Зареждане

Треньорите на Валуев и Хей

Треньорите на Валуев и Хей
Публикувано на: Ноември 5, 2009 в 10:09 ч

И Дейвид Хей, и Николай Валуев имат интересни треньори, чиито методи могат да се окажат решаващият фактор в двубоя за световната титла на WBA в свръхтежка категория в събота вечер. Този сблъсък може и да не е досущ като истинската битка между Давид и Голиат, но двубоят между мъжете във всеки от двата ъгъла, може да има огромно значение.

Хей има Адам Буут - боксовия фен и експерт по спортна медицина и психология, под чието ръководство се подготвя от в първите си дни на аматьор. Човек би си помислил, че Буут е създателят на стратегията trash talking, с която си служи брилянтно и сега, като осигурява драма за репортерите, отразяващи голямото събитие.

Ако Буут е гигантът в този сблъсък, то малкият човек е в ъгъла на Валуев. Ето една блестяща снимка, публикавана в "Таймс", на неговия треньор и мениджър Александър Зимин. Ако Валуев сякаш е излязъл от страниците с пътешествията на Гъливер при великаните, то тогава Зимин идва от страниците, в които Гъливър отива в страната на лилипутите. Той е по-нисък от Валуев дори когато 36-годишният световен шампион е седнал на стола си. На външен вид той е дребен, но боксовият му мозък е чудовищен. Зимин бе човекът, който тренираше боксоьорите на бившия СССР в дните, когато те обираха златните и сребърните медали на Олимпийските игри. След това той работеше в Япония с боксьори от категория "муха" преди да се захване с Валуев, след като руснакът загуби титлата си, отнета му от Руслан Чагаев през 2007 година. Зимин твърди, че напълно е променил тренировките на Валуев и е подобрил движението му на ринга. Сега той е по-слаб, по-пъргав, в по-добро физическо състояние и с по-бързи удари.

валуев хей бокс състезание

 

Източник: Sportal.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес