Публикувано на: Октомври 12, 2017 в 17:52 ч

Комплексно движение, което се изпълнява с пудовка и развива силовата издръжливост и експлозивността в атлетите. Идеално за един изцеждащ завършек на тренировката.
 

Техника на изпълнение

 

 
Разкрачът е малко по-широк от раменете, стъпалата са леко отворени навън. Стартира се в полуклек, като гърбът и кръстът са изправени през цялото време, тазът е завъртян назад. С експлозивно движение тялото се изправя, при което тежестта се залюлява напред и нагоре. Извършва се рязко разгъване в таза напред, в комбинация със заключване в коленете, както при отскок. Тежестта достига малко над нивото на очите и от горната мъртва точка се започва забавяне, и тежестта се забавя до долна мъртва точка с деакселериращ клек. Следва рязко изправяне по същия път за следващо повторение.
 

Често срещани грешки

  • кръстът и гърбът изпускат и се прегъват
  • неравномерно разпределяне на тежестта между двата крака
  • тежестта се повдига предимно с ръце
Веселин Веселинов

Денислав Василев е кондиционен треньор в SPIDER SPORT със специалност Общо кондициониране, Рехабилитация и Стречинг и състезател по бразилско жиу жицу, като има дългогодишен опит и в други бойни изкуства. Изпитал ефекта на доказаната система за хранене и трениране на SPIDER SPORT върху себе си, Денис работи да допринесе още обикновени хора и професионални спортисти да подобрят здравето, ежедневието и постиженията си по този метод.

0 споделяния
FB Сподели

Свързани Статии

Изгаряй още повече мазнини с интервални тренировки и въже за скачане

Изгаряй още повече мазнини с интервални тренировки и въже за скачане
Ако се чудите как да подобрите високоинтензивните интервални тренировки, за да горите още повече калории и мазнини, трябва да започнете да скачате на въже.
Статии » май 25, 2018 (0)
цялата статия

Две невероятни упражнения за изправяне на стойката, които работят

Две невероятни упражнения за изправяне на стойката, които работят
Добре помним изгърбената стойка на 'по-начетените' деца в училище, както и тези които прекаляваха с компютъра - изкривен гръбнак и изведена напред глава.
Статии » юни 4, 2018 (0)
цялата статия
Мнения в Facebook