Зареждане

Ше може ли Holly Holm да стане толкова популярна, колкото Ronda Rousey?

Ше може ли Holly Holm да стане толкова популярна, колкото Ronda Rousey?
Публикувано на: Ноември 28, 2015 в 08:00 ч

Изненадващата победа на Holly Holm по време на UFC 193 и детронирането на Ronda Rousey като шампион в категория петел при жените й донесе изключително бърза популярност. Всички погледи в момента са насочени към нея, като най-често задавания въпрос е: „Ще може ли тя да успее да се превърне в толкова голяма и популярна звезда като Rousey?“

След като нокаутира по зашеметяващ начин Rousey още във втория рунд, Holm е канена и изключително желана от всички медии, за да говори за победата си. От UFC също се възползват по чудесен начин от нарастващата й популярност като й уреждат интервюта навсякъде. Тя се появи на баскетболния мач Clippers-Warriors и на двубоя между Canelo - Cotto - две големи събития, където присъстваха множество звезди, а Holm беше една от най-ярките и открояващи се.
 
Дори се появи нейна снимка в компанията на Floyd Mayweather, Jr., който е известен с избухливия си нрав.

Holm се появи в предаването на АВС "Good Morning America", където иронично отговаряше на въпросите, свързани с нейната победа. Това не беше някаква изненада, тъй като Rousey използва гостуването си именно в същото това предаване, за да обяви двубоя си с Holm. Тогава от "Good Morning America" сякаш подцениха таланта на Holm и шансовете й за победа.

Само до преди няколко месеца, по време на пресконференцията на UFC през септември, сякаш никой не изглеждаше заинтересован от нейната личност. Сега, Holm се очертава като втората най-популярна звезда в компанията след Conor McGregor.

Дали чувстващата се недооценена Holm ще помогне на бизнеса на UFC?

От една страна наистина трябва да признаем, че компанията е инвестирала много в Rousey, която успя със своите победи и с изградения си облик на непобедима да започне дори филмова кариера. Не бива да пропускаме и редицата предложения за спонсорство, които й бяха отправени, такива, каквито много от другите бойци така й не получиха.

UFC определено придоби изключително голяма популярност, благодарение на Rousey. Тя докара на компанията неочаквано голям брой нови фенове, а приходите от нейните участия бяха многобройни. Загубата й изправи UFC в изключително сложна ситуация. Сега те трябва да инвестират и да започнат отначало с популяризирането на една нова и някак непозната за феновете личност.

Holm е нещо много по-различно от Rousey. Това може да донесе на UFC нови почитатели –тези, които преди това не са харесвали Rousey. Въпреки че Ronda е изключително популярна, не са малко на брой хората, които не харесват държанието й. Именно те сега може да намерят своята „звезда“ в лицето на Holm. Най-вероятно скоро ще се намери и нещо в характера на Holly, което да не им хареса, но за момента тя наистина се оказва една приятна изненада.

Holm също получи няколко предложения за спонсорство, въпреки че се очакваше те да са повече. Може би и спонсорите изчакват да видят как ще се развие следващия й двубой. Може би дори чакат мача-реванш с Rousey.

Не може да отречем, че Ronda Rousey постави основите и направи женския ММА толкова популярен, но не бива да подценяваме таланта и личността на Holly Holm.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес