Зареждане

Вердум: Кадиров ми подари мерцедес, защото казах 'Ахмат сила'

Вердум: Кадиров ми подари мерцедес, защото казах 'Ахмат сила'
Публикувано на: Август 13, 2022 в 02:00 ч
Бившият шампион на UFC в тежка категория (до 120 кг), бразилецът Фабрисио Вердум говори за подаръка от главата на Чечения Рамзан Кадиров, който той получи през 2017 година. Припомнете си, че през ноември 2017 г. Вердум получи автомобил Mercedes като подарък от клуб Ахмат, след като победи Марчин Тибура. 

Дуелът беше част от турнира UFC Fight Night 121, който се проведе в Сидни, Австралия. Вердум успя да спечели срещата с решение след 5 рунда. Фабрисио е приятел на Кадиров и няколко пъти му гостуваше. "Vai Cavalo" представляваше боен клуб 'Ахмат', където тренират едни от най-добрите бойци в света.

Всички в клуба крещят 'Ахмат сила'. Тази фраза е религиозен и политически лозунг в чест на покойния чеченски президент Ахмат Кадиров. Тя официалният боен вик на Чечня. От 2017 г. тя се разпространява от сина му, ръководителя на Чечения Рамзан Кадиров и неговия антураж.

След победата си над Тибура, Вердум изкрещя в клетката 'Ахмат сила', което стоплило сърцето на Кадиров и той развързал кесията.

„Представлявах боен клуб 'Ахмат' три години. Затова, когато се казва нещо, винаги се казва и „Ахмат сила“. Бях представител на президента Кадиров, нали? И така, направих битката с Тибура в UFC.

Спечелих, дадох интервю и когато Джо Роугън вече си тръгваше, аз взех микрофона и извиках: „Ахмат сила!“ И когато излязох от клетката, президентът ми се обади и каза: „Вердум, хареса ми! Ахмат сила!

Като се върнеш, ще отидеш и ще си купиш каквато и да е кола. Искам да ти я подаря. Отговорих, че не мога да го приема, на което той каза: „Не, можеш“. Избрах си мерцедес“, каза Вердум в подкаста на Podpah. 

Ето видео от интервюто, което донесе мерцедес на Вердум преди години.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес