Зареждане

В Дагестан ще водят туристи в селото на Хабиб Нурмагомедов

В Дагестан ще водят туристи в селото на Хабиб Нурмагомедов
Публикувано на: Август 11, 2022 в 09:00 ч
В Дагестан планират да организират туристически маршрути до местата, където са живели и тренирали известни спортисти, по-специално бившият шампион на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов.

Toва разкри Анна Безрукова, заместник-министър на туризма и народните художествени занимания в региона .

„Дагестан е ковачницата на олимпийци в свободната борба. В този насока имаме идеи за формиране на определяне на олимпийски маршрути, които ще се формират спрямо родните места на олимпийците. 

Сега мястото, където са тренирали Хабиб Нурмагомедов и Абдулрашид Садулаев са популярни. Маршрутите вече са произволно създадени, защото туристите намират къде е роден Хабиб и ходят там. 

Като цяло всички заминават да тренират в селата си и започват спортната си кариера в селата си. Вероятно климатът също е повлиял на факта, че те станаха успешни. 

Релефът на Дагестан е много труден. Всеки ден те тичат и дишат чист въздух, пресичат труден терен. 

Треньори, които работят с деца в други региони, идват в Дагестан точно там, където са възпитани нашите спортисти“, цитираха думите на Безрукова от ТАСС.

Хабиб е роден в Силди, което се намира високо в Дагестан. Там живеят малко над 200 души. Хабиб и неговите съотборници винаги се връщат в селото, където стартират лагер за битките си.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес