Зареждане

UFC 116 - преглед и прогнози

UFC 116 - преглед и прогнози
Публикувано на: Юли 1, 2010 в 19:50 ч

След сериозни здравословни проблеми и година почивка, шампионът на UFC в тежката категория Brock Lesnar най-накрая ще се завърне в събота вечер в състезанието по смесени бойни изкуства (MMA) UFC 116, а това завръщане ще бъде срещу най-големия му опонент до днешна дата, непобедения Shane Carwin. Това се очертава да бъде една от най-големите битки в тежката категория в историята на смесените бойни изкуства.

Събитие: UFC 116: Lesnar vs Carwin

Дата: 3 юли, 2010

Местоположение: MGM Grand Garden Arena, Las Vegas

Brock Lesnar vs Shane Carwin
Няма нищо сигурно за този двубой. Двама огромни състезателя ще бъдат в клетката до 25 минути, но по-вероятно за доста по-малко. Carwin има страхотна физика, която е надделявала над всеки негов съперник, но никога пътя му не се е пресичал с този на Lesnar, който е по-голям от Carwin, по-силен от Carwin, по-бърз от Carwin и много по-завършен борец от Carwin. Разбира се, има и друга гледна точка: Lesnar никога не се е бил срещу толкова голям и силен противник като Carwin. Lesnar имаше прекалено дълга почивка, но смятам, че Lesnar ще използва превъзходството в борбата си за да контролира Carwin и може би да спечели с TKO от удари на земята.
Прогноза: Lesnar

brock lesnar shane carwinYoshihiro Akiyama vs Chris Leben
Leben тъкмо се би на 19-ти юни в The Ultimate Fighter Finale и аз го признавам за това, че се съгласи да се бие толкова скоро след последното си излизане, тъй като трябваше да замести контузения Wanderlei Silva. Но не смятам, че има добър шанс за победа над Akiyama, който е по-добър и завършен боец от Leben във всяко отношение. Залагам, че Akiyama ще заключи Leben във втория рунд.
Прогноза: Akiyama


Chirs Lytle vs Matt Brown
Това е реванш на двубой от преди четири години от United Fight League. Тогава Lytle победи Brown с гилотина във втория рунд и е много вероятно същото да се случи и втори път. Но смятам, че страйкинг уменията на Brown се подобриха значително и може да покаже добра стойка и да спечели със съдийско решение.
Прогноза: Brown

Krzysztof Soszynski vs Stephan Bonnar
Това е друг реванш на двубой, който се проведе през февруари и приключи съмнително след като Bonnar не можа да продължи след като Soszynski му отвори аркада при случаен удар с глава. Официално това трябваше да бъде победа на Soszynski с TKO, но от UFC решиха да дадат друг шанс на Bonnar. Може би Soszynski ще спечели отново, този път със съдийско решение, което ще бъде четвърта поредна загуба за Boannar. Неговата работа в UFC винаги ще бъде сигурна, тъй като той значи много за компанията след първия сезон на риалити шоуто The Ultimate Fighter, но феновете ще видят, че този Bonnar не се справя много добре.
Прогноза: Soszynski

George Sotiropoulos vs Kurt Pellegrino
Sotiropoulos изглеждаше отлично при победата си над Joe Stevenson през февруари и въпреки, че Pellegrino има добро бразилско жиу-житцу, което няма да улесни Sotiropoulos, смятам че ще направи такава победа, че феновете ще искат да го видят да се бие с някой от по-добрите играчи.
Прогноза: Sotiropoulos

Ако имате ваши наблюдения, прогнози или коментари относно предстоящото UFC 116, моля направете ги в темата във форума.

Автор: Michael D. Smith

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес