Зареждане

Yoel Romero се качва в полутежка категория, мениджърът му иска среща с Daniel Cormier

Yoel Romero се качва в полутежка категория, мениджърът му иска среща с Daniel Cormier
Публикувано на: Юли 11, 2018 в 09:03 ч
След като Yoel Romero претърпя втора загуба в средна категория срещу шампиона Robert Whittaker на UFC 225 преди няколко седмици, започна да се говори, че 'Soldier of God' ще се мести в полутежка категория. Това е защото Romero не успя да се вмести в килограмите за втори път.

Сега неговият мениджър Malki Kawa потвърди информацията и разкри, че му е била предлагана среща с Alexander Gustafsson на UFC 227, което ще се проведе на 4-ти август, преди да бъде дадена на Volkan Oezdemir.

"Говорим с UFC за преместването му в полутежка категория. Мисля какво да им предложим. Бяха ни предложили среща с Gustafsson и приехме, но той трябваше да се бие през август, а Yoel искаше това да се случи по-късно, тъй като трябва да се подложи на операция. Така че се говори да се бие в полутежка категория."

И понеже си нямат противник за момента, Kawa споделя, че обмисля да предложи на UFC Romero да дебютира в полутежка категория срещу настоящия шампион Daniel Cormier, който вече държи и титлата в тежка категория.

"Гледах му резултата и хората, които е побеждавал и не знам какво биха си помислили феновете за среща между Romero и Cormier. Cormier иска големи срещи и мисля, че това ще е най-голямата възможна."

Наричан най-добрият боец в UFC без титла, Romero има наистина добро резюме - в миналото той е нокаутирал бившите шампиони Chris Weidman, Luke Rockhold и Lyoto Machida. Това, според Malki, трябва да е достатъчно, за да обмислят от UFC предложението.

"Не знам как биха реагирали от UFC, но Yoel Romero е бил пет шампиона. Трима от UFC и двама от Strikeforce. Той е чудовще в Октагона."

"Той е най-добрият боец в UFC без титла. И към момента си няма уредена среща, а Cormier иска да се бие с някого - може би ще ни позволят да направим двубоя."

DC наистина сподели, че има намерение да защитава титлата в полутежка категория преди да се изправи срещу Brock Lesnar, но все пак се е прицелил към бившия шампион Mauricio Rua. Разбира се, Shogun първо трябва да се справи с Anthony Smith на UFC Fight Night 134 на 22-ри юли преди въобще да се мисли за този двубой.

Ако не, Romero е повече от готов да влезе в клетката срещу Cormier докато Lesnar получи зелена светлина да се бие.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес