Най-големият сайт за бойни спортове

       

Yoel Romero се качва в полутежка категория, мениджърът му иска среща с Daniel Cormier

Yoel Romero се качва в полутежка категория, мениджърът му иска среща с Daniel Cormier
Публикувано на: Юли 11, 2018 в 09:03 ч
След като Yoel Romero претърпя втора загуба в средна категория срещу шампиона Robert Whittaker на UFC 225 преди няколко седмици, започна да се говори, че 'Soldier of God' ще се мести в полутежка категория. Това е защото Romero не успя да се вмести в килограмите за втори път.

Сега неговият мениджър Malki Kawa потвърди информацията и разкри, че му е била предлагана среща с Alexander Gustafsson на UFC 227, което ще се проведе на 4-ти август, преди да бъде дадена на Volkan Oezdemir.

"Говорим с UFC за преместването му в полутежка категория. Мисля какво да им предложим. Бяха ни предложили среща с Gustafsson и приехме, но той трябваше да се бие през август, а Yoel искаше това да се случи по-късно, тъй като трябва да се подложи на операция. Така че се говори да се бие в полутежка категория."

И понеже си нямат противник за момента, Kawa споделя, че обмисля да предложи на UFC Romero да дебютира в полутежка категория срещу настоящия шампион Daniel Cormier, който вече държи и титлата в тежка категория.

"Гледах му резултата и хората, които е побеждавал и не знам какво биха си помислили феновете за среща между Romero и Cormier. Cormier иска големи срещи и мисля, че това ще е най-голямата възможна."

Наричан най-добрият боец в UFC без титла, Romero има наистина добро резюме - в миналото той е нокаутирал бившите шампиони Chris Weidman, Luke Rockhold и Lyoto Machida. Това, според Malki, трябва да е достатъчно, за да обмислят от UFC предложението.

"Не знам как биха реагирали от UFC, но Yoel Romero е бил пет шампиона. Трима от UFC и двама от Strikeforce. Той е чудовще в Октагона."

"Той е най-добрият боец в UFC без титла. И към момента си няма уредена среща, а Cormier иска да се бие с някого - може би ще ни позволят да направим двубоя."

DC наистина сподели, че има намерение да защитава титлата в полутежка категория преди да се изправи срещу Brock Lesnar, но все пак се е прицелил към бившия шампион Mauricio Rua. Разбира се, Shogun първо трябва да се справи с Anthony Smith на UFC Fight Night 134 на 22-ри юли преди въобще да се мисли за този двубой.

Ако не, Romero е повече от готов да влезе в клетката срещу Cormier докато Lesnar получи зелена светлина да се бие.
0 споделяния
FB Сподели

Свързани Новини

Junior dos Santos защити Cormier и желанието му да се бие с Brock Lesnar

Junior dos Santos защити Cormier и желанието му да се бие с Brock Lesnar
Въпреки че част от ММА обществото е гневно, че Brock Lesnar ще получи битка за титлата срещу Daniel Cormier ей така, въпреки че не е белязал победа от 2010-та насам, Junior dos Santos е готов да застане на страната на DC.
Новини » юли 18, 2018 (0)
цялата новина

Daniel Cormier потвърди, че срещата с Brock Lesnar ще му бъде последна

Daniel Cormier потвърди, че срещата с Brock Lesnar ще му бъде последна
Двойният шампион споменаваше напоследък, че ще се бие още два пъти преди да се оттегли след като нокаутира Stipe Miocic на UFC 226, като едната среща се очаква да бъде срещу Brock Lesnar.
Новини » юли 17, 2018 (0)
цялата новина
Мнения в Facebook