Зареждане

Yair Rodriguez бил повлиян от напрежението, но обещава да се върне по-добър от всички

Yair Rodriguez бил повлиян от напрежението, но обещава да се върне по-добър от всички
Публикувано на: Февруари 21, 2018 в 10:08 ч

Yair Rodriguez бързо се издигна в очите на мнозина, спечелвайки всичките си шест срещи в Октагона, включително и тази срещу B.J. Penn.

В UFC 211 обаче Pantera среща трудности, изправяйки се срещу бившия шампион Frankie Edgar. Той не успя да се справи със своя опонент и падна чрез ТКО във втория рунд.

Според Rodriguez, напрежението от очакванията на всички го смазало и затова не се справил достатъчно добре. Ако питате него обаче, загубата била ясна много преди самата среща.

"Не можех да понеса напрежението. Просто експлодира. Очаквах много от себе си. Полудявах. Беше странно. Не слушах треньорите си. Ядосвах се на тренировките."

Yair отрича срещата с Edgar да е била приета прекалено рано, споделяйки, че е трябвало да бъде готов за всеки, който се опълчи срещу него.

"Мнозина твърдят, че приех прекалено рано двубоя с Frankie - на 25 години съм и 20 от тях се занимавам с бойни изкуства. Знам за какво говоря. Разбира се, Frankie има много повече опит, но аз трябва да бъда готов. Ако съм на върха, трябва да бъда готов. Нямам намерение да се оправдавам."

Yair направи много промени откакто загуби, като една от тях беше да се премести да тренира в залите на UFC във Вегас, запазвайки част от треньорите си. Относно това, което следва, Pantera смята да се завърне по-късно тази година и да се изправи срещу някой от топ бойците.

"Тъкмо се бих с Frankie Edgar, който е на ръба да се бие за титлата. Това значи нещо. Преди това бях в серия от шест победи. Искам да бъда най-добрият и ще го докажа. Уверен съм. Хората, които ме виждат как тренирам, ще ви кажат. Не приемам нещата на шега."

Предложения за следващия опонент на Yair?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес