Зареждане

Панайот Чанков: Ценете това, което имате и не похабявайте здравето си

Публикувано на: Юли 2, 2019 в 15:21 ч
Панайот Чанков е от хората, които успяват да вдъхновят и да покажат нагледно всичко това, което сме чели в книгите и виждали във филмите, за силата на волята и човешкия дух.

26-годишният Панайот е роден с детска церебрална парализа и от малък му е трудно да се движи, включително да пие вода и да се храни.

Това обаче по никакъв начин не му пречи да гони мечтите си и го калява, за да стигне до мястото където е днес - двукратен участник на световно първенство по канадска борба, носител на втори дан по карате киокушинкай и е един от най-добрите спортисти по набиране на уличен фитнес.

"Здравето, движението и силата са неща, за които се боря през целия си живот. Повечето ги получавате наготово, но това не означава че трябва да ги похабявате. За себе си смятам, че ако не бях преминал през многобройните часове тренировки, нямаше да бъда това, което съм и да ценя това, което имам," споделя Панайот.

От 5 години младежът от Сливен не само събира очите на състезанията по стрийт фитнес и канадска борба, но е и мотиватор на много хора в неговото положение, показвайки че граници пред човешката воля няма.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес