Зареждане

Успехът на Ngannou се дължи на неговата мотивация

Успехът на Ngannou се дължи на неговата мотивация
Публикувано на: Ноември 22, 2017 в 18:00 ч
 
 Само преди четири години боецът в тежка категория Francis Ngannou беше бездомник в Париж. През 2013-та започва да тренира безплатно при Fernand Lopez Owonyebe, който му позволява да спи в залата. Три месеца по-късно той побеждава в първата си ММА среща, чрез армбар. Две седмици по-късно губи заради съдийско решение. От този момент Ngannou побеждава всички свои опоненти, като в момента е с 5 поредни победи в UFC. Президентът Dana White вярва, че той е следващата голяма звезда.
 
В UFC 217, на 2-ри декември той ще се изправи срещу Alistair Overeem и ако победи, ще може да се бие за титлата.
 
Баща му е известен уличен боец, чиито сили се дължали на ръчния труд, на който се посвещавал в своите младини. Самият Ngannou обаче вярва, че успехът крие началото си другаде.
 
"Главното нещо е мотивацията. Силата и енергията започват в ума. Погледна ли назад в миналото виждам страшни неща. Искам да променя нещата. Нямам желание децата ми да живеят по същия начин като мен. Тове е мотивацията."
 
"Надявам се, че някой ден ще мога да помогна на майка ми. Че някой ден тя ще е горда с мен. Тя ни даде всичко."
 
"Тренирам върху всичко, защото използвам всякакви възможности. Не мога да се определя като боксьор или борец. Аз съм боец, който се възползва от отдадените му възможности."
 
"Stipe отне титлата на Werdum, като това не беше толкова отдавна. И Werdum заслужава реванш, но аз заслужавам да се бия за титлата повече от него. Победя ли най-добрият претендент в предстоящата ми среща, няма как да не се бия за титлата."
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес