Зареждане

Yoel Romero съди производител на хранителни добавки заради забранени вещества

Yoel Romero съди производител на хранителни добавки заради забранени вещества
Публикувано на: Януари 17, 2018 в 12:30 ч
 
От UFC имат може би най-стриктната политика спрямо допинга в историята на спорта и множество пъти са откривали различни добавки със забранени вещества. Известно е, че някои безскрупулни производители ги добавят нарочно към продуктите си, но досега не е имало кой знае какви доказателства за това.

Сега обаче, когато някой боец бъде заподозрян, той може да обърне внимание на добавките, които приема, и да идентифицира евентуално проблематичните. От Антидопинг агенцията в последствие ги изследват в лаборатория и дори могат да проследят партидата. Такъв е и случаят с Yoel Romero, който беше отстранен от състезанията за шест месеца, в които обаче изгуби възможност да се изправи за титлата.

Затова и боецът е решил да осъди производителя на проблемната добавка.

На 16-ти декември 2015-та, Romero дава на Антидопинг агенцията проба от урината си, като се тестът му се оказва положителен. В последствие от агенцията изследват една от добавките, които боецът е взимал и установяват, че не е толкова чиста, колкото твърди производителят.

Yoel Romero не пропуска възможността да го осъди, под претекст, че не е спазвал определени стандарти в своята фабрика, както и че е знаел за забраненото вещество в продукта му. Romero също твърди, че репутацията му била ощетена по този начин и пропуснал възможност да се изправи за титлата в средна категория на UFC.

Сега на Yoel Romero му предстои да се изправи срещу Luke Rockhold в UFC 221, което ще се проведе на 10-ти февруари.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес