Зареждане

Уайт е навит да направи бой между Джоунс и Фюри: Да действаме!

Уайт е навит да направи бой между Джоунс и Фюри: Да действаме!
Публикувано на: Май 24, 2023 в 08:23 ч
Президентът на UFC Дана Уайт не е безразличен към словесната война между шампиона на UFC в тежка категория Джон Джоунс и краля на бокса Тайсън Фюри. Всичко започна от Джо Роугън, който изрази убеждението си, че Джоунс би могъл да отстрани Фюри в уличен бой.
"Gypsy King" обаче изобщо не беше съгласен с това! Той отговори пиперливо на Роугън, Джоунс се намеси и отвърна на удара и ето, че сега вече имаме вражда.

Вижте също: Джон Джоунс се изсмя на Тайсън Фюри и го покани за бой в UFC

Що се отнася до Уайт, той подкрепя своя атлет като най-опасния човек в света. Той обаче също така е готов да сключи сделка с Фюри и да го докаже.

"Джон Джоунс е най-опасният пич на планетата", заяви Уайт. "Няма дебат, няма как да го отречем. Да, няма място за съмнение. Не ме интересува какво казва някой или как се опитва да го изкриви. Много от заглавията и твърденията са просто гръмки, но не са верни. Познавате ме: Ако Тайсън Фюри наистина иска да се бие с Джон Джоунс в UFC, аз ще го направя. Ето какво искам да кажа: точно сега, Тайсън, ако си сериозен, обади ми се.

Тайсън и аз сме в добри отношения. Харесвам Тайсън Фюри."

Уайт е готов да предложи на Фюри договор с UFC, но дали боксьорът ще подпише споразумението? Малко вероятно е. Фюри вече даде да се разбере, че не желае да се бие с Джоунс в клетката и че ако двамата се срещнат в професионална обстановка, ще го направи само на ринга. Все пак парите са фактор и Уайт смята, че може да направи на Фюри силна оферта.

"Можем да приказваме колкото си искаме", каза Уайт. "Тайсън може да приказва , Джон Джоунс може да приказва, аз мога да приказвам, всички можем да приказваме. Нека да го направим в действителност. Ако Тайсън е сериозен и иска да го направи... аз накарах Флойд Мейуедър да се бие с Конър Макгрегър и платихме на Флойд. Дадохме на Флойд това, което той поиска.

"Ако Тайсън Фюри е сериозен и иска да се бие с Джон Джоунс в UFC, нека да започнем да говорим".

Ще се случи ли нещо от това? Почти сигурно е, че не. Въпреки това би било адски гаден ход от страна на Уайт и Джоунс да отмъкнат двубоя с Фюри от Нгану, който от векове публично преследва кросоувър битка с "Gypsy King".

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес