Зареждане

Как се правят MMA залози

Как се правят MMA залози
Публикувано на: Април 15, 2023 в 08:27 ч
Смесените бойни изкуства са изключително динамичен и интригуващ спорт, който събира милиони фенове по цял свят както на трибуните и пред екраните, така и в букмейкърските платформи.
 
Както всяка друга популярна дисциплина, боксът и смесените бойни изкуства намериха своето място в света на онлайн спортните залагания. В момента ММА е един от най-бързо развиващите се пазари за поставяне на бет онлайн, с интересни събития, различни опции за залагане и конкурентни коефициенти.

Състезаващите се в сферата на бойните изкуства имат солидната подкрепа на своите фенове. Поради спецификата на този вид спортове, запалянковците не са толкова многобройни, колкото при класическите дисциплини като футбол и тенис, но за сметка на това са добре запознати с правилата и тънкостите на ММА мачовете, както и с отличителните черти на любимите си боксьори. Това ги прави истински специалисти в сферата и им дава предимството да знаят какво правят, когато поставят ММА залози.

Същност на ММА залозите

Залозите на смесени бойни изкуства не се различават съществено от останалите видове класически залози, но имат своите особености заради спецификата на ММА. Селекциите се отварят, когато са налични големи мачове и състезания като UFC, KSW и Rizin FF. Запалянковците могат да направят прогнозите си преди събитието или по време на мача, в случай че е налична опцията за залагане на живо.
 
Поради програмите на бойните изкуства пазарите или възможностите за залог са значително по-ограничени от масовите спортове като футбол например. Повечето мачове дори разполагат с един единствен пазар, на който може да се правят предварителни залози, и това е победител в мача. Разбира се при решаващи срещи възможностите се увеличават. Освен пазар за победител те могат да предлагат и възможности като метод на победа, брой рундове и дори конкретни пазари за всеки един отделен рунд.
 
Най-интересната опция, която е свързана тясно с естеството на бойните изкуства и изисква познаване на спорта и на състезателите, е тази за метода на победа. Изборът се свежда до нокаут, технически нокаут, дисквалификация или отказване за всеки един от опонентите, съдийско решение или техническо решение, както и равенство. Освен предизвикателството за точно прогнозиране на края на мача, опцията за метод на победа предлага и добри коефициенти, които несъмнено привличат вниманието на залагащите.
 

Залози на бокс

 
Бетовете на бокс при онлайн букмейкърите могат да бъдат събрани в един раздел заедно с ММА залозите, но обикновено се срещат като две отделни категории, поради разликата в двата вида бойни изкуства. Боксът има значително по-богата история в сравнение с ММА. Дисциплината се заражда още преди повече от 5000 години, докато смесените бойни изкуства датират от едва няколко десетилетия като самостоятелен раздел на бойните спортове. Независимо от от това и двата спорта се радват на голямо внимание и се развиват паралелно с възможностите за залагане, тъй като това е начинът на запалянковците да вземат непряко участие в двубоя и да подкрепят любимия си боксьор.
 
Видовете пазари за залози в бокса са подобни на тези в ММА. На първо място е пазарът за победител в мача, а при по-важни и решаващи двубои възможностите стават по-разнообразни. Феновете могат да направят прогнозите си относно общия брой рундове, до който ще стигнат играчите, например под или над 7.5, както и в кой рунд ще приключи мачът. Друг популярен пазар е метод на победа, който дава същите опции като при смесените бойни изкуства. Запалянковците могат да заложат и на точния рунд, в който един от двамата играчи ще победи, като тук коефициентите обикновено са най-големи. Другият вариант е да се заложи на група рундове, например победа за единия боксьор в рундове 10-12.
 
Начинът на провеждане на срещите в бойните изкуства и динамичния развой на събитията обуславят предпочитанията на повечето запалянковци да залагат на живо по време на двубоя. Това обаче означава, че залагащите трябва да бъдат бързи и наблюдателни, тъй като при това положение коефициентите могат да се променят за секунди.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес