Зареждане

Уискито направи Конър Макгрегър най-богатият спортист

Уискито направи Конър Макгрегър най-богатият спортист
Публикувано на: Януари 26, 2022 в 07:34 ч
Конър Макгрегър е най-богатият спортист за миналата година, след като натрупа 180 милиона долара от състезания, реклами и продажбата на своята марка уиски.

Бившият ММА шампион надмина световни звезди като Роджър Федерер, Кристияно Роналдо и Леброн Джеймс с невероятните приходи извън спорта, равняващи се на 158 милиона долара, които са благодарение най-вече на продажбата на неговия дял в уискито Porper No. 12.

Така той е задминал втория в класацията Федерер с близо 70 милиона долара, макар че в спорта заплащането му е доста по-ниско от това на Джеймс, Роналдо или баскетболната звезда Кевин Дюран.

Макгрегър има и сключена рекламна сделка с онлайн сайта за залагания DraftKings, но прибави най-много към богатството си след като продаде мажоритарния си дял от уискито на Проксимо Спиритс.

Проксимо, които са собственици на Bushmills и текилата Jose Cuervo, имаха вече дялове в Proper No. 12, но взеха пълни права над компанията, след като Макгрегър продаде своите дялове.

Въпреки огромния си финансов успех, Макгрегър не е сключвал договори с едни от най-големите спонсори в спорта, като добре познатите марки Найк и Адидас.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес