Зареждане

Владислав Кънчев уплаши, но не успя да победи UFC ветерана Величкович

Владислав Кънчев уплаши, но не успя да победи UFC ветерана Величкович
Публикувано на: Ноември 7, 2020 в 20:04 ч
Владислав Кънчев не успя да защити титлата си в сръбската ММА организация Serbian Battle Championship. Той загуби със съдийско решение от UFC ветерана Боян Величкович в главното събитие на SBC 29: Revenge.

Двамата започнаха с размени и игра в центъра, но в третата минута на първия рунд Кънчев получи неприятен удар в слабините.

След като се възстанови битката бе подновена и двамата отново заиграха в стойка, като не след дълго Величкович опита събаряне, но двамата застанаха до клетката без да паднат на земята. Двамата разменяха удари, но без да се впускат в размени, а сръбския боец упорито се пазеше и стоеше на дистанция от тежките ръце на Влади, възползвайки се от ръстовото си предимство и киковете си.
 

Във втория рунд след няколко успешни атаки на Кънчев, Величкович нанесе два добри ритника и успя да притисне за кратко шампиона към клетката. Останалата част от рунда премина в стойка, като вече Величкович успя да намери най-добрата дистанция за него, нанасяйки множество кикове на Влади.

В третия рунд Влади сякаш продължи да играе за контраатака, докато Величкович следваше плътно стратегията си да държи на дистанция опонента си и да нанася кикове, без да влиза в размени, използвайки по-високия си ръст. Кънчев контрира добре и едно от събарянията на сърбина, като развъртя и тежките си балтии, които определено уплашиха и нараниха "Serbian Steel".


Влади беше на няколко удара от победата над претендента, който обаче потърси спасение в опит за събаряне, което този път беше успешно.

Там Величкович зае доминираща позиция до края на третия и последен рунд.


В крайна сметка двубоя стигна до съдийско решение и тримата странични съдии дадоха гласа си за Величкович, който стана новия шампион на SBC в полусредната категория.


Това бе трети шампионски двубой за Влади в престижната сръбска организация и тази загуба прекъсна серията му от 5 поредни победи.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес