Зареждане

Топ 10 бойци с най-много битки в историята на ММА

Топ 10 бойци с най-много битки в историята на ММА
Публикувано на: Август 9, 2018 в 01:09 ч
MMA е може би най-бруталния спорт в който не е лесно да направиш много битки, защото във всяка една битки залагаш здравето си. Това обаче не се отнася за бойците, които ще видите в тази статия, защото те са готови да се бият с всеки и навсякъде.

Тук ще разгледаме кои са бойците с най-много битки в историята на ММА и има някои от тях, които продължават да се бият и да увеличават броя на битките си в клетката.


10. Travis Wiuff


Travis прави своя дебют през далечната 2001г. В третата си битка през 2002г успява да нокаутира бъдещия претендент в UFC, Keith Jardine само за 6 секунди. Същата тази година се бие цели 14 пъти като записва рекорд 12-3 и се бие по няколко пъти в месеца.

През кариерата си се е състезавал за IFL, King of the Cage и Bellator. Едно от най-големите му постижения е през 2008г когато побеждава 3-ма бойци в една вечер, като сред тях е и бившият шампион в тежка категория на UFC, Ricco Rodriguez с тази победа той печели турнира в тежка категория на YAMMA .

Wiuff също така има 2 битки в UFC, като губи и двете от Vladimir Matyushenko и Renato Sobral. Той продължава да се състезава и до днес, като за последно губи за 23 секунди от Greg Rebello през февруари тази година.

В кариерата си има: 75 победи, 22 загуби, 1 NC - общо 98 битки
Най-значими победи: Ricco Rodriguez, Jeff Monson, Kazuyuki Fujita, Keith Jardine


9. Paul Jenkins


Прави своя дебют на 29 през 2000 и само за първите две години записва рекорд 10-6-1 като професионалист. Jenkins се оттегля от ММА през 2010, след като губи с нокаут във втория рунд от Jack Marshman.

В кариерата си има: 41 победи , 47 загуби , 8 равенства , 2 NC - oбщо 99 битки
Най-значими победи: Jean Silva, Orlando Weit, Jason Ball

8. Yuki Kondo


Yuki Kondo прекарал по-голяма част от кариерата си в своята родина и само 4 пъти се бие извън Япония. Каратеката се е бил в едни от най-престижните организации като UFC, PRIDE, DEEP и Pancrase. Също така той се е изправял срещу бойци, които са по-едри от него като Tito Ortiz и Josh Barnett.  

От 1996 до 2017 Kondo успява да постигне поне по 1 победа годишно в битките си. Въпреки дългата си кариера от 104 битки, Kondo не е поемал големи щети и има само 6 загуби с нокаут. Той продължава да се състезава и миналия месец загуби от Renzo Gracie, който се завърна на 51 години.

В кариерата си има: 60 победи, 35 загуби, 9 равенства - 104 битки
Най-значими победи: Ikuhisa Minowa, Mario Sperry, Frank Shamrock, Semmy Schilt, Matakatsu Funaki
7. DENNIS REED Въпреки че прави дебюта си през 1996, Reed никога не се е бил за голяма организация.Вместо това то прекарва по-голяма част от кариерата си в местни организации в  Айова. Reed показва потенциал в началото на кариерата си, но сега е готов да се бие с всеки новак, които иска да има победа над ветеран в своята статистика. Той печели само 2 от последните си 22 битки.

В кариерата си има: 45 победи, 63 загуби, 1 равенство - общо - 109 битки 
Най-значими победи: Tyrone Roberts, Adrian Serrano, Matt Andersen6. Bryan Robinson


Професионален боец от 2001, Bryan Robinson е номер 4 в класацията за най-много загуби в историята на ММА. Записва рекрод 3-5 в първата си година като професионалист и през 2002 се бие цели 38 пъти. Robinson никога не стига до голямата сцена, но след 4 поредни победи през 2008, е номер 248 в световната ранглиста на ММА в тежка категория. Интересен факт е че той има проблеми с играта си на земя и е събмитван цели 55 пъти.

Robinson се оттегля през 2013 след като губи 8 поредни битки със събмишън или нокаут.

В кариерата си има: 45 победи, 65 загуби - общо - 110 битки
Най-значими победи: Няма


5. Ikuhisa Minowa


Започва кариерата си в Pancrase, Minowa по-късно подписва с  UFC и побеждава Joe Slick на UFC 25. От тук той стига до PRIDE и се бие със значително по-едри опоненти, но благодарение на ударите си с крака постига добри победи. Minowa е от най-известните бойци в Япония. Minowa през на 2009 Dream Super Hulk Grand Prix е най-дребен, но успява да събмитне гиганти като Bob Sapp и Hong Man-Choi,  а на финала нокаутира Sokoudjou. 

В кариерата си има: 63 победи, 42 загуби, 8 равенства - общо - 113 битки
Най-значими победи: Phil Baroni, Eric 'Butterbean' Esch, Don Frye, Sokoudjou
4. Jeremy HornЗапочва кариерата си през 1996, Jeremy Horn записва 34-4-4 в първите си битки. Известен е със серията си от 3 победи над Chael Sonnen. Днес Horn е е треньор в своята зала Elite Performance gym в Юта и въпреки че не се е бил от  2015 споделя, че все още има интерес да се завърне.

В кариерата си има: 91 победи, 24 загуби, 5 равенства - общо - 120 битки
Най-значими победи: Chuck Lidell, Chael Sonnen, Forrest Griffin, Josh Burkman


3. Dan Severn


Започва кариерата си през 1994 в UFC и губи на финала на UFC 4 от  Royce Gracie. Завръща се на UFC 5 и побеждава 3-ма бойци в една вечер за да спечели турнира. Година по-късно успява да спечели и Ultimate Ultimate tournament през 1995. Записва рекорд 9-4 в UFC и през 2005г е приет в Залата на славата на UFC. Оттегля се от ММА през 2012г.

В кариерата си има: 101 победи , 19 загуби, 7 равенства - общо - 127 битки 
Най-значими победи: Tank Abbot, Ken Shamrock, Forrest Griffin, Oleg Taktarov
2. Shannon Ritch


Shannon 'The Cannon' Ritch държи рекорда за най-много загуби в историята на ММА. Между юни 2001 и юли 2002 Ritch записа 14 битки без победа. The Cannon има 2 битки PRIDE, които са загуби от Kazushi Sakuraba и Daisuke Nakamura и двете със събмишън в първия рунд. В последните няколко години участва в битки с голи ръце в Обединеното Кралство.


В кариерата си има: 58 победи, 84 загуби, 4 NC - общо - 146 битки
Най-значими победи: Ray Elbe
1. Travis Fulton 


Никой дори не е близо до това да се приближи до неговия рекорд в ММА. Въпреки факта, чe се е бил само 2 пъти в UFC, Fulton се е изправял срещу големи имена като Evan Tanner, Rich Franklin, Forrest Griffin, и Andrei Arlovski.

Fulton не се страхува от щетите, които може да получи в бойните спортове. Железният човек има също 65 битки в професионалния бокс в които е нокаутиран цели 22 пъти. Все още продължава да се състезава и последната му загуба е от Atilla Vegh през 2017г.

В кариерата си има: 253 победи, 54 загуби, 10 равенства, 1 NC - общо - 318 битки
Най-значими победи: Heath Herring, Wes Sims, Joe RiggsПоследни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес