Зареждане

Уайт изсипа тонове критика по сделката на PFL с Нгану: Безсмислена сделка!

Уайт изсипа тонове критика по сделката на PFL с Нгану: Безсмислена сделка!
Публикувано на: Май 21, 2023 в 16:40 ч
Дана Уайт смята, че PFL са глупаци, тъй като са предложили на Франсис Нгану маса пари срещу толкова малко в замяна.

Бившият шампион на UFC в тежка категория направи фурор тази седмица, разкривайки, че е подписал официално с PFL пет месеца след като стана свободен агент. Оттогава Twitter е препълнен с фенове и бойци, които споделят мнението си за революционната сделка, според която Нгану ще получава големи чекове, докато ръководи разширяването на PFL Africa.

За пръв път, след като PFL направи своето грандиозно съобщение, Дана Уайт сподели искрените си мисли за новия договор на Нгану. Макар да призна, че знае много малко подробности, той намира за странно, че компанията по същество подписва с боец, който дори няма да влезе в клетката още една година.

Вижте също: Франсис Нгану със 7-цифрен хонорар в PFL

"Въз основа на това, което знам за сделката, а то не е много, за мен тя е безсмислена", заяви Уайт на пресконференцията след двубоя в UFC Vegas 73. "Ще платиш на човек да не се бие в продължение на година, а вече минаха около 18 месеца, той се е бил три пъти през последните 3 години."

Дана Уайт също така спря да предполага, че Франсис Нгану е напуснал организацията, защото се страхува да се бие с Джон Джоунс, но вярва, че "Predator" няма интерес да поема рискове, които потенциално биха могли да навредят на възможността му за печалби.

"В деня, в който го освободихме, знаех точно какво ще се случи. Франсис не иска да поема никакви рискове - продължи Уайт. "Не иска да рискува и очевидно не искаше да рискува срещу Джон Джоунс, а след като видяхме какво се случи със Сирил Ган, не го виня. Мисля, че резултатът щеше да е абсолютно същият, сигурен съм, че повечето от вас го мислят, а мисля, че и Франсис. А в медиите звучи така, сякаш казвам, че той се страхува от него. Не мисля, че той се страхува от някого, просто не иска да поема никакъв риск."

 
Преди Франсис Нгану да влезе в клетката на Smart Cage през 2024 г., той ще се опита да спечели много пари от боксов мач. От месеци се спрягат имена като Тайсън Фюри и Деонтей Уайлдър, но Дана Уайт беше малко скептичен по отношение на това дали Нгану е достатъчно голямо име, за да привлече вниманието на боксьор от най-висок ранг.

"PFL ще плати на този човек да тренира за боксов мач, който може и да не се състои и в който те може дори да не участват. Какъв е смисълът от това? Франсис просто си мисли, че е в позиция, в която има някакъв бой от типа Конър Макгрегър/Мейуедър в ръцете си, което не е така...

Момчетата от ММА срещу боксьорите нямат никакъв смисъл за мен, но знам, че той си мисли, че потенциал за много пари в това, но аз не съм съгласен... Нямам нищо против PFL. Тези момчета винаги са били супер-професионалисти и никога не са говорили глупости. Познавате ме, ако не ви харесвам... не се сдържам, ще ви го кажа."

Вижте също: Нгану се точи за битки с Фюри, Уайлдър или Джошуа

Дана Уайт засегна и неотдавнашните слухове, че PFL е в процес на придобиване на конкурентната промоция Bellator MMA. Президентът на UFC не смята потенциалната цена от 300 милиона долара за разумна инвестиция. Особено за компания, която току-що е изпразнила банковата си сметка за бивш шампион в тежка категория, който не се е бил от януари 2022 г.

"Чувам, че в момента събират пари, 280 милиона долара, 300 милиона долара от Близкия изток... Не знам кой, по дяволите, ще им даде 280 милиона долара, чувам, че купуват Bellator! Така че вие сте организация, която гори пари, нямате никакъв рейтинг и не продавате билети, и ще съберете 280 млн. долара, за да купите компания, която гори пари, не продава билети и няма рейтинг. Това ми звучи абсолютно гениално!"

Какво мислите за коментарите на Дана Уайт?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес