Зареждане

Вълна от омраза заля расиста Джо Роугън

Вълна от омраза заля расиста Джо Роугън
Публикувано на: Февруари 7, 2022 в 08:01 ч
В последно време легендарният анализатор, подкастър и коментатор в UFC Джо Роугън не може да си почине от критики. 54-годишния американец е един от най-критикуваните и обсъждани хора в последната година в САЩ.

Той кани в своя подкаст известни лекари, които говорят неща за COVID-19, а тези неща не се харесват на властите. Лекари и учени се обединиха и призоваха компанията Spotify да вземат мерки срещу Роугън и дезионформацията, която бълвал в своя подкаст.

Джо мина в защитен режим, но това не помогна. Той пребори COVID миналата година и даде рецептата си на Дейна Уайт, която включва моноклонални антитела и ивермектин. Този вид лечение не е одобрен от СЗО и Роугън пак отнесе критики.

Сега обаче има и нови проблеми за Роугън. Той беше обявен за расист, след като в социалните мрежи пуснаха видео, което показва как Джо използва думичката "Негър" в своите подкасти.

Това е дума, от която чернокожите в САЩ се обиждат и не позволяват на белите да я казват. Роугън обаче я казва и това ядоса Нийл Йънг, който даде ултиматум на Spotify. Той ги предупреди, че трябва да избират между него и Роугън.

Легендата в кеча и киното Дуейн Джонсън, по-известен като "Скалата" също оттегли подкрепата си към Роугън след скандала с думичката "Негър". Това принуди Джо пак да мине в защитен режим и в социалните мрежи той сподели:

Знам, че за повечето няма контекст, в който на бял човек би било позволено да каже тази дума, камо ли да говори публично в подкаст. Сега съм съгласен с това. Не съм го говорил от години. 

Все пак съм го използвал и преди. Мислех, че мнозина ще разберат, че го използвам единствено заради контекста. Както, например, Куентин Тарантино го използва в Криминале. 

Казах също, че няма друга дума в целия английски език, която да е разрешена да се използва само от една група хора. И ако изведнъж се използва от бял човек, тогава става расистко и токсично.

Чернокожите обаче могат да го използват в различни ситуации. Това е много необичайна дума. Сега го разбирам добре. Но никога не съм го използвал, за да обидя някого, защото не съм расист. 

Въпреки това за всеки, който трябва да докаже, че не е расист, то можете да кажете, че се е прецакал. Така че се прецаках. 

Заслужена ли е омразата по адрес на Роугън ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес